Ας είμαστε λογικοί. Σχέδιο καταστροφής αποκλειστικά του Ελληνικού γένους (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) για οποιονδήποτε σκοτεινό λόγο δεν υφίσταται. Δεν υπάρχουν συνομωσίες που να στοχεύουν να εξαλοίψουν το ελληνικό έθνος απο τον χάρτη ή τον (ποιόν?) ελληνικό πολιτισμό. Αν υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο αυτό είναι της οικονομικής παγκοσμιοποίησης και είναι προφανές από ποιούς οργανώνεται και δεν είναι καθόλου σκοτείνο. Μια οικονομική παγκοσμιοποίηση, με τα παρόντα οικονομικά συστήματα να κυριαρχούν, είναι αυτό ακριβώς το οποίο επιζητούν οι εξουσιαστές για να αυξήσουν την δύναμη τους. Επομένως για μένα δεν τίθεται θέμα σχεδίου αφελληνισμού, είναι αποκλειστικά μονοδιάστατο και παρωπιδικό να βλέπει κανείς έτσι την κατάσταση.
Τώρα σχετικά με το αν κανείς θα γίνει πολίτης ηνωμένων εθνών ευρώπης ή αν θα παραμείνει Έλληνας και πως θα αισθάνεται κτλ είναι μια άλλη κουβέντα. Είναι λογικό όσο πιο γρήγορα ταξιδεύει η πληροφορία και όσο πιο γρήγορα κινείται ο άνθρωπος και με μεγαλύτερη άνεση κατά συνέπεια να μικραίνουν οι αποστάσεις και πράγματα που πριν μας φαινόντουσαν μακρία τώρα να είναι δίπλα. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αυτό συμβαίνει. Το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή θα νιώθουμε περισσότερο Ευρωπαίοι παρά Έλληνες αν τα πράγματα συνεχίσουν προς αυτήν την κατεύθηνση και όχι λόγο κάποιου σκοτεινού σχεδίου αφελληνισμού αλλά γιατί θα είναι αυτό που θα μας αντιπροσωπεύει. Αν θέλετε και παράδειγμα τέτοιων εξελίξεων στην ιστορία υπάρχουν πλείστα: στην αρχαιότητα οι αρχαίοι έλληνες ένιωθαν πολύ περισσότερο πολίτες της πόλης τους και πολύ λιγότερο Έλληνες, όσο οι αιώνες περνούσαν και ήρθαν οι αυτοκρατορίες και η τεχνολογική εξέλιξη με τον Μ. Α. και στη συνέχεια με την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία άρχισαν να θεωρούν τους εαυτούς τους περισσότερο "Έλληνες" και λιγότερο πολίτες της πόλης τους. Το ίδιο συνέβει και στη συνέχεια με το βυζάντιο, το ίδιο συνέβη και τον 19ο αι. όταν οι φεουδαρχικές κοινωνίες με τα μικρά βασίλεια άρχισαν να ενώνονται σε μεγαλύτερα έθνη. Είναι μια εξέλιξη της ιστορίας και δεν είμαι και απόλυτα σε θέση ούτε να την ελέγξουμε αλλά ούτε και να την κρίνουμε επί του παρόντως.
Επομένως, η ανάγκη αυτή που λες Νίκο, θα συνεχίσει να εκπληρώνεται για τον άνθρωπο, να ανήκει δηλαδή σε μια κοινωνία, απλά αυτή η κοινωνία δεν θα είανι το κράτος του αλλά η ΕΕ λ.χ. Ούτως ή άλλως αυτή η Ελλάδα που σε αντιπρσωπεύει εσένα ας πούμε σαν κοινωνία είναι με το ζόρι 200 χρονών, αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα τελειώσει και θα αντικατασταθεί από μια καινούρια. Αυτά όσον αφορά το ζήτημα της Ελλάδας.
Τώρα το θέμα του να παίρνουμε έναν μισθό και να περνάμε καλά ή μίζερα και απο κει και πέρα ότι βρέξει ας κατεβάσει που είπες. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει και τώρα. Στην Ελλάδα του Σήμερα αυτήν ακριβώς την πραγματικότητα ζεις. Όλοι κυνηγάνε ένα μισθό, να τα κουτσοβολεύουμε και από κει και πέρα ότι βρέξει ας κατεβάσει. Η ένταξη μας σε ένα μεγαλύτερο σύνολο δεν θα μας οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση γιατι είμαστε ήδη εκεί (όπως και οι περισσότερες κοινωνίες).