Ναι μπραβο ετσι οπως το λες. Δεν μου ειναι προβλημα η συγχορδια δηλαδη το ποια ειναι αλλα ο αρπισμος του εκαστοτε τραγουδιου. Φυσικα μια λύση ειναι το να παιζεις διχως αυριο οπως με προτρεπει και παραπανω ο φιλος αρπισμους και αμα τους πιασω τους επιασα αλλα νομιζω οτι ειναι ποιο ευκολο να πιασω τους αριθμους του τζοκερ ετσι γιατι δεν ειμαι και κανενας επαγγελματιας αλλα απο την αλλη μου αρεσει να ξερω και καποια πραγματα πανω στην μουσικη και στο τραγουδι.
Φυσικα και χρειαζονται γνωσεις αλλα αφου στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν υπαρχει γραμμενο το αρπεζ, χρειαζεται "αυτι" για να ξεχωρισεις την κιθαρα και το αρπεζ και να το παιξεις.
Θα σε βοηθησω να ξεκινησεις με το κομματι αυτο στελνωντας σου ενα αρχειο guitar pro5 (κατω κατω στο ποστ) και φωτο απο τα tabs του κομματιου σε αυτην την εκετελεση
http://www.youtube.com/watch?v=BnShhYKvp2MΕπανω γραφω τα πινακακια με τις συγχορδιες. Κατω απο το καθε πινακακι υπαρχουν γραμμενα τα δαχτυλα του αριστερου χεριου που θα χρησιμοποιησεις (1 = δεικτης, 2 = μεσος, 3 = παραμεσος, 4 = μικρος)
Κατω απο το πρωτο μετρο υπαρχουν γραμμενα τα δαχτυλα του δεξιου χεριου που θα χρησιμοποιησεις για το αρπεζ (Τ = αντιχειρας, Ι = δεικτης, Μ = μεσος, Α = παραμεσος).
Μετα συνεχιζεις το αρπεζ στο ιδιο pattern και με τα ιδια δαχτυλα.
Αρχικα κανε εξασκηση (χωρις αυριο ) για το δεξι χερι (αρπεζ) στην πρωτη συγχορδια μονο, χωρις να αλλαζεις συγχορδιες.
Μετα κανε εξασκηση στο αριστερο χερι μονο με αλλαγες των συγχορδιων χωρις αρπεζ αλλα με ενα strum σε ολες τις χορδες μονο και μονο για να ακουσεις οτι ακουγονται καθαρα ολες οι νοτες της συγχορδιας σε καθε αλλαγη.
Και μετα ξεκινα να συνδυασεις αρπεζ και αλλαγη συγχορδιων.
Με συνεχη εξασκηση θα αποκτησεις ανεση τοση που θα το παιζεις χωρις να το σκεφτεσαι και ετσι θα εχεις την ευκαίρια να το τραγουδησεις κιολας.
Καλη μελετη και καλη χρονια.
Σπυρος Δελτα