Δύσκολη επιλογή, καθώς πρόκειται για δύο πολύ παρόμοιες κιθάρες ως προς το στυλ, τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά, πάντως ένα σημείο που ίσως θα πρέπει να κοιτάξεις πριν καταλήξεις σε μια απόφαση είναι οι διαστάσεις του μπράτσου. Η Schecter έχει λίγο μικρότερο nut width (42 χιλιοστά αντί για 43 που έχει η Cort), αλλά έχει μεγαλύτερο radius (14 ενώ η Cort έχει 12). Προσωπικά βρίσκω ότι το μπράτσο καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση και το playability της κιθάρας. Κοίταξε τις διαστάσεις του μπράτσου στις άλλες κιθάρες που έχεις για να δεις ποιό ταιριάζει καλύτερα στο χέρι σου. To άλλο σημείο που θα πρέπει να προσέξεις είναι το Floyd Rose. Φυσικά κανένα από τα δύο δεν είναι original και έχω την αίσθηση ότι της Schecter ίσως να είναι λίγο καλύτερο, αλλά χωρίς να έχω δοκιμάσει τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι λίγο δύσκολο να εκφέρω άποψη.
H Cort λοιπόν κατά τη γνώμη μου υπερτερεί γιατί έχει πιο άνετο (για μένα) μπράτσο, μεγαλύτερη ευελιξία λόγω του έξτρα μονού μαγνήτη στη μεσαία θέση, ενώ είναι και λίγο πιο φτηνή (333 Ευρώ στον Thomann έναντι 379 της Schecter). Eπίσης διατίθεται και σε άλλα χρώματα που είναι ακόμα φτηνότερα, αν δεν θέλεις οπωσδήποτε αυτό το περίεργο snakeskin finish. Από την άλλη πλευρά όλες οι Schecter που έχω δει είχαν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής (ανώτερη ίσως και από των Cort των οποίων ως γνωστόν είμαι fan) και αν σού αρέσουν τα "γρήγορα" μπράτσα με πιο επίπεδη ταστιέρα σε στυλ Ibanez, ΕSP κλπ, τότε ίσως να σε βολέψει περισσότερο. Και φυσικά είναι πολύ πιο όμορφη, ειδικά σε αυτό το υπέροχο black cherry χρώμα...