Τι είδους service θα κάνεις σε μια κλασική;
Τα ξύλα δε μου λένε κάτι, αν και στο site του κατασκευαστή τα μοντέλα 500-350 γράφει πως έχουν καπάκι oregon, πλαϊνά sapelly, λαιμό sipo και ταστιέρα wengue. Το όρεγκον έχω την εντύπωση πως είναι είδος πεύκου που εισάγεται από αμερική, χωρίς να είμαι σίγουρος. Είναι λίγο ασυνήθιστο για καπάκι. Κόβω το κεφάλι μου ότι κάπου είχα διαβάσει ένα άρθρο για τα ξύλα που χρησιμοποιούνται και τις ιδιότητές τους, αλλά δε μπορώ να το εντοπίσω τώρα.
Το ότι δεν είναι γνωστή η μάρκα εξηγείται από το ότι είναι χειροποίητη. Προφανώς πρόκειται για κάποιο εργαστήριο το οποίο δεν έχει μεγάλη διανομή. Είναι αρκετά συνηθισμένο αυτό στην Ισπανία. Ωστόσο αυτό θα σε δυσκολέψει τόσο να βρεις πληροφορίες όσο και να την πουλήσεις, αφού αν δε βρίσκεις εσύ πληροφορίες δε θα βρίσκει ούτε ο υποψήφιος αγοραστής. Το ότι είναι χειροποίητη πάντως δε λέει και πολλά. Έχουμε συνηθίσει να ακούμε χειροποίητο και να μας έρχεται στο μυαλό ένας γεράκος που έχει φάει μια ζωή να φτιάχνει κιθάρες και συνεπώς ξέρει και να τις κατασκευάζει και να διαλέγει τα ξύλα έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι κορυφαίο. Ωστόσο έχω ακούσει κλασικές ισπανικές χειροποίητες οι οποίες δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο ήχο. Θα τις κατέτασα στις μαθητικές. Δεν τα λέω για να σε απογοητεύσω, απλά για να τα έχεις υπόψη σου.
Αν τυχόν δεν βρεις πληροφορίες που να σου απαντάνε τα ερωτήματα, η μόνη λύση που μένει είναι να τη δώσεις σε κάποιον που παίζει κλασική να σου πει τη γνώμη του.