... !!! όπως έχω γράψει και σε άλλο τοπικ επειδή έκανα πριν μερικά χρόνια κλασσική για λίγο καιρό (χωρίς να έχω μάθει κάτι το φοβερό) ... είχα συνηθίσει να παίζω με νύχια... και τώρα που πήρα την κιθάρα δυσκολευόμουν να παίξω με πένα και την παράταγα και έπαιζα με νύχια (τα ακουστικά κομάτια εννοώ φυσικά)... με αποτέλεσμα να μην μαθαίνω να παίζω με πένα.
έτσι τα έκοψα τελείως τα νύχια και προσπαθώ να μάθω μόνο με πένα... τα αποτελέσματα είναι πολυ ενθαρρυτικά, πριν 1 μήνα έπρεπε να κοιτάω πάντα την πένα και έπαιζα πολύ αργά, τώρα σιγά σιγά παίζω σχεδόν χωρίς λάθη και η ταχύτητα αυξάνεται... το θέμα είναι το εξής...
υπάρχουν κομάτια που παίζονται καλύτερα με νύχια, π.χ ξέρω το dust in the wind απο τόοοοοτε και το παίζω άψογα με νύχια, με πένα δεν σκέφτομαι καν να το δοκιμάσω... !!!! τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση...? αφήνουμε πάλι νύχια...? επίσης με εμποδίζαν όταν κράταγα την πένα, γιατι ακούμπαγαν τις χορδές... (βασικά το νύχι του δείκτη). μιλάω φυσικά για τα κομάτια σε ακουστική κιθάρα...