Φίλε theodoropoulos,
Καταρχάς, να σε ευχαριστήσω που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις. Σαφώς και δεν αναλύεται το θέμα σε ένα μήνυμα. Αυτό που θέλω να μάθω (και είναι μέσα στο στάδιο της χρονοβόρας αναζήτησης που πολύ σωστά επισημαίνεις) είναι ποιοι τύποι υλικών είναι συμβατοί μεταξύ τους και ποιοι όχι. Π.χ. αναφέρεις ότι η νιτροκυτταρίνη δεν είναι "συμβατή" με την πολυουρεθάνη. Αυτό για μένα είναι αρκετό. Για την ώρα βλέπω να κάνω δουλειά με σπρει της MOTIF, από το primer έως και τα λούστρα. Τουλάχιστον θα έχω "πιάσει" τον παράγοντα "Όλα από την ίδια εταιρία", που κοιτάζοντας γενικά στο internet σε διάφορα forums είναι κάτι σαν αξίωμα. Εννοείται βέβαια ότι θα πρέπει πριν την τελική διαδικασία του finish, να κάνω όλες τις απαραίτητες δοκιμές σε scrap ώστε να δω πως θα πορευτώ. Επίσης, η διαδικασία του swirling όντως απαιτεί βόρακα. Αν και έχω ακούσει για κάποιους που τα έχουν καταφέρει και χωρίς αυτόν. Όσούς έχω δει να κάνουν swirling λένε πως τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να είναι με βάση το λάδι ή σμάλτο (enamel) όπως αυτά της Humbrol. Επίσης, πρέπει, λένε, η διαδικασία να γίνει σε συγκεκριμένη θερμοκρασία νερού (22° με 25°C).
Έπειτα από όλον αυτό τον πονοκέφαλο, κατέληξα στα εξής :
1. Primer (γκρι) της MOTIF, 2 με 3 χέρια
2. Σπρέι σμάλτου (enamel) της MOTIF, λευκό
3. Χρώματα σμάλτου (enamel) της Humbrol (3-4 αποχρώσεις) με την τεχνική swirling
4. Λούστρο Σπρέι MOTIF (GLOSS)
5. Γυάλισμα με τις αλοιφές της 3M, με το χέρι ή αν κάτσει κάποιος αλοιφαδόρος.
Αυτά τα ολίγα!
Συγνώμη αν κούρασα.
Υ.Γ: Δεν είπες τίποτε για το "εργαλείο" (εκτός αν δεν είδες τις photo, στο αρχικό μήνυμα)...