Μην είστε τόσο απόλυτοι,περάστε μια βόλτα από εργαστήρια κιθάρας να δείτε την φιλοσοφία κάθε μάστορα σε αυτό το θέμα που διαφέρει από εργαστήριο σε εργαστήριο...
Στο θεμα που αναφερθηκα εδωσε το παιδι ο panicx μια φιλοσοφικη αποψη (ας την πουμε και ετσι ) του Οικονομακη
Δωσε μας και συ μια αλλη αποψη ενος αλλου εργαστηριου (οπως λες) που να διαφερει απο αυτη και απο αυτο που γραφω εγω εδω μεσα.
Για να αισθανθω και γω οτι λες και κατι παραπερα απο π@π@ριες του στυλ:
Μπορεί να μου πει ο χημικός τι θα γίνει αν μια κλασσική κιθάρα που κολλήθηκε με ζωική κολλά στo Cadiz της Ισπανίας αφεθεί εκτός θήκης σε μια βορειο ευρωπαϊκή χώρα;
Καλά,πως γίνεται σε μια ερώτηση που δεν προδιαθέτει αντιπαραθέσεις,να εκφέρονται απόλυτες απόψεις με εκνευριστικά κεφαλαία γράμματα και μάλιστα παντελώς ατεκμηρίωτα είναι μεγάλος άθλος.Τεκμήριο ορθότητας δεν είναι το "Αυτό είναι σωστό γιατί είμαι χημικός" και "μου το 'πε ένας φίλος που σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης"
Για το μπράτσο έχεις να πεις κάτι;Wall stand,stand δαπέδου,κανονικά στο stand ή με τις χορδές να πιέζονται ώστε να μην ξεκουρδίζεται;
Περιμενω οχι απαντηση αλλα διαφορετικη αποψη απο αλλο εργαστηριο σε αυτα που ειπα εγω και τιποτε παραπερα.. Τεκμηριωση αυτων που λες δηλαδη.
Που ακριβως ειμαι λαθος στο θεμα που εθιξα και εννοχλησα μερικους απο σας??
Ενόχλησες,όχι μόνο εμένα,όπως θα είδες παραπάνω γιατί το ύφος που γράφεις είναι απαράδεκτο για μουσικό forum.
Επίσης επειδή δεν μπορείς να απαντήσεις σε καμία από τις παραπάνω ερωτήσεις, καθώς έννοιες όπως ζωική κόλλα,σανδράκα,έλεμι,κοπάλι της μανίλα,σου είναι παντελώς άγνωστες αναλώνεσαι σε solo αντιπαραθέσεις μιας και δεν θα κάτσω να ασχοληθώ.
Απλά θα πω ότι στο Τ.Ε.Ι. Τεχνολογίας Μουσικών Οργάνων από το οποίο έχω αποφοιτήσει είχαμε καθηγητή στο μάθημα,"Τεχνολογία Υλικών",συντηρητή έργων τέχνης που είχε άπειρες γνώσεις αλλά όχι εξειδικευμένες για μουσικά όργανα,οπότε ευτυχώς υπήρξε άλλος καθηγητής απόλυτα εξειδικευμένος στα μουσικά όργανα.
Επίσης στο εργαστήριο μουσικών οργάνων στο κέντρο της Αθήνας που δούλεψα για 3 χρόνια μετά τη σχολή τις κιθάρες τις βάζαμε αλλιώς.
Για το φίλο που άνοιξε το thread και μόνο θα πω ότι τις ηλεκτρικές τις είχαμε ανάποδα(δηλαδή με τις χορδές να μην είναι ελεύθερες) σε επιδαπέδια βάση ή με πατέντα στο wall stand.
Τα ακουστικά όργανα εκτός θηκών για να αναπνέουν αλλά σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας(αφυγραντήρας,ψηφιακά μέσα ελέγχου Κ.Σ.)
αλλά σε ερασιτεχνικες συνθήκες σπιτιού οι κιθάρες όταν "αποφορτίζονταν" από την ενέργεια(ιδρώτα,θερμότητα,...κ.λ.π. μπαίνουν αφού σκουπιστούν μετά από κάποια
ώρα στην θήκη με humidifier,silica gel κ.λ.π.
Αυτά από μένα.