Harpwood
Τι εννοείς φάλτσαρε αισθητά η νότα ρε (3ο τάστο στην χορδή σι) ;
εγώ ξέρω ότι το D ακόρντο το ανοιχτό εκτός του ότι είναι μια απ' τις καλύτερες τονικότητες , είναι ότι καλύτερο ειδικά για συνοδεία του 3-χορδου μπουζουκιού .
Εννοώ πως σχεδόν όλες τις κιθάρες που πέρασαν στα χέρια μου, κουρδίστηκαν οι ανοιχτές χορδές EADGBE με κουρδιστήρι ή με το αυτί πατώντας τα τάστα 55545 και παρ' όλα αυτά παίζοντας το ακόρντο ΡΕ ματζόρε (Χ Χ 0 2
3 2) η νότα ρε που είναι bold στο σχήμα που μόλις έγραψα φαλτσάρει αισθητά, ιδιαίτερα αν το μπουζούκι παίξει ανοιχτά τις χορδές τους σαν ακόρντο (D A D).
Τώρα για ποιο λόγο το ανοιχτό ακόρντο D που γράφεις είναι ένα από τα καλύτερα ανοιχτά δεν το γνωρίζω, παρ' όλα αυτά σίγουρα είναι το καταλληλότερο για να συνοδεύσει 3χορδο μπουζούκι όπως γράφεις και αυτός είναι ο κύριος λόγος που αναφέρθηκα στο συγκεκριμένο ακόρντο.
Αν και δεν πιστεύω πως γενικά υπάρχουν καλύτερα ακόρντα από άλλα, πιστεύω πως υπάρχουν καλύτερες αναστροφές ακόρντων ανά περίπτωση. Και αν θα θέλαμε έστω αυθαίρετα να διαλέξουμε ένα ανοιχτό ακόρντο της κιθάρας ως καλύτερο (υποθετικά αφού διαφωνώ), τότε η λογική λέει πως αυτό είναι το Ε μινόρε ανοιχτό γιατί αν παίξουμε όλες τις χορδες τις κιθάρας ανοιχτές τότε έχουμε ένα ακόρντο Ε με μικρή 3η (G), με καθαρή 11η (Α) και μικρή 7η (D). Άρα ένα Em11
E θεμέλιος
Α καθαρή 11η
D μικρή 7η
G μικρή 3η
B καθαρή 5η
E θεμέλιος