κοίτα,
το επίπεδο μου είναι αρχάριος αλλά έχω και κάποιες γνώσεις και κάποια εξοικείωση με την κιθάρα, πχ μπορώ και παίζω τις Pentatonic Scales, τις βρήκα στο internet και τις έμαθα, αλλά δεν έχω ιδέα πως θα τις χρησιμοποιήσω και έχω την αίσθηση ότι θα περάσουν κάποια χρόνια μέχρι να μπορώ να ακούω μία μελωδία (ένα jam-track) και εγώ να παίζω κάποια σόλα που να στηρίζονται σε κάποιες κλίμακες, και να αλλάζω, να ανεβαίνω να κατεβαίνω.
Τα θεωρητικά μαθήματα δεν τα βαριέμαι γιατί θα περάσει και κάποιος χρόνος μέχρι να μπορώ να αλλάζω ακόρντα γρήγορα και επίσης να μπορώ να κρατάω τον ρυθμό με το άλλο χέρι.
Κάπου διάβασα ότι κάποιος, δάσκαλος μάλιστα, του πήρε 3 χρόνια όταν ήταν μαθητής μέχρι να μάθει να κρατάει τον ρυθμό, οποιονδήποτε ρυθμό βέβαια, όχι μόνο τους απλούς.
Σωστά στην κατηγορία του blues, rock, κλπ ανήκω αλλά δεν τρελαίνομαι να μάθω να παίζω σόλα στα γρήγορα.
Είμαι υπέρ της θεωρητικής κατάρτισης και ως γνωστόν το 99.9% των rock stars έχουν σπουδάσει μουσική, τότε εμείς γιατί να μην μάθουμε όσο μπορούμε περισσότερο.
Την παρτιτούρα όχι μόνο δεν θα την αποφύγω αλλά θα επιδιώξω να μάθω να διαβάζω, σιγά-σιγά βέβαια, με τον καιρό. Διαβάζω τώρα απλή ταμπλατούρα και παίζω κάποια blues με τεχνική αρχαρίου, δηλ. κάνω αργά τις αλλαγές, χάνω τον ρυθμό άλλα εντάξει βλέπω βελτίωση και σίγουρα δεν βιάζομαι.
Θέλω να ασχοληθώ σε βάθος αλλά πρέπει να αρχίσω με τα απλά και εκείνο που με ανησυχεί στο απώτερο μέλλον είναι μήπως αποκτήσω μεν την θεωρητική γνώση αλλά δεν θα είμαι σε θέση να την χρησιμοποιήσω στην πράξη. Δηλ. το να μάθω όλες τις κλίμακες να τις παίζω πάνω-κάτω είναι σημαντικό αλλά άμα δεν μάθω να τις χρησιμοποιώ με κάποια μορφή αυτοσχεδιασμού όταν ακούω ένα jam-track τότε θα έχω χάσει την ουσία.
Επίσης βρίσκω κάτι τέτοια βιντεάκια και δεν καταλαβαίνω ούτε λέξη και με πιάνει κατάθλιψη (που λέει ο λόγος), εσύ αυτά τα ξέρεις;;
The Lydian Dominant Scale - How to Play Outside Your Comfort Zone)
Εσύ πότε ξεκίνησες και σε τι επίπεδο βρίσκεσαι τώρα;
Στο Guitar Techniques είσαι συνδρομητής;