Όπως έχω ξαναπεί, για μένα οι Squier Classic Vibe είναι οι καλύτερες strat που μπορεί να αγοράσει κανείς, όχι μόνο στο συγκεκριμένο όριο τιμής αλλά και πολύ παραπάνω. Στο ίδιο περίπου χρηματικό επίπεδο η μόνη άλλη επιλογή ανάλογου επιπέδου αυτή τη στιγμή είναι οι G&L Tribute. Σαν επόμενο σταθμό για κάποιον που θέλει κάτι καθαρά ανώτερο ποιοτικά θα έβαζα τις Fender Classic Series και Classic Player, αν και θα πρέπει να πω ότι κατά τη γνώμη μου μια Classic Player '50s που έπεσε στα χέρια μου πρόσφατα χρειάζεται αναβάθμιση των απογοητευτικών της μαγνητών για να ξεπεράσει την Squier Classic Vibe σε όλους τους τομείς. Ακόμα και έτσι δεν θα έλεγα ότι οι ποιοτικές τους διαφορές δικαιολογούν τη διπλάσια τιμή της Classic Player. Μάλλον πληρώνεις το όνομα του Custom Shop της Fender παρά το ουσιαστικό αποτέλεσμα της συνεισφοράς του στην κατασκευή του συγκεκριμένου μοντέλου.
Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, εννοείται ότι οι CV δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις Affinity πέρα από το λογότυπο της Squier στο headstock. Η Classic Vibe έχει σαφώς ανώτερη ποιότητα κατασκευής, ειδικά το μπράτσο που είναι εξαιρετικό, αλλά και γενικά το φινίρισμα είναι παντού ιδιαίτερα προσεγμένο. Οι δε μαγνήτες της Classic Vibe (οι οποίοι ουσιαστικά είναι Toneriders) είναι καλύτεροι όχι μόνο από τους μαγνήτες της Affinity, αλλά και από πολύ ακριβότερων κιθάρων. Αν λοιπόν θέλεις ένα όργανο για να πειραματιστείς χωρίς να σε ενδιαφέρει αν θα το καταστρέψεις, πάρε την Affinity. Αν θέλεις μια βάση για να κάνεις προσεκτικές και επιλεκτικές μετατροπές, η Classic Vibe για μένα θα ήταν ιδανική.