Λοιπον , χωρις να επιτηθομαι σε κανενα .
Το αλμπουμ αυτο ειναι οτι καλυτερο εχουν βγαλει .Και πιο ωριμο και ιδιαιτερο .
Αν δεν αποτελει εξελιξη τοτε κανενας δισκος .Μεταφραση , οσοι λενε οτι δεν αποτελει εξελιξη ειναι ...μ...,μ.. υποκριτες ?
Σαν γενικο αποτελεσμα ειναι κατι το εξαιρετικο .
Ειναι ο πιο heavy δισκος τους .
Δεν ειμαι μουσικος να εξηγησω , απλα ακροατης αλλα .
Ακουω να υπαρχουν ενδιαφεροντα σολα κιθαρας .
Τα κομματια να ειναι απιστευτα φοβερα , και δουλεμενα .
Τα riffs δεν ειναι καθολου βαρετα , ισα ισα , ειναι καλυτερα , και σιγουρα εχουν επηρεαστει απο διαφορα , νεα στοιχεια , εχουν ανατολιτικες επιρροες , αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι γενικα οι κιθαρες ειναι πιο βαριες ...
Καποιοι ειχαν παραπονεθει οτι η Tarja τραγουδαει ...οπερα , ειδικα σε καποια παλαιοτερα τραγουδια ειπαν πως ηταν σπαστικο αυτο (εμενα μου αρεσε , εχει σπουδαια φωνη) , πλεον ικανοποιει , ακομη και εκεινους , πως να το πω εχει ενσοματωθει η φωνη της , με αλλα λογια τραγουδαει metal .Επισης κανει και τα ανδρικα φωνητικα ο Marco (του οποιου η φωνη μου αρεσει παρα πολυ ) και δενει η ολη εναλλαγη μεταξυ των δυο φωνων και το αποτελεσμα ειναι εκπληκτικο .
Ενταξει ενα αλμπουμ για να ειναι ολοκληρωμενο πρεπει να εχει και τα γρηγορα - βαρια κομματια αλλα και τις μπαλαντες , οι οποιες μπαλαντες τους ειναι θεικες .
Δινει και αλλη διασταση στα τραγουδια και η προσθηκη της ορχηστρας , παρολου που δεν τα παω καλα με τις ορχηστρες .
Το Nemo ειναι το πιο ευκολο και πιασαρικο κομματι , για αυτο θα ηταν αδικο καποιοι ακουγοντας το να εχουν ολοκληρομενη αποψη για τον δισκο .
Το Metal Hammer δεν ειναι εγκυρη πηγη πληροφορησης πιστευω ...
Και γιατι σνομπαρεται ενα συγκροτημα αν εχει οχι 20 χρονια στο ενεργητικο του , προσωπικα μου αρεσουν πολυ οι Blind Guardian που εβγαλαν δισκο το '88 αλλα αυτο δεν παει να πει οτι δεν θα ακουσω Nightwish γιατι εβγαλαν δισκο το '97 , και εχουν 7 χρονια στο ενεργητικο τους ..
Αυτο ομως που δεν μου αρεσει καθολου ειναι οτι τωρα , τα ΜΜΕ και καναλια τυπου Mad (Οχι στο TV War ) προσπαθουν να μας περασουν τους Nightwish , ως νεους Evanescence , και να βλεπουν τα κακομαθημενα που ακουν νινο και Hi- 0 , , και οτι βγει απ' το επομενο nuts - Story , το Nemo και να λενε ''ουαου και αλλοι Evanescence , ''
Ελεος , Αντε τα πηρα , με την παγκοσμιοποιηση ..
Τους αξιζει , να τους ακουν εκεινοι στους οποιους αξιζει ....