Ε ναι λοιπόν ! Έφτασε ο νέος δίσκος από τους Amorphis, ο "Silent Waters" με τον καινούργιο πάντα τραγουδιστή (Tomi Joutsen) !
Δεν θα ήθελα βέβαια με τίποτα να τον συγκρίνω με τον προτελευταίο "Eclipse" που είναι πιο δυνατός - μένουν / ξεχωρίζουν περισσότερα τραγούδια όπως "Two Moons", "House Of Sleep", "Brother Moon"..Παρόλα αυτά, ο νέος "Silent Waters" είναι πολύ ξεχωριστός...Πιο ψαγμένες κ εντυπωσιακές δομές, λίγο πιο χαλαρός αλλά πρωτότυπος !! Πολύ πολύ καλή δουλειά μέσα σε ένα χρόνο ! Το κομμάτι 01.Weaving The Incantation θα ήθελα να πω πως μου θυμίζει πολύ σύνθεση απο Opeth, το 05. I Of Crimson Blood κ το 07.Enigma είναι πανέμορφες "μπαλάντες" όπως κ το 06.Her Alone με φοβερά ρυθμικά απο πίσω ! Το 11.Sign (Bonus Track) πιο γρήγορο, είναι καθαρά ήχος amorphis !
Εγώ τον προτείνω σε όσους ασχολούνται με το ατμοσφαιρικό / γκοθ μέταλ αλλά κ σε όλους γιατί πραγματικά αξίζει ! Μου πήρε 2 φορές να ακούσω ολόκληρο τον δίσκο αλλά απο τότε δεν έχω ξεκολλήσει !! Για όποιον ενδιαφέρεται έδω είναι κ το επίσημο κ πολύ οργανωμένο site του συγκροτήματος
http://www.amorphis.net/ (ναι ναι, είμαι φαν κ φαίνομαι !!!!!)
Περιμένω δικές σας εντυπώσεις !!