Κατ'αρχάς με το που ζητάς να μείνουν ήπιοι οι τόνοι ,δυσκολεύεις πολύ κόσμο εδώ μέσα

Τέλος πάντων...
Για τους συνδυασμούς θα έπρεπε να μας πει κάποιος μαθηματικός ,αλλά πάντως και εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει "παρθενογέννεση" .Εξού και η συμβουλή ,"αν είναι να κλέψεις ,κλέψε απ' τα καλύτερα".Για τα hit των 80's ή των 90's , πιστεύω ότι η πλάστιγγα γέρνει προς τα 80's για τους εξής λόγους.
α)Στα 80's γραφόντουσαν ακόμα τραγούδια ,με την έννοια μελωδική γραμμή ,στίχος ,κομμάτια που μπορούσαν ανάλογα με το είδος τους ,να ξεφύγουν από τις disco και να σε συνοδεύσουν και στο σπίτι...Ενώ τα κομμάτια των 90's εξαντλούνταν βασικά στα club. Δεν σημαίνει βέβαια αυτό ότι και στα 90's δεν βγήκαν κομματάρες απλά στα 80's ήταν περισσότερες.
β) Στα 90's η τεχνολογία βοήθησε πολύ τους συνθέτες τους μουσικούς και την ηχογράφηση την ίδια ,αλλά άφησε χώρο και για πολλές μετριότητες...Στα 80s έπρεπε να είσαι πραγματικά πολύ καλός για να ηχογραφήσεις...
γ)Για την Ελλάδα ειδικά , στα 80's το μπουζούκι ήταν "εθνικός εχθρός" για την νεολαία (εκτός από τους fun της "αναβίωσης" του ρεμπέτικου με τις κομπανίες).Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ακούγονται πολύ περισσότερα ξένα κομμάτια απ'ότι στα 90's που έγινε η "επίθεση" των "Ελληνάδικων".Έτσι αναλογικά μας "μείναν" και πιο πολλά τραγούδια.
Αυτά τα ολίγα ,έτσι πρόχειρα. Πάντως επειδή εγώ ήμουν έφηβος στα 80's, δηλώνω ότι προτιμώ τα 60's και τα 70's.Οπότε η άποψή μου δεν έχει να κάνει με νοσταλγία...