Εγω για να ειμαι ειλικρινης ειμαι υπερ των remix, ιδιαιτερα οταν πλησιαζουν με ενα διαφορετικο τροπο το αρχικο κομματι!
Βεβαια δεν θα περιμενω να ακουσω το Stairway to Heaven σε τσιφτετελι, αλλα ας πουμε οι Gregorian το κανανε ενα εκπληκτικο remix new age/atmospherical στο συγκεκριμενο κομματι και δεν με "χαλασε" καθολου...Πιστευω οτι οταν ο υπευθυνος των remix πλησιασιασει το κομματι με την αγαπη που το πλησιασε και ο ενορχηστρωτης ή ο συνθετης, τοτε το αποτελεσμα ειναι καλο...
Εξαλλου ο ανθρωπος που κανει τα remix αλλαζει ουσιαστικα την δομη του κομματιου...διαφορετικη ενορχηστρωση, διαφορετικη ρυθμικη αγωγη...και πολλες φορες διαφορετικη στιχουργικη προσεγγιση...Αυτο απαιτει πολλες γνωσεις κατα την γνωμη μου, γιατι πρεπει να ειναι κατοχος αρμονιας, συνθεσης...και πολλης πολλης φαντασιας....
Σημασια εχει και τι περιμενεις απο εναν remixαρα...Πχ αν ακουσετε οτι ο Darude ή οι Faithless εκαναν ενα remix πανω στο we are the champions των Queen σιγουρα δε θα περιμενετε να ακουσετε καθαρη ροκ....
Τα μονα remix ( διασκευες... ) που εχω κανει σε ολη μου τη ζωη ( μεχρι στιγμης δηλαδη... ) ειναι πανω σε μουσικα θεματα παλιων παιχνιδιων...και παλι σε αυτα προσπαθω να διατηρω το στυλ τους...Οποτε ειμαι αθωος απο ολες τις κατηγοριες περι "καταστροφης" πνευματικης ιδιοκτησιας ( μονο μια φορα σκεφτηκα να τραγουδησω σε καποιο απο αυτα και καποιος ονοματι Jinhg Ioum Lao {συνθετης του Final Fantasy 3 SNES} σηκωθηκε απο το ταφο του )
Freemind
www.websamba.com/freemindmusic