CHCOME
Οι πρώτες αντιδράσεις που έλαβε το σχόλιό μου δεν ήταν για το timing, αλλά για αυτό ακριβώς το περιεχόμενό του. Δέχομαι πάντως την οπτική σου που θέλει την κριτική σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ας δεχτούμε όμως πως μερικοί δεν έχουν τον ίδιο βαθμό ευαισθησίας (χωρίς να είναι αναίσθητοι), ούτε είναι το ίδιο δεμένοι συναισθηματικά με ορισμένα πρόσωπα για να τα συνεπάρει τόσο ο χαμός τους. Είναι μάλλον υποκειμενικό το πως βλέπει την ηθική πλευρά του θέματος ο καθένας κι άλλο αν η διατυπωθείσα άποψη εμπεριέχει ή όχι έστω και ψήγματα αλήθειας. Και γι'αυτό το τελευταίο βασικά κατηγορήθηκα πρωτίστως.
eleni23
Το πρόβλημά μου δεν είναι πως οι απόψεις μου μπαίνουν στη διαδικασία της κριτικής. Αυτό δα έλειπε να απαιτώ να μένουν ασχολίαστες, από τη στιγμή που εκούσια επιλέγω να τις δημοσιοποιώ. Το πρόβλημα είναι πως και μόνο το nick kiseichukan μοιάζει να προκαλεί αντανακλαστικές αντιδράσεις σε ορισμένους που δε χάνουν ευκαιρία να μου τα χώσουν, ενώ κι άλλοι εκφράζουν ανάλογες (έστω κι εκ των υστέρων) απόψεις με τις δικές μου και περιέργως περνάνε απαρατήρητες. Τους χαλάει η δήθεν ειρωνία μου, ενώ δεν τρέχει και τίποτα για τα βρισίδια που εξακοντίζουν άλλοι.
Όσο γι 'αυτό που τάχα μου δεν καταλαβαίνω, την απάντηση την δίνω και στην CHCOME. Εκτός από την ευθεία τοποθέτησή μου στις επιλογές Μπονάτσου, εξέφρασα πρώτα τα θερμά μου συλλυπητήρια και δε νοιώθω ούτε υβριστής, ούτε αμαρτωλός, ούτε δωσίλογος που επέλεξα ταυτόχρονα να εκφέρω γνώμη και κρίση τόσο σύντομα στο θάνατό του.
Και για να απαντήσω και στο τελευταίο σου ερώτημα, δεν υπάρχει πάντα λόγος, σκοπιμότητα και δόλος πίσω από κάθε μου κίνηση ή/και άποψη. Με την ίδια φυσικότητα που κάποιος είπε τα καλύτερα για τον Μπονάτσο, ανέφερα με τη σειρά μου στοιχεία που θεωρώ μεμπτά στην προσωπικότητα και τις επιλογές του. Ούτε καμία διάθεση είχα να λογομαχούμε ατέρμονα, ούτε ηδονίζομαι που συνεχίζουμε να εξετάζουμε αν είχα το ηθικό δικαίωμα να εκφραστώ την τάδε στιγμή ή όφειλα να περιμένω, και να γράφουμε κείμενα επί κειμένων. Όταν κάποιος θίγεται, ίσως να φταίει κάποιες φορές κι ο ίδιος.