Αποστολέας Θέμα: Όμνια -Φίλιππος Πλιάτσικας -  (Αναγνώστηκε 8249 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Θοδωρής

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Προφίλ
Όμνια -Φίλιππος Πλιάτσικας -
« στις: 04/03/07, 12:49 »

Με συνέπεια απέναντι στις προηγούμενες δουλειές του, ο Φίλιππος Πλιάτσικας συνεχίζει τη δισκογραφική του πορεία και μας προσφέρει το Όμνια. Μετά τα Βροχερό Ταξί και το Τι Δεν Έμαθε ο Θεός ο δημιουργός επιστρέφει με έναν δίσκο που επεκτείνει το έντεχνο ύφος προς νέες κατευθύνσεις, ενώ πειραματίζεται και με νέα ιδιώματα. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η εμφάνιση του ΜC Yinka ο οποίος ριμάρει και δίνει μια ξεχωριστή χροιά στον δίσκο. Η σύνθεση και των 14 κομματιών του δίσκου ανήκει στον Φίλιππο Πλιάτσικα, ενώ στους στίχους έχουν συνεργαστεί μαζί του ο Λευτέρης Πλιάτσικας, η Νάντια Σπηλιωτοπούλου, η Θεοδώρα Σταύρου, η Ντέπη Χατζηκαμπάνη, ενώ το Omnia ανήκει στον Λουδοβίκο των Ανωγείων. Το album κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις με διαφορετικά εξώφυλλα, ενώ η συλλεκτική του έκδοση περιέχει και ένα επιπλέον cd με τις ορχηστικές εκτελέσεις των κομματιών.

Αποσυνδεδεμένος TASOSGR

• Θαμώνας
    • Προφίλ
Απ: Όμνια -Φίλιππος Πλιάτσικας -
« Απάντηση #1 στις: 05/03/07, 09:29 »
διακαρα!!!

Αποσυνδεδεμένος holliday

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Have heart my dearWe're bound to be afraid
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 05/03/07, 10:38 »
επιτελους
επανηλθε μετα απο πολυ καιρο (αφου ειχα αρχισει να απογοητευομαι)

κατα τη γνωμη μου ο δισκος και θα ακουστει πολυ, και θα αγαπηθει.
θα ακουστει, επειδη εχει πολλα ραδιοφωνικα κομματια.

ομορφο και πολυ σωστα τοποθετημενο ραπ μεσα στα κομματια.
Μια πεταλούδα στην γωνιά χαμογελάει, Κερνάει τσιγάρο μα πουλάει την φωτιά
ο αστυφυλακας ταυτοτητα ζητάει μα εγω την ψαχνω απ τα 19"

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #3 στις: 05/03/07, 11:20 »
Παιδια τον δισκο μεχρι τωρα τον εχω ακουσει απειρες φορες μιας και ειναι κ μερος της δουλειας μου.Το Ομνια σαν κομματι ειναι καλο και πρωτοτυπο.Για το ραπ που χρησιμοποιησε..δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε.Τωρα σε καποιο κομματι ο Πλιατσικας τραγουδαει σε ξενο στιχο...και οχι πολυ καλα μπορω να πω.Η προφορα του για μενα δεν ειναι καλη για να βαλει τετοιο κομματι στο δισκο.Γενικα τον δισκο τον βρηκα συμπαθητικο.Μαλλον καλυτερο απο τα προηγουμενα.Θεωρω και γω ομως οτι θα παει καλα σαν δισκος μιας και μεχρι τωρα οι πωλησεις του πανε καλα.
« Τελευταία τροποποίηση: 05/03/07, 11:26 από bassman...(keep rocking in your own way!) »
It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος Witchking

• Μαθουσαλίξ
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Με τους αγγέλους άγγελος...σκυλί με τα σκυλιά
    • Προφίλ
    • Activeradio
« Απάντηση #4 στις: 07/03/07, 12:54 »
Απίστευτα βαρετός και αρκετά κοινότυπος. Εκτός από 1-2 , άντε και άλλα δυό κομμάτια μέσα , δεν κατάλαβα τον λόγο ύπαρξης των υπολοίπων...
Έλλειψη φαντασίας και συνθετικής έμπνευσης. Μια από τα ίδια...
...κι΄όποιος θάνατο φοβάται , θα τον κουβαλάει στους ώμους....

Αποσυνδεδεμένος Αλκιβιάδης

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 07/03/07, 13:53 »
Όντως κοινότυπος δίσκος, με άριστα το 5 θα έβαζα λίαν επιεικώς 2.

Αποσυνδεδεμένος TASOSGR

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 13/03/07, 12:29 »
ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΩ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΨΩΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ """"ΕΠΙΤΥΧΙΑ"""" .ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΨΕΣ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΟΥ ΟΛΑ.  ΕΝΑ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ. ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ ΣΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΑΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ: ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΒΛΑΚΙΕΣ,ΤΙ ΞΕΝΕΡΑ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ..... (ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ.) ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ!

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 13/03/07, 12:48 »
Το βλεπω να γινεται αυτο, ενα ακομα flame post... Ρε παιδια, ψυχραιμια και να μην σας αρεσει η γνωμη καποιου, δεν χρειαζεται  να  επιτιθεστε στον αλλον... Στο κατω κατω αποψεις ειναι αυτες και γουστα, τπτ παραπανω...
Οσον αφορα τον δισκο, δεν τον εχω ακουσει ολοκληρο, αλλα καποια κομματια μου αρεσαν, αν και με ξενισε λιγο (εως δεν μου πολυαρεσε) το ραπ περασμα... Κατα τα αλλα αρκετα θετικες εντυπωσεις απο οσο ακουσα...
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος Μαργαρίτα Π.

• Δεν είμαι στιχουργός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 13/03/07, 12:56 »
1. Δεν τον έχω ακούσει τον δίσκο.

2. Με τα κεφαλαία δεν με πείθεις ότι ο δίσκος είναι καλός.

3. Το περιεχόμενο του σχολίου σου επίσης δεν με πείθει ότι ο δίσκος είναι καλός. Πες μου γιατί τον θεωρείς καλό κι εγώ σου υπόσχομαι να τον ακούσω και να πω τη γνώμη μου.

Φιλικά.

Επειδή μεσολάβησε άλλο ποστ τη στιγμή που έγραφα, να διευκρινίσω ότι απευθύνομαι στον TASOSGR.
« Τελευταία τροποποίηση: 13/03/07, 12:59 από margarita p »
Ο Ρίτσος διαβάζει Ρίτσο
http://rapidshare.com/files/227510288/Ritsos.rar

Αποσυνδεδεμένος TASOSGR

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 13/03/07, 13:22 »
1. Τα κεφαλαια απλως ειναι κεφαλαια και δεν σημαινουν τιποτα.
2. δεν θελω να πεισω κανεναν για τον δισκο και ουτε με ενδιαφερει αν αρεσει σε αλλους ή οχι
3. αλλα με ενδιαφερει και με πειραζει παρα πολυ που σχολιαζουν τοσο αρνητικα κατι που δεν τους αρεσει. θα μπορουσαν να πουν ενα απλο σχολιο και οχι του στυλ : δεν καταλαβαινω το νοημα υπαρξης των τραγουδιων. για να το παιξουν γνωστες?
4. για πιο λογο να μην αντιδρασω στα επικριτικα σχολια τους μη τυχον και παρεξηγηθουν ή ανοιξει φασαρια?την ωρα που ολοι αυτοι (ραδιοφωνο,τηλεοραση,internet,παρεες κ.α.) εχουν το ""δικαιωμα"" να μιλανε οπως θελουν σε οποιον και οποτε θελουν.

Αποσυνδεδεμένος holliday

• Παλιός
  • Have heart my dearWe're bound to be afraid
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 13/03/07, 13:28 »
Φυσικα ο καθενας μπορει να πει την γνωμη του, αλλα δε μπορει με φωνες να πεισει τους αλλους ν αλλαξουν την δικη τους.

μολις ακουσα τον δισκο, μου αρεσε περισσοτερο το ΠΟΛΗ ΧΙΟΝΙ και μαλιστα το μετεδιδα συνεχως στις εκπομπες μου.
(μαλιστα αλλαξα το κομματι εισαγωγης που ειχα, με το ινστρουμενταλ αυτου του τραγουδιου)
μου εκανε εντυπωση γιατι μου αρεσε τοσο πολυ η μελωδια και ψιλιαστικα οτι κατι... μου θυμιζε.

τελικα η μελωδια ολου του τραγουδιου (κατα τη γνωμη μου) παταει στην εισαγωγη του IF I COULD FLY των HELLOWEEN

ξανα λεω ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. Δε χρειαζεται να παρει φωτια το θεμα.

Οπως επισης μου κακοφανηκε ο τιτλος του ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑ... λογω του I'D LIKE TO CHANGE THE WORLD.(TEN YEARS AFTER)
Δεν εχουν τιποτα κοινο βεβαια τα τραγουδια, και το συγκεκριμενο του Πλιατσικα ξεχωριζει απ τον δισκο ως απ τα πιο ραδιοφωνικα.

Κι επειδη με αγγιξε αυτο που ειπες για τα ραδιοφωνα, ως ανθρωπος του ραδιοφωνου ειμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να μιλαω και να λεω την γνωμη μου ακομα και να αναφερω αυτα που παρατηρησα (κι ας ειναι δυσαρεστα) αν σεβομαι τους ακροατες μου.
κι εγω τους σεβομαι!

Μια πεταλούδα στην γωνιά χαμογελάει, Κερνάει τσιγάρο μα πουλάει την φωτιά
ο αστυφυλακας ταυτοτητα ζητάει μα εγω την ψαχνω απ τα 19"

• Δεν είμαι στιχουργός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 13/03/07, 13:49 »

3. αλλα με ενδιαφερει και με πειραζει παρα πολυ που σχολιαζουν τοσο αρνητικα κατι που δεν τους αρεσει. θα μπορουσαν να πουν ενα απλο σχολιο και οχι του στυλ : δεν καταλαβαινω το νοημα υπαρξης των τραγουδιων. για να το παιξουν γνωστες?

Δηλαδή προτιμάς ένα ξερό "δεν μου αρέσει" από ένα σχόλιο στο οποίο κάποιος εξηγεί γιατί δεν του άρεσε αυτό που άκουσε. Εμένα πάλι ένα ξερό σχόλιο δεν μου αρκεί, θέλω να μάθω από κάποιους που άκουσαν τον δίσκο τι είναι αυτό που δεν τους άρεσε. Η μουσική, οι στίχοι, η ερμηνεία, η έλλειψη πρωτοτυπίας; Κάποιος λόγος θα υπάρχει που κάτι δεν αρέσει σε κάποιον και έχει δικαίωμα να το πει.
Ο Ρίτσος διαβάζει Ρίτσο

Αποσυνδεδεμένος TASOSGR

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 13/03/07, 14:06 »
ειναι ωραιο δηλαδη το "δεν καταλαβαινω το νοημα υπαρξης των τραγουδιων" αν διαβαζες προσεκτικοτερα τι εγραψα...

• Δεν είμαι στιχουργός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 13/03/07, 14:43 »
Προφανώς εννοεί ότι δεν βρήκε κάτι το ξεχωριστό στα υπόλοιπα τραγούδια, επισημαίνει κάποια έλλειψη πρωτοτυπίας, αν κατάλαβα καλά. Τάσο προσπάθησε να καταλάβεις ότι ο καθένας έχει τις δικές του μουσικές προτιμήσεις, τα δικά του κριτήρια και το δικαίωμα να πει τη γνώμη του. Θα πρότεινα να λες κι εσύ τη δική σου χωρίς να επιτίθεσαι σε όσους διαφωνούν με την άποψή σου. Κι εκείνοι είπαν τη δική τους χωρίς να σου επιτεθούν για το "δισκάρα" που έγραψες σε προηγούμενο ποστ. Κατά τη γνώμη σου είναι δισκάρα, πολύ καλά έκανες και το έγραψες αφού το πιστεύεις, αλλά μην περιμένεις ότι ένας δίσκος θ' αρέσει σε όλο τον κόσμο όσο καλός κι αν είναι.
Φιλικά και πάλι.
Ο Ρίτσος διαβάζει Ρίτσο

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #14 στις: 13/03/07, 15:50 »
Λοιπον.Το φαινομενο κατα το οποιο εμεις οι Ελληνες ξεχναμε τις "παλιες επιτυχιες" καποιων σχηματων οπως οι Πυξ λαξ..και υστερα τους κραζουμε ειναι συχνο.Πολυς κοσμος εχει ακουσει και ακουει ακομα τα κομματια τους..ακομα και αυτοι που κραζουν.Ενταξει..πολλα σχηματα αλλαζουν με τον χρονο..αλλα δεν γινεται να μενουν και ολα ιδια.Οι ανθρωποι αλλαζουν και μαζι με αυτους και η μουσικη τους.Στο θεμα μας τωρα απευθειας.Το να αναφερει καποιος οτι δεν του αρεσει κατι..η το βρηκε ετσι..η οτι δεν κατανοει τον λογο υπαρξης κλπ..νομιζω ειναι θεμιτο.Και μονο ο τροπος εκφρασης διευκρινιζει οτι αναφερεται στον εαυτο του και οτι εκφραζει την αποψη του και μονο.Το μην αρεσει σε καποιον η αποψη καποιου αλλου ειναι επισης σεβαστο..δεν μπορουμε ομως να πουμε στον αλλον "μην το λες ετσι γιατι δεν μου αρεσει".Ιδιως εδω που τηρουνται οι κανονες που εχει θεσει το φορουμ.Επισης..ειναι σημαντικο να αναφερω..οτι αμα ο φιλτατος witchking εκφραστηκε ακομψα(πραγμα που δεν το πιστευω..αλλα υποθετικα μιλαω)..η απαντηση που του δοθηκε ηταν αναρμοστη και αναποτελεσματικη.Οταν εχεις δικιο(που εδω θεωρω οτι δεν εχει δικιο ο Τασος) πρεπει να εχεις τον σωστο τροπο και επιχειρηματα.Αλλιως το χανεις.Να τονισω οτι και εγω μιλαω φιλικα μην εχουμε παρεξηγησεις.. 8)
It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος marina_s

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: 13/03/07, 17:08 »
Καλησπέρα… ο Πλιάτσικας είναι ένας καλλιτέχνης αρκετά καταξιωμένος στον χώρο δε νομίζω ότι χρειάζεται συστάσεις… δε ξέρω για τα άλλα του προσωπικά cd αλλά το συγκεκριμένο περιέχει ένα πολύ καλό κομμάτι, που αξίζει πολλά περισσότερα από ότι του προσδίδουν πολλοί εδώ… ακούστε το και μετά πες μου… ;)

«Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα
  θα ξαναέβαφα γαλάζια την θάλασσα…»

Αποσυνδεδεμένος Αλκιβιάδης

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 13/03/07, 20:47 »
Χωρίς να έχω την πρόθεση να κάνω διάλεξη, θα πω κάτι που ήδη έχω αναφέρει στην συζήτηση για τον δίσκο του Πορτοκάλογλου "Ένα βήμα πιο κοντά". Κατά τη γνώμη μου, όταν ακούμε έναν δίσκο τον κρίνουμε άσχετα με το πόσο σημαντικός ή αρεστός σε μας είναι ο δημιουργός. Ακόμα και οι πιο σημαντικοί ή αρεστοί σε μας δημιουργοί είναι πιθανόν κάποια στιγμή να μας παρουσιάσουν κάποια δουλειά που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Καλό είναι να κρίνουμε αντικειμενικά αυτή τη δουλειά χωρίς να σκεπτόμαστε το όλο έργο του δημιουργού, το οποίο βεβαίως δεν ακυρώνεται από μια κακή στιγμή. Αυτό δεν ισχύει μόνο στη μουσική, αλλά και σε άλλους τομείς. Ένας μεγάλος σκηνοθέτης μπορεί να γυρίσει μια κακή ταινία, ένας μεγάλος ηθοποιός μπορεί να παίξει σε μια κακή παράσταση, κτλ. Κρίνουμε το αποτέλεσμα, όχι τη συνολική προσφορά του καθενός.
Και για να επανέλθω στο κυρίως θέμα, κι επειδή λίγο παραπάνω έχω κάνει αρνητικό σχόλιο, θέλω να πω ότι η κριτική μου για τον συγκεκριμένο δίσκο απλώς εκφράζει την άποψή μου, την οποία ουδείς υποχρεούται να ασπαστεί.
Φιλικά κι εγώ, όπως λένε κάποιοι προλαλήσαντες.

Αποσυνδεδεμένος Witchking

• Μαθουσαλίξ
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Με τους αγγέλους άγγελος...σκυλί με τα σκυλιά
    • Προφίλ
    • Activeradio
« Απάντηση #17 στις: 13/03/07, 21:26 »
 :o  όλα αυτά από το post μου? Λοιπόν..από τις 7 του μήνα μέχρι σήμερα άκουσα το cd άλλες 78 ακριβώς φορές και λέω πως ναι , έκανα λάθος.
Το βρίσκω και εγώ δισκάρα!!!!
 Ο επόμενος παρακαλώ..
...κι΄όποιος θάνατο φοβάται , θα τον κουβαλάει στους ώμους....

Αποσυνδεδεμένος mymood

• Παλιός
  • Κι ειχε μια απλοχεριά να υπερπηδάς το δεν βαριέσαι
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: 13/03/07, 21:50 »
Λοιπον επειδη εγω ειμαι ο επομενος ;D ;D να προσθεσω κι εγω στην συζητηση.
Ειμαι ευτυχης γιατι ο μεγαλος Πλιατσικας με αυτο του τον δισκο με ξανανιωσε αφου μου ξαναφερε στα αυτακια μου τους γνωστους παλιους ηχους της νιοτης μου της δεκαετιας του 90. ;D

Εγω δεν μπορω τελικα να καταλαβω ολοι αυτοι που προσφερανε και θα μας προσφερουνε (ειναι σιγουρο με την φορα πουχουν παρει), δεν εχουν καινουργια ακουσματα,καινουργιες επιρροες, και μαλιστα στη σημερινη εποχη που ο μεγαλος Μπιλ (Γκεητζ) μας εφερε ολους, σ αυτο τον πλανητη τοσο κοντα, ωστε να μη μας ξεφευγει καμια εξελιξη? Βρε ακομη στα δεντρα επανω θα συνεχισουμε ναμαστε και θα τρωμε σαν τις μαιμουδες μπανανες ??
"Κύριε, Των Δυνάμεων η Επίκληση, ελλοχεύει στην Εξάντληση." Γιωργος Μέρκας.

Αποσυνδεδεμένος Aλχημιστής

• Θαμώνας
  • Μια μερα ολα αυτα θα μοιαζουν με χρωματιστες ευχες
    • Προφίλ
    • το myspace μας....
« Απάντηση #19 στις: 14/03/07, 12:40 »
O δισκος ειναι συμπαθητικος..Εχει 2 τραγουδια που θα παιζουν ανετα κ για καιρο στο ραδιοφωνο (Αν θα μπορουσα τον κοσμο να αλλαζα,Ποιος εχει λογο στην αγαπη),ενα πολυ ομορφο ντουετο με την Ελεωνορα Ζουγανελη (μονο εγω πιστευω οτι η κοπελα εχει φωναρα??) κ τα υπολοιπα ειναι κλασσικα πλιατσικοτραγουδα τα οποια ουτε εντυπωσιαζουν αλλα ουτε κ απογοητευουν..Ο δισκος ακουγεται πολυ ευχαριστα..
Κ συ που καποτε να κοιμηθεις φοβοσουνα...
Τωρα φοβασαι να ξυπνησεις...

Αποσυνδεδεμένος kain

• Παλιός
  • Still On The Road
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 10/04/07, 16:31 »
Kαι μια ενυπόγραφη κριτική για τη νέα δουλειά του Πλιάτσικα, από τον Χάρη Συμβουλίδη του Avopolis:

Το τέταρτο προσωπικό του album μετά τη διάλυση των Πυξ Λαξ παραδίδει με το Omnia ο Φίλιππος Πλιάτσικας, λέξη η οποία σημαίνει «όλα» και τη χρησιμοποίησε, όπως μας εξηγεί, γιατί υπάρχουν κάποιες φορές στη ζωή που «αισθάνεσαι ότι σε αφορούν όλα, ένα χτυπημένο παιδί από βόμβα στο Λίβανο...τα δάση του Αμαζονίου που καταστρέφονται ανελέητα, οι άνθρωποι που μένουν δίπλα σου». Προσωπικά πάντως θα τη δηλώσω την απορία μου για όλα αυτά τα όμορφα, αναντίρρητα ειλικρινή μα δυστυχώς κλισέ πια λόγια (τα ακούμε ολοένα και πιο συχνά γύρω μας, αλλά τα ξεχνάμε εύκολα όταν τα τηλεοπτικά κανάλια αλλάζουν θέμα): δεν κατάλαβα πώς συσχετίζονται με το νέο του album, στο οποίο εγώ τουλάχιστον δεν παρατήρησα καμία δραματική μετατόπιση από το ως τώρα ύφος του τραγουδοποιού προς κάτι το πιο ολικό, είτε στον τομέα της μουσικής, είτε των στίχων.

Καθώς το Omnia κυκλοφορεί και σε ειδική έκδοση, με ένα δεύτερο cd που περιέχει ορχηστρικές εκδοχές εννιά τραγουδιών της κανονικής κυκλοφορίας, επιθυμώ να ξεκινήσω το κείμενο της κριτικής μου από αυτό. Και τούτο γιατί νομίζω πως δίνει το μελωδικό-ηχητικό στίγμα της νέας δουλειάς του Πλιάτσικα πιο ξεκάθαρα, απογυμνώνοντάς το από τον λόγο και τις ερμηνείες. Οι μελωδίες τις οποίες ακούμε εδώ είναι φροντισμένες, καλογυαλισμένες και θα έλεγα πως στέκουν μια χαρά χωρίς ποτέ να σε κάνουν να δυσφορείς- υπάρχουν μάλιστα και κανα-δυο στιγμές αρκετά συμπαθητικές (“Πόλη Χιόνι”, “Αν Θα Μπορούσα Τον Κόσμο Να Άλλαζα”). Θα τις χαρακτήριζα όμως συντηρητικές και εμμένουσες στη συνθετική ρουτίνα που νομίζω πως χαρακτηρίζει και την αμέσως προηγούμενη στούντιο κατάθεση του Πλιάτσικα Τι Δεν Έμαθε Ο Θεός. Μελωδίες με λίγα λόγια οι οποίες δεν είναι κακές και τηρούν αναμφίβολα την ορθογραφία μιας συμπαθούς ποιοτικής κατάθεσης, αλλά δεν την υπερβαίνουν προς κάτι το πιο πηγαίο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Αντίθετα, εγείρουν τη ζωηρή εντύπωση, σε εμένα τουλάχιστον, ότι η δημιουργικότητά τους εξαντλήθηκε στην προσπάθεια τήρησης αυτής της «ορθογραφίας».

Η κατάσταση τώρα των ολοκληρωμένων τραγουδιών, τα οποία ακούμε στην κανονική έκδοση του album, είναι νομίζω ακόμα χειρότερη. Ως κύρια αιτία για αυτό βρήκα τους στίχους, οι οποίοι αναλώνονται σε φράσεις όπως «αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα/θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα» (“Αν Θα Μπορούσα Τον Κόσμο Να Άλλαζα”), «τι να πω για όσα είχα ονειρευτεί/ήταν όλα ξένα πριν να ’ρθεις εσύ» (“Αυταπάτες Σε Θολά Νερά”), ή «τα τραγούδια πληγώνουν με δική τους φωνή/όταν κλαις δυναμώνουν και σε παίρνουν μαζί» (“Τραγούδια Κλέφτες”). Φράσεις δηλαδή οι οποίες - κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον - δεν συνιστούν στιχουργική με βάρος, άποψη και αισθητική αξία. Αντιθέτως, ρέπουν επικίνδυνα προς τα όσα συνήθως αναγράφονται σε διάφορα ημερολόγια τοίχου και σε άλλα είδη συναφούς «λογοτεχνίας». Και νομίζω προσωπικά ότι η rock ταυτότητα την οποία καλώς διεκδικεί ο Φίλιππος Πλιάτσικας δεν δικαιούται να μπλέκεται έτσι στα αδιέξοδα και στα - αφόρητα πια - κλισέ του σύγχρονου «έντεχνου» ήχου, φλερτάροντας δηλαδή με τη νούμερο ένα αιτία η οποία έχει απαξιώσει καλλιτεχνικά ένα μεγάλο μέρος του τελευταίου.

Δευτερευόντως, φταίνε πιστεύω και οι ερμηνείες, καθώς ο Φίλιππος Πλιάτσικας συνεχίζει να ερμηνεύει τα πάντα με έναν τρόπο που ξέρω πως άλλοι βρίσκουν συναισθηματικά ζεστό, στα δικά μου όμως αυτιά έχει χρόνια τώρα εγκλωβιστεί σε μια μονότονη μανιέρα - όντας ένα ανακάτεμα μελαγχολίας και μιας μειλίχιας, φιλοσοφικής θα έλεγα, ενατένισης των πραγμάτων. Και καθώς δεν είναι ένας τραγουδιστής με εκτεταμένα προσόντα, αλλά ένας τραγουδοποιός που ποντάρει περισσότερο στον τομέα της έκφρασης, κάτι τέτοιο δεν βοηθάει την κατάσταση. Εν κατακλείδι λοιπόν έχουμε ένα album κουραστικό, πιο μακρύ σε διάρκεια από όσο ίσως θα έπρεπε, το οποίο αναλώνεται σε μια politically correct προσέγγιση: ξαναπακετάρει τα μετέωρα μεταξύ rock και «έντεχνου» δεδομένα του Πλιάτσικα ως τραγουδοποιού για όσους τα έχουν ήδη αγαπήσει και νιώθουν πως τους αφορούν. Τα ραδιόφωνα πιστεύω πως θα παίξουν σε βαθμό κορεσμού το “Αν Θα Μπορούσα Τον Κόσμο Θα Άλλαζα” και μάλλον δικαιωματικά - είναι μακράν το καλύτερο της δουλειάς. Συνάμα όμως είναι και ένα τραγούδι που προδίδει όσο λίγα στο Omnia την επείγουσα ανάγκη να ανανεωθούν ριζικά τα εκφραστικά μέσα του Φίλιππου Πλιάτσικα.

Αποσυνδεδεμένος Shu_Ji

• Θαμώνας
  • Αναίσχυντη σαν Νοέμβριος!
    • Προφίλ
    • Για τη Γ.Νεγκα
« Απάντηση #21 στις: 23/04/07, 13:11 »
κι εγω συμφωνω για την ζουγανελη!! (σορρυ για το οφοπικ...)
For those about to rock...we salute you!!