
λοιπόν....Το ξέρω είναι τόσο κλασσικό που μια παρουσίαση είναι σχεδόν μηδενικής άξιας...γιατί το κάνω; Γιατί κάτι τέτοιο νομίζω είναι καλό να υπάρχει σε ένα τέτοιο φόρουμ και γιατί ( πιο σημαντικό ) είναι πολλοί όσο περίεργο και αν ακούγεται που δεν έχουν επαφή με το αντικείμενο.
Στον κιθαριστικό instrumental μεσαίωνα, έρχεται η δεύτερη κατάκτηση, δεν λες σε καμία περίπτωση προσπάθεια αυτόν τον δίσκο, του Joe Satriani να ταράξει τα νερά της μουσικής. Το 1986 το ντεμπούτο του Satch δεν ακούστηκε πολύ, πριν περάσουν αρκετά χρόνια. Όμως κάτω κάτω γράφει ο ίδιος αναφερόμενος στον δίσκο αυτό " Ι am recording another solo record, which I promise will turn heads, drop jaws and create world peace in our lifetime" . υπόσχεση την οποία κρατάει. Το 1987 λοιπόν, βγαίνει από την Relativity Records ( και το remasterd 1997-1999 από την epic - sony ) το δεύτερο solo album του Satch με τον τίτλο Σερφαροντας με το "άγνωστο" - Surfing With The Alien. Με την εικόνα που έμεινε σαν "moto" του, τον Silver Surfer της Marvel.
Παραγωγή του ίδιου του Satriani και του John Cuniberti, συνεργάτη του για πολλά χρόνια στην μετέπειτα πορεία του.
Ο δίσκος αυτός τον αναγνώρισε σαν τον πιο Vocal Guitarist of his Time. Οι τότε κριτικές, λένε χαρακτηριστικά για το παίξιμο του ότι " plays like a moster, and thinks like a listener ". Με το ελάχιστο budget ο Satriani περνάει ώρες στο στούντιο επιδιορθώνοντας τα κιθαριστικα μέρη των Blue Oyster Cult εξασφαλίζοντας ώρες για τον δικό του δίσκο. Παίζοντας όλα τα όργανα που ακούγονται εκτός από τα drums που συνθέτει ο φίλος του ( και ακόμα συνεργάτης του ) Jeff Campitelli.Drum programming σε κάποια κομμάτια έκανε ο Bongo Bob Smith. Αφού η παραγωγή και η επεξεργασία γίνονται από τον ίδιο του δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσει διαφορετικούς ήχους, πράγμα που κάνει με πολύ καλά αποτελέσματα. Στον δίσκο αυτό οι συνθέσεις στηρίζονται σε μεγάλο μέρος στην εκφραστικότητα και το συναίσθημα και όχι στην επίδειξη τεχνικής. Η τεχνική απλά εξυπηρετεί την μουσική καθώς πρέπει. Δίσκος που σου αφήνει την αίσθηση κατά την ακρόαση ότι είσαι μέρος του, ότι τα κομμάτια εκτελούνται μπροστά σου. Άμεσα χαρούμενα και ζωντανά. Λυρικό παίξιμο που σε κανένα σημείο δεν γίνεται κουραστικό. Εναλλακτικός δίσκος, από γρήγορα και groovy κομμάτια σε πιο γλυκά και "μοβ". Δεν έχει σημασία να ξεχωρίσω κομμάτια. Θα ήταν λάθος.
Track List
01. Surfing With the Alien
02. Ice 9
03. Crushing Day
04. Always With Me, Always With You
05. Satch Boogie
06. Hill of the Skull
07. Circles
08. Lords of Karma
09. Midnight
10. Echo