Το πηρες μεταχειρισμένο?
Μπορει να το εχει ακομα ο παλιος ιδιοκτητης, ρωτα τον...
Εϊναι κάτι χιλιάδες μίλια μακριά, από USA την πήρα!
Πάντως σε καμία από τις κιθάρες που έχω ή που έχω σετάρει δεν είδα ποτέ αυτό το "κάλυμμα" των ελατηριών, γιατί πολύ απλά τα ελατήρια δεν φεύγουν από τις τρυπίτσες του τρέμολο.. Δεν νομίζω ότι η απουσία του είναι λόγος να σε απασχολεί..
Κ εγώ αγνοούσα την ύπαρξη του.
Τώρα όσον αφορά την καταλληλότερη ρύθμιση του τρέμολο, θα έλεγα να μην κάνεις ακόμα τίποτα.. Να βάλεις τις 10αρες που θες (καλή επιλογή, btw) και έπειτα πρώτα να κοιτάξεις να τοποθετήσεις τη γέφυρα παράλληλα με το σώμα.. Όταν το καταφέρεις αυτό, μετά δοκίμασε αν σε ικανοποιεί η τάση των ελατηρίων και η δύναμη επαναφοράς του.. Κατά τη γνώμη μου αυτό δεν μπορεί να γίνει με μόνο μια κιθάρα.. Αν έχεις τη δυνατότητα, παίξε με τα τρέμολο σε κιθάρες φίλων σου και διάλεξε το πόσο σκληρή/μαλακή σε βολεύει να είναι η γέφυρα.. Όταν αποφασίσεις, ξεπατίκωσε το πόσα ελατήρια και με ποια διάταξη είναι και κάνε και εσύ το ίδιο.. Ίσως να έχεις ένα θεματάκι με την διαφορά της σκληρότητας των ελατηρίων, αλλά ας μην το γρουσουζεύουμε από τώρα Cheesy..
Λοιπόν, οι 10άρες μπήκανε, χθες το βράδυ βρήκα μια ρύθμιση που με βολεύει αρκετά, με 3 ελατήρια.
Επειδή αυτή τη στιγμή δεν έχω πρόσβαση σε 4ο ελατήριο, η κιθάρα θα παραμείνει έτσι μέχρι το επόμενο service.
Τα μανίσια ελατήρια νομίζω έχουν μήκος 47mm.
Προσωπικά πάντως, προτιμώ τη γέφυρα να είναι λίγο σκληρή γιατί με αυτό τον τρόπο ίσως να χάσεις λίγο στα divebombs (στο ότι πρέπει να βάλεις περισσότερη δύναμη όχι στο ότι θα χάσεις range νοτών) αλλά κερδίζεις σε δυνατότητες, δηλαδή πιο accurate τρέμολο (ελέγχεις καλύτερα σε ποια νότα θα φτάσεις), πιο άμεση επαναφορά και μπορείς να πετύχεις καλύτερα το γνωστό εφφέ του τρέμολο που παράγεται όταν το "χτυπάς στιγμιαία" (σαν αυτό που κάνει ο Petrucci στο solo του Under a Glass Moon)..
Η αίσθηση του τρέμολο είναι λίγο διαφορετική (προς το σκληρό) όμως πιστεύω είναι θέμα συνήθειας.
Κ όντως ισχύει αυτό που λες φίλε faser, σχετικά με την ακρίβεια. Είναι καλύτερα έτσι.
Το θέμα με τις χορδές είναι ότι ανέκαθεν έπαιζα με 10άρες.
Ο τεχνικός (τον εμπιστεύομαι αρκετά) μου πρότεινε να δοκιμάσω 9άρες σε αυτήν την κιθάρα.
Θα δούμε, θα δω κ πώς είναι η αίσθηση με 9άρες κ βλέπουμε...
Ευχαριστώ όλους θερμά για το ενδιαφέρον...