Γιώργο θα συμφωνησω πως και σε μενα σαν κινησεις εντυπωσιασμου μου φανηκαν.Δε καταλαβα εξαρχης το θεμα που εθεσες με τους opeth και τους antaeus.Δηλαδη μια κοπέλα που ακουει priest,sabbath,helloween ή stratovarius (συγκροτηματα με περαση στις γυναικες συνηθως) δεν ειναι μεταλο?Τι σημαινει γιατι να μην ακουνε Opeth? Γιατι δε γουσταρουνε!Δε χρειαζεται να ακους τις καφριλες για να εισαι μεταλλας οπως δε χρειαζεται να το δηλωνεις παντου,οπως δε χρειαζονται μακρια μαλλια ή καρφια και δερματινα. Εγω ξεκινησα οπως οι περισσοτεροι με Maiden και priest.Και τώρα τους εχω ψιλοξεχασει γιατι την ψαχνω πιο πολυ.Δεν υπαρχει "παρακλαδι" που να μην εχω τα αγαπημένα μου συγκροτηματα.Θα δω Live και τους filth και τους pain of salvation.Και τους system of a down και τους soilwork.Και τους tool και τους stratovarius...και τόσα άλλα...αλλά επειδή δε θα πάω να ξαναδώ τους iced earth π.χ. δεν εχω το δικαιωμα να λέω στην κοπέλα ή στον τυπά που θα τα σκάσει να τους δει : "τι μαλακας εισαι, κράτα 25 ευρώ και δώστα στους spiritual beggars αντ να δεις τον μαλακα τον schaffer". O καθένας εχει τα γουστα και τα όρια του. Η ταμπέλα του μεταλλά δεν ειναι βραβειο για να την αξιζεις. Και δεν εχεις δικαιωμα ουτε εσυ ουτε εγω ουτε κανεις στην τελικη να κρινει τα ακουσματα και τις επιλογες του αλλου.Και πιστεψε με ξέρω πολλες κοπέλες που ακουν "σκληρό μεταλ".Και τις σέβομαι το ίδιο με αυτές που ακούνε Helloween. Κάνε μια βόλτα στα μεταλ clubs της αθηνας και θα δεις/γνωρισεις δεκαδες απο αυτές.Γι αυτό ας σταματησει αυτό το βιολι με τους φλώρους μεταλλάδες και τα πραγματικά μεταλλα. Αυτές ειναι ανωριμότητες και δείχνουν έλλειψη παιδειας αλλά και αισθησης τόπου,χρόνου και γεγονοτων.Δε το παιζω μεταλλοπατέρας ούτε νιώθω έτσι. Απλά έχω περάσει πολλα στο χώρο παρά το νεαρό της ηλικίας μου και ξέρω 5 πράγματα τα οποια δεν αφηνω κανεναν να αμφισβητει. Και δεν εννοω για αξία συγκροτηματων και τετοια.Εννοω για συμπεριφορα...
Δεν θελω να θιξω κανεναν αλλα μερικα πραγματα μου τη σπανε.Ηρεμηστε λιγο...
Α! Και οι antaeus μια και το αναφερεις είναι αρκετα καλοί αλλα κατα την άποψη μου δε προσφέρουν κάτι ουσιαστικο.Εκτος από το προφιλ του αντιχριστιανισμου που προβαλλουν μαλλον με τον χειροτερο τροπο.Αλλά έτσι είναι το Management...πρέπει κάπως να κανεις θόρυβο γύρω απο το όνομα σου όταν δε μπορεις να γίνεις αλλιώς γνωστος. Και δεν εννοω απαραίτητα οτι οι antaeus δεν εχουν χαρισματα ή αξια σαν μουσικοι...αλλα είναι σίγουρα δυσκολο σημερα να ξεχωρισεις με τόσες κυκλοφοριες... τα διαμαντια συνηθως περνανε απαρατηρητα μεσα στον σωρο...Όποιος καταλαβε καταλαβε.
Τα λέμε ξανά σύντομα...
don't swear...
tHe ShADoW BeHiNd tHe CurTaiN
Λοιπόν Petrakisss και ΟΛΟΙ ΣΑΣ εδώ μέσα που μου τη λέτε, πρέπει να καταλάβετε ότι τα σχήματα Opeth και Antaeus τα έδωσα ως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!
Θέλοντας να πω ότι οι opeth είναι ένα death σχήμα που μπορεί και να το ακούσουν κοπέλες (το άλφα ας πούμε) και το Antaeus είναι το άκρων άωτον του metal (το ωμέγα ας πούμε) που είναι παράξενο να ακούγεται από κοπέλες.. Στη θέση του θα μπορούσα να είχα δώσει και άλλα ονόματα όπως Ιn Flames και Arkhon Infaustus ή Paradise Lost και Ηomo Iratus ας πούμε. Γι' αυτό μην καταπιάνεσται από μια λέξη. Ούτε εγώ ποτέ είπα ότι ειμαι πιο μεταλλάς από εσάς.
Και εγώ θα πήγαινα σε οποιοδήποτε live είτε αυτό είναι spiritual beggars είτε septic flesh είτε rotting christ είτε maiden και όλα αυτά που είπες. Αλλα σε κάτι nu-metal και hardcore και τέτοια δε θα πήγαινα..
Εξάλλου εγώ δε γνωρίζω πολλές κοπέλες που να ακούνε metal!! Παράδειγμα σου φέρνω μια κοπέλα φίλη μου που όταν τα είχε με έναν blackά ήτανε μέσα στα μαύρα με πεντάλφες κτλ. ενώ τώρα που τα έχει με έναν trendy φοράει μπλουζίτσες pokemon. Η δικιά μου η πείρα λέει ότι δεν έχω γνωρίσει πολλές κοπέλες μεταλλούδες.
Και κάτι άλλο. Και εγώ παρά το νεαρό της ηλικίας μου ξέρω και εγώ 5 πράγματα. Και εγώ ακούω metal όπως και εσύ. Και εγώ από metallica και maiden ξεκίνησα. Και εγώ έχω ακούσει από όλα τα παρακλαδια, κάποια όμως απορρίπτω.
Και εσύ όμως τώρα που μου απάντησες σαν μεταλλοπατέρας φάνηκες..