Αποστολέας Θέμα: 05,05  (Αναγνώστηκε 4949 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
05,05
« στις: 24/07/08, 17:32 »
Κεντάς με υπομονή πάνω στον γεμάτο καμβά των ονείρων.
Αντικαταστείς τα όμορφα τριαντάφυλλα με ομορφότερους κάκτους.
                                  Σκληρούς σαν την μοίρα να πεθάνεις.
                                  Ανέγγιχτους από τους δειλούς που δεν αντέχουν τον πόνο.
Ζωγραφίζεις με καρτερικότητα πάνω σε αργαλειό  ανατολικών μεσημβρινών.
Χρωματίζεις με ηλιαχτίδες του μαύρου και
                       αποχρώσεις του άσπρου όμορφα πρόσωπα πoυ
                       γίνονται ομορφότερα όταν δακρύζουν και χάνονται.
Χάνονται σε κόσμους προσωπικούς και απρόσμενους
   με όρκους κρυφών δακρύων.
          Μόνοι τους πορεύονται με άστρο τα χρώματά τους.
          Μόνοι ζητούν και αποκτούν κλέος ή κνέφας.
           Και πάλι μόνη αγαπά τον εαυτό της.
Ανοίγεις τις πόρτες των πορτρέτων μέσα στα όνειρα
που χάραξες, πάνω στα χέρια σου.
          Χαρά που λίγοι νιώθουν.
                       Άστρα να λάμπουν μόνο για σένα.
                          Αηδόνια να τραγουδούν σκοπούς αιώνων
                             Διαστάσεις με μορφές δουλικές.
                                     Ελεύθερη πηγή λέξεων και ένας ορίζοντας
                                                μπλε δίχως τέλος.

05,05 - Κέντιμα Ανατολικό
« Τελευταία τροποποίηση: 19/10/08, 21:02 από Neikos »

Αποσυνδεδεμένος kuiper

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Απ: 05,05
« Απάντηση #1 στις: 24/07/08, 20:50 »
Εύγε   Neikos

Σε πολλά σημεία των γραπτών σου ανακαλύπτω συνειρμούς παλιότερων δικών μου γραπτών ως προς την ψυχολογία πιο πολύ, δηλαδή ανάπλαση παραστάσεων, προκαλούμενων από άλλες παραστάσεις κ.λ.π.  γι’ αυτό και μ’ αρέσει να σε διαβάζω.

Ήθελα να σου πω δυό λόγια μα έτσι που ζωγραφίζεις το χαρτί με μπερδεύεις λίγο.

Μήπως δεν χρειαζόταν η λέξη (γεμάτο) στον πρώτο στίχο
Ο τρίτος στίχος (Σκληρούς σαν την μοίρα να πεθάνεις) εδώ με μπέρδεψες λίγο.
Μήπως δεν χρειαζόταν η λέξη (κνέφας) μήπως λέω.

Και πάλι σου λέω Εύγε. Το γραπτό σου είναι υπέροχο. Τα δυο, τρία μήπως τα δικά μου  δεν είναι παρατηρήσεις. 

Καλό σου βράδυ.

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #2 στις: 24/07/08, 22:14 »
σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου και για τα σχολια σου justin.....
πολυ σωστες οι παρατηρησεις.... ισως οταν δημοσιευει καποιος κατι δεν θα πρεπει να τα δινει ολα....
θελω να πω... αυτες τις μικρες λεξεις που διαφοροποιουν τις προτασεις και μιλανε μονο για σενα.....
και στα τρια σημεια υπαρχει λογος που μπηκε η καθε λεξη...

το "γεματο" δειχνει την αντικατασταση, δηλαδη το κεντιμα πανω στον γεματο καμβα.....
το "να πεθανεις" ειναι η προσταγη.... το κολλησα καπως ανορθοδοξα διοτι δεν εβρισκα καλυτερο τροπο.... και αν χρησιμοποιουσα σημειο στιξης ο λογος θα διακοποτονταν....
το "κνεφας" ειναι το σκοταδι (αν θυμαμαι καλα, διοτι το εγραψα οταν πηγαινα σχολειο)... οποτε ή το ενα ή το αλλο.....

ελπιζω να ημουν σαφης.... και παλι ευχαριστω για τα καλα σου λογια

Αποσυνδεδεμένος Ιππέας

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...με τ'αλογάκι μου συχνά,τριγυρίζω στα βουνά..
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 25/07/08, 00:36 »
    Πολύ καλό!!! Ομολογώ με δυσκόλεψε αρκετά και θα ήθελα μια διευκρίνηση. Ποιοι είναι οι μόνοι που πορεύονται,ζητούν,αποκτούν..Οι κόσμοι,οι όρκοι ή τα πρόσωπα; Και κάτι ακόμη. Αυτό το (αντικαταστείς) δεν κάθεται καθόλου καλά,μοιάζει με πέναλτυ στο 121΄,ενώ κερδίζεις 1-0 και προκρίνεσαι στον τελικό..Αντικαθιστάς,αναπληρώνεις,αναπλάθεις ίσως..

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #4 στις: 25/07/08, 02:16 »
ipea σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου.... δυστυχως για την διευκρινιση που ζητας ειναι καπως δυσκολο να σου απαντησω... και αυτο γιατι για τον καθενα αυτες οι λεξεις μπορει να σημαινουν κατι τελειως διαφορετικο.... οποτε πιστευω δεν εχει σημασια να σου απατντησω....
το "αντικαταστεις" παλι , ειναι αδοκιμος ορος... εψαξα μηπως και ειχα καμια ελπιδα (οταν το εγραψα) αλλα τιποτα.....
απλα θελω να τοποθετησω αυτο το συγκεκιμενο ρημα με αυτη  την συγκεκριμενη καταληξη....
επρεπε να ειχα κανει μια σημειωση.....
σε ευχαριστω για την παρατηρηση και για την αφορμη που μου δινεις να το πω τωρα...

Αποσυνδεδεμένος Ιππέας

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...με τ'αλογάκι μου συχνά,τριγυρίζω στα βουνά..
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 25/07/08, 13:11 »
    Ευχαριστώ πολύ, το διαβάζω όπως το αντιλαβάνομαι εγώ,δηλαδή...Μόνα τους πορεύονται (τα όμορφα πρόσωπα),αποκτούν κτλ. Είναι οι δύο αυτοί στίχοι, που δυσκολεύουν την σύνδεση και την αλληλουχία των εικόνων,αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν χάνεται η συνέχεια. Πολύ όμορφοα πραγματικά,με πολύ δυνατό σημείο τους ανατολικούς μεσημβρινούς .

Αποσυνδεδεμένος x-versous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες !!!
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • youtube
« Απάντηση #6 στις: 26/07/08, 21:33 »
Μπράβο φίλε πολύ όμορφο γεμάτο χρώματα και εικόνες.
 για άλλη μια φορά άξιος !!!
Με θάψανε  πολύ βαθιά μα ούτε που σκεφτήκανε ότι εγώ είμαι σπόρος.

https://www.youtube.com/watch?v=Uded2fw0xho

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #7 στις: 28/07/08, 22:05 »
σε ευχαριστω ανδρεα για τα καλα σου λογια και για τον χρονο....
περιμενω και κατι δικο σου... πριν φυγεις για διακοπουλες....

Αποσυνδεδεμένος pinelopi

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • κι όμως δεν είναι μακριά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 08/08/08, 10:38 »
Υπομονή, καρτερικότητα, κεντήματα στολίδια σε μεταξένους καμβάδες και ένας ορίζοντας μπλε δίχως τέλος...
Πρόσωπα που αποκτούν ομορφιά από την απουσία... ( η απομάκρυνση δημιουργεί το μύθο...)

......................
 Και πάλι μόνη αγαπά τον εαυτό της.
......................
Άστρα να λάμπουν μόνο για σένα.

και από το εγώ ξανά στο εγώ, ένας κύκλος αιώνων...πόσο επιτρέπουμε τελικά στον άλλον να ξεφύγει από το εγώ μας; Πόσο το είδωλό μας αποκτά ναρκισσιστικές τάσεις;

Όμορφο Νίκο.
όνειρο είναι να ουρλιάζουν χιλιάδες ναι απ' το λαρύγγι του όχι  (Κ.Δ.)

Αποσυνδεδεμένος Γιάννης ο Κιθάρας

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
Απ: 05,05 Γεια σου ρε ποιητακο!!!
« Απάντηση #9 στις: 19/08/08, 02:09 »
Ρε μεγαλε τι πινεις και δε μας δινεις? Ενα ποιημα δεν πρεπει να σε μπερδευει. Ενα ποιημα πρεπει να ειναι απλο και με λεξεις ευνοητες στο πολυ κοσμο. Να ξες οτι τα ποιηματα δεν απευ8υνονται μονο σε διανοουμενους. Μαλλον το αντιθετο. Γι αυτο οφειλουν να ειναι προσιτα στο καθενα. Δηλαδη οι δυσκολες λεξεις κανουν τον ποιητη? Χανεις το καιρο σου. Προτιμω καποιος να γραψει κατι εστω δυο στροφες και να ειναι απολυτα κατανοητο και βαθυ παρα να σου χει μια σελιδα μπουρδοκοτσανιτσες. Μπορεις να πεις οτι ειναι θεμα υποκειμενικο και ισως αγγιξει λιγους αλλα αν ισχυει αυτο τοτε σε ποιους απευ8υνεσαι? Να ξερεις οτι θα μπω και θα ελεγξω την απαντηση σου αν υπαρχει αν και ειμαι σιγουρος οτι πισω απο τις μπουρδες που θα σκεφτεις σαν απαντηση υπαρχει ενα κομματι που θα καταλαβει τι θελω να πω. Προειδοποιηση. Μην τολμησεις καν ν αναφερθεις στη γλωσσα και στο υφος μου και προπαντως μην σχολιασεις την ασχημη γλωσσα. Δε θα σε βοηθησουν να με αποκρουσεις αν επιλεξεις ν απαντησεις. Αυτο ειναι το υφος μου και σ οποιον αρεσει. Κακιστο 'ποιημα'

υσ. Οτιδηποτε αλλο σκεφτεις για να μου τη πεις θα το αποκρουσς στη πορεια(αν το αποφασισεις ν απαντησεις) αν και 8α προτεινα απλα να το ψαξεις μεσα σου. Αλλωστε τ αρνητικα σχολια ειναι και τα πιο ενδιαφεροντα. Μας καλλιεργουν. Αντε καλη τυχη 'ποιητη'
« Τελευταία τροποποίηση: 19/08/08, 09:25 από Βραζίλης »

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #10 στις: 19/08/08, 02:43 »
Εγώ Γιάνναρε ένα θα σχολιάσω.Πρώτο μήνυμα μόνο και μόνο  για να τη πεις στον Νίκο;Περνάς την ώρα σου σπάζοντας πλάκα σε forum βάζοντας φυτιλιές;Ωραία ασχολία βρήκες...Λοιπόν θα σου έδινα κάποιο link γα να περάσεις καλύτερα την ώρα σου ,αν δεν απαγορευότανε από τους administrators,αλλά δεν μπορώ.Γι αυτό γράψε στο google οτιδήποτε έχει σχέση με sex και θα σε βγάλει κάπου πολύ πιο διασκεδαστικά και εκτονωτικά.Η γράψε τη λέξη ψάρεμα που και αυτή θα σε βγάλει κάπου που μπορεί να περάσεις όμορφα...Όσο για το ποίημα τι να πω τώρα που τα είπε όλα ο συνάδελφος συμφορουμίτης;Μπορώ να τον κακοκαρδίσω; :P
Α και κάτι για να σκεφτείς και εσύ μέσα σου...Μήπως είσαι λίγο ξερόλας;
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 19/08/08, 03:02 »
Χαιρομαι που αποκτησαμε οικειοτητα απο την αρχη και με λες 'Γιανναρε'. Χαιρομαι επισης που εισαι αλτρουιστης και ενδιαφερεσαι για τη σεξουαλικη μου ικανοποιηση(αναγκη ειναι κι αυτη στο κατω κατω) Το αλλο για το οποιο χαιρομαι ειναι οτι βγηκες να υποστηριξεις τον φιλο σου. Αυτο λεει πολλα για σενα. Χαιρομαι οπου η φιλια το 2008 ακομα τυφλωνει τους ανθρωπους και τους κανει να υπερασπιστουν οποιαδηποτε ιδεα και κακο συναπαντημα στο ονομα της ιερης ΦΙΛΙΑΣ. Το οτι διαλεξα αυτο το υφος να εκφραστω (αυτο του ξερολα) ομως δεν αναιρει τη γνωμη μου. Και περα απο καθε εμπαθεια που εδειξα στο νικο(μα γιατι τον λεω με τ'ονομα του? που τον ξερω?) και που εδειξες εσυ σε μενα προς υπερασπιση του(?) θα ηθελα ν ακουσω τη δικη σου γνωμη γι αυτο το συνονθυλεμα μπουρδας που διαβασα πιο πανω. Στη τελικη ασε τα τρικακια για να με τσαντισεις. Πρεπει να παραδεχτεις οτι σου τραβηξα τη προσοχη και γι αυτο εσπευσες ν απαντησεις. Αρα πετυχα τον σκοπο μου. Εγινα σημαντικος σωστα? Λαθος. Το ποσο σημαντικος ειμαι η οχι δεν το ξερω αλλα δε θ αφησω κανενα να το ορισει. Το οτι ξερω να τραβαω τη προσοχη και το γεγονος οτι το κανω σημαινει οτι την χρειαζομαι για καποιο λογο. Αυτος δεν ειναι για να προβληθω στο σαιτ(ολη μου τη ζωη αυτο εψαχνα για να νιωσω καποιος :P.... NOT) αλλα γιατι θελω να λεω την γνωμη μου εστω κι αν δεν αρεσει(εχεις προβλημα με αυτο?) Το υφος μου ηταν αθλιο τ ομολογω αλλα καμια φορα σε αυτη τη ζωη βλεπεις πραγματα να κατεχουν βαθρα που δεν αξιζουν να ειναι εκει. Εχω δικαιωμα να τα καυτηριασω. Οποτε αλλαζω υφος γιατι αυτο ενοχλει και παμε να δουμε τι θα βγει. Αντε λοιπον παμε
« Τελευταία τροποποίηση: 19/08/08, 03:06 από Γιάννης ο Κιθάρας »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 19/08/08, 03:19 »
Πολύ ωραία.Νομίζω ότι ξεκινάς από μια λάθος βάση.Μιλάς για κάποιους που κατέχουν βάθρα και δεν το αξίζουνε και θα συμφωνήσω μαζί σου.Όμως εδώ σε αυτή τη "στήλη" του κιθάρα ,διάφορα απλά ,καθημερινά παιδιά και όχι ώριμοι και ολοκληρωμένοι ποιητές,εκφράζουνε τον εαυτό τους και το μοιράζονται μαζί μας.Οπότε για αυτό το λόγο μου φάνηκε υπερβολικά σκληρό το ύφος της απάντησης σου.Αν είχαμε να κάνουμε με επωνυμους ποιητές "Φανφάρες" που τους στηρίζουνε εκδόσεις και ΜΜΕ και μας τους παρουσιάζουνε σαν την πνευματική ελίτ της Ελλάδας,βάζω τα αβγά,βάλε το πανέρι και φύγαμε για τη "Στοά του Βιβλίου" αυτή τη στιγμή...Όμως έχουμε να κάνουμε με ερασιτέχνες που καταθέτουν τη ψυχούλα τους.Φαντάσου ότι εδώ για παράδειγμα μπορεί να στείλει κάτι και ένα παιδί 14 ετών(υπάρχουν και τέτοιας ηλικίας μέλη)που έτσι,μπορεί να του φάνηκε ότι έκανε κάτι...Είναι σωστό να "κράζουμε";Κατά τα άλλα φίλε μου πάντα είχα μια δυσκολία να κρίνω ποιήματα γιατί εκτός από τα τεχνικά του μέρη ,που μπορεί να έχουν να κάνουν με το μέτρο και κάτα πόσο τηρείτε σωστά ή διάφορες άλλες λεπτομέρειες που δεν είμαι ειδικός να κρίνω,πιστεύω ότι η "ανάλυση" ενός ποιήματος μόνο την υποκειμενική γνώμη μπορεί να εκφράσει.Έτσι χωρίς να "αναλύω",λέω απλά ότι μου αρέσουνε κάποιες εικόνες που δίνει ο Νίκος και δεν μου αρέσει το ρήμα "αντικαταστείς" που χρησιμοποιεί.Επίσης δεν ξέρω τη λέξη "κνέφας" την οποία θα τη ψάξω σε ένα λεξικό,καλό θα μου κάνει...Αυτά και no offence ;)

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 19/08/08, 03:41 »
Ηλπιζα να καταλαβαινες κατι πισω απ τις γραμμες. Δυστυχως δεν εγινε κατανοητο. Δεν πειραζει, θα το εξηγησω. Απο την αρχη ισως φαινεται οτι εβαλα στο στοχο το νικο(αντε παλι, νικο τον λεω). Φιλε μου καλος ο ερασιτεχνισμος αλλα εδω ειναι site που γραφει πολυς κοσμος. Λογικο ειναι να υπαρχουν(και υπαρχουν) οι λιγοτερο και οι περισσοτερο προικισμενοι στο ειδος. Αν και το ποιημα του 'νικου' πραγματικα δε μου αρεσε(κυριως γιατι ηταν δυσνοητο και δεν βγαζει κανενα απολυτως νοημα για μενα ακομη κι αν τη τρεξω τη φαντασια, αν και ειπαμε αυτο υποκειμενικο αρα σεβαστο) παρατηρησα οτι ολα τα σχολια ειναι θετικα απο κατω με ενδειξεις αγαπης, εκστασης και παχατουριδισμου(απ το αμαν χεχε) Σεβομαι την αποψη σου και ισως δεν του αξιζε ν αναφερθω ετσι πανω στη κριτικη μου. Αλλα σαν ανθρωπος(τελευταια που τσεκαρα ανθρωπος ημουν ακομα) εχω δικαιωμα ν αγανακτω με κατι που δεν ειναι καλο αλλα αντιμετωπιζεται σαν αριστουργημα για λογους μη καλα εξηγησιμους(Douglas adams μου μυριζει). Το να παρω τα λογια μου πισω δεν ειναι κατι που συνιθιζω και εντουτις δεν θα το κανω. (εχω κι εγω τις αδυναμιες μου). Ομως στο ονομα του κα8ε τι που ειναι ιερο. Αν ο ερασιτεχνισμος ειναι τετοιας μορφης τοτε κατι παει στραβα στο τροπο που οι ανθρωποι αντιλαμβανονται τον ορο ποιηση. Σε αυτο που ειπα εμενω: Οι δυσκολες λεξεις κανουν τον ποιητη, η ο τροπος που γραφει κατι? Δεν ειμαι ποιητης αλλα με την κριτικη ικανοτητα που μου δωσε ο θεος μπορω να κρινω κατι και θα το κανω. Αυτη ειναι η αποψη μου. Λυπαμαι αν αναστατωθηκε κοσμακης αλλα το γλυψιμο δεν ωφελησε κανεναν. Μακαρι ο κοσμος να ελεγε την αποψη του οσο σκληρη κι αν ειναι. Ο κοσμος θα ηταν ενα πολυ πιο ωφελιμο μερος για ολους μας. Ευχαριστω που διαφωνησες μαζι μου. Ανυπομονω να το ξανακανεις και στο μελλον... Ισως βγει κατι καλο απ αυτο... Καλημερα
« Τελευταία τροποποίηση: 19/08/08, 03:42 από Γιάννης ο Κιθάρας »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 19/08/08, 04:04 »
Ούτε θα σου ζητήσει κανένας να πάρεις τίποτα πίσω και φυσικά έχεις δικαίωμα να λες την 'αποψή σου.Κατανοητό.Μάλιστα για να δεις ότι δεν κολώνω ,(αλλά και γιατί θέλω και εγώ λίγη προσοχή...) σου παραθέτω και κάτι δικό μου,βορά στις....ορέξεις σου  ;D.Όποτε κάνεις κέφι πες μια γνώμη ή ακόμα καλύτερα...και σαδιστικότερα :D,ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. Η σιωπή μπορεί να είναι φοβερά ηχηρή κάποιες φορές.Καληνύχτα και θα τα λέμε ;)
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=66536.0

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #15 στις: 19/08/08, 09:36 »
Προειδοποιηση. Μην τολμησεις καν ν αναφερθεις στη γλωσσα και στο υφος μου και προπαντως μην σχολιασεις την ασχημη γλωσσα. Δε θα σε βοηθησουν να με αποκρουσεις αν επιλεξεις ν απαντησεις. Αυτο ειναι το υφος μου και σ οποιον αρεσει.

Τολμάω εγώ! Ήδη αφαίρεσα κάποιες λέξεις από το απαράδεκτο μήνυμά σου (μάλλον θα'πρεπε να το διαγράψω τελείως)
Σου αποκλείω την πρόσβαση για μερικές μέρες, για να κάτσεις να σκεφτείς ότι σε αυτό το φόρουμ δεν μπορείς να κάνεις ότι σου αρέσει. Υπάρχουν γραπτοί όροι χρήσης: http://kithara.gr/termsofuse.php αλλά και άγραφοι κανόνες καλής συμπεριφοράς, που δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να τους ακολουθήσει κανείς. Αν παρόλα αυτά σου φαίνονται καταπιεστικοί, είσαι ελεύθερος να φύγεις, όπως ήσουν ελεύθερος να έρθεις...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 20/08/08, 00:35 »
Όμως εδώ σε αυτή τη "στήλη" του κιθάρα ,διάφορα απλά ,καθημερινά παιδιά και όχι ώριμοι και ολοκληρωμένοι ποιητές,εκφράζουνε τον εαυτό τους και το μοιράζονται μαζί μας.

Ειιι!!!! Ας κρατηθούμε λίγο στο ύψος μας Μάκη. Δεν θα δώσουμε τώρα λαβή να μας πατήσουνε! Και ώριμοι, και ολοκληρωμένοι.

Αν και το ποιημα του 'νικου' πραγματικα δε μου αρεσε(κυριως γιατι ηταν δυσνοητο και δεν βγαζει κανενα απολυτως νοημα για μενα ακομη κι αν τη τρεξω τη φαντασια, αν και ειπαμε αυτο υποκειμενικο αρα σεβαστο) παρατηρησα οτι ολα τα σχολια ειναι θετικα απο κατω με ενδειξεις αγαπης, εκστασης και παχατουριδισμου(απ το αμαν χεχε) Σεβομαι την αποψη σου και ισως δεν του αξιζε ν αναφερθω ετσι πανω στη κριτικη μου. Αλλα σαν ανθρωπος(τελευταια που τσεκαρα ανθρωπος ημουν ακομα) εχω δικαιωμα ν αγανακτω με κατι που δεν ειναι καλο αλλα αντιμετωπιζεται σαν αριστουργημα για λογους μη καλα εξηγησιμους(Douglas adams μου μυριζει). Το να παρω τα λογια μου πισω δεν ειναι κατι που συνιθιζω και εντουτις δεν θα το κανω. (εχω κι εγω τις αδυναμιες μου). Ομως στο ονομα του κα8ε τι που ειναι ιερο. Αν ο ερασιτεχνισμος ειναι τετοιας μορφης τοτε κατι παει στραβα στο τροπο που οι ανθρωποι αντιλαμβανονται τον ορο ποιηση.

Όσο κι αν προσπάθησα δεν κατάφερα να καταλάβω τι θέλεις να πεις στο κείμενο που παραθέτω. Θα μπορούσες να το εξηγήσεις με απλά λογάκια, μικρές φράσεις, βάζοντας το υποκείμενο στην σωστή του θέση? Καλά να μην μπορούμε καταλάβουμε ένα ποίημα, αλλά και ένα πεζό πάει πολύ....

Εν τω μεταξύ δύσκολη λέξη ονομάζεται αυτή που δεν έχεις συναντήσει και δεν χρησιμοποιείς. Αν ανάφερα την λέξη "συμπαρωμαρτούντων" ελάχιστοι θα γνώριζαν την σημασία της. Μιας λέξης που χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση. Δεν υπάρχουν δύσκολες λέξεις, μόνο άγνωστες. Δύσκολα νοήματα υπάρχουν αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των λέξεων που χρησιμοποιεί κανείς. Για να δώσω ένα παράδειγμα θα πω το πιο δυσνόητο πράγμα με τις πιο απλές λέξεις:
"Ανέβηκα στην πιπεριά
να κόψω τ' αχαμνά σου
μα το πηγάδι ήταν βαθύ
και έχασα το πλοίο"

Μετά από αυτήν την δριμία κριτική που σου άσκησα σε περιμένω να με κράξεις και σε δικούς μου στίχους, όταν σου επιτραπεί η πρόσβαση από τον Βραζίλη, διότι έχω παρατηρήσει ότι το κράξιμα αυξάνει την αναγνωσιμότητα.

Μην με ξεχάσεις έτσι?
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #17 στις: 25/08/08, 01:14 »
δεν εστειλα απαντηση τοσο καιρο διοτι δεν ειχα προσβαση σε υπολογιστη και οχι διοτι ηθελα να κρατησω καποιο χαρακτηρα...
για το σχολιο του γιαννη δεν εχω να πω κατι.... οποιος καταλαβε καταλαβε.... επειδη ομως θα ηθελε ο ιδιος καποια απαντηση
θα πω μονο οτι καθε εργο μας ειναι κομματι του εαυτου μας και εκφραζει μια πολυ συγκεκριμενη στιγμη που αποτυπωθηκε στο χαρτι. αυτη τη στιγμη ηθελα να παρουσιασω στους συμφουριτες μου.... και σιγουρα υπαρχουν πιο απλες στιγμες και πιο συνθετες... αυτη ετυχε να ηταν συνθετη....

υ.γ. σας ευχαριστω mac, papou και βραζιλη για τα σχολια σας....

btw κνεφας σημαινει σκοταδι.... αν θυμαμαι καλα....
« Τελευταία τροποποίηση: 25/08/08, 01:19 από Neikos »

Αποσυνδεδεμένος Ν.Σ.

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: 05/09/08, 15:20 »
Ωραίο.Κατά τη γνώμη μου το καλύτερό σου μέχρι στιγμής.
Ειδικά αυτές οι αριστοτεχνικές αντιθέσεις σου,όλα τα λεφτά.

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #19 στις: 05/09/08, 19:29 »
Σε ευχαριστω Νικηφορε για τον χρονοπου διεθεσες για τα εργα μου....καθως και για το σχολιο σου....
Απ οτι βλεπω καινουριος στην παρεα μας.... καλως ορισες