Δεν πιστεύω με τίποτα ότι είναι whammy.. Επειδή χρησιμοποιώ αρκετά το whammy μπορώ να πω ότι για να παίξεις όλες αυτές τις νότες κρατώντας μόνο μία σταθερή και με ανεβοκατεβάσματα του πεταλιού να πετύχεις όλες τις άλλες νότες είναι αδύνατο.. Θα πρέπει να μελετάς 2 ώρες κάθε μέρα μόνο για αυτό.. Θα είναι σαν να ξέρεις ακόμα ένα όργανο, το ποδόφωνο

.. Βέβαια ίσως να μετακινεί την "σταθερή" νότα κάθε μερικές νότες αλλά και πάλι δεν ακούγεται τόσο ψηφιακή η μετάβαση από την μία νότα στην άλλη (όσοι έχουν το Digitech Whammy θα καταλάβουν τι εννοώ)..
Τώρα, το pitch shifter είναι εφφέ το οποίο σου αλλάζει την τονικότητα μία και καλή, δηλαδή δεν μπορείς real-time να την πειράξεις αλλά του λες ανέβασε μου 2 1/2 τόνους αυτό που παίζω ή δημιούργησε μου 5ες καθαρές.. Δεν έχει expression pedal σαν το Whammy.. Οπότε και το pitch shifter αποκλείεται εκ των πραγμάτων..
Πιστεύω ότι είναι απλό παίξιμο με μερικά σημεία slide αλλά με αρκετό feedback το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί είτε φυσικά, είτε με κάποια sustain kits, είτε με κάποιο πετάλι σαν αυτό που σου προσομείωνε ένα patch της GT8 (το feedbacker) το οποίο σου μικροφώνιζε την νότα μετά από 1/2 δευτερόλεπτο..
Τώρα για e-bow κάποια video έχω ακούσει αλλά γενικά δεν ξέρω πολλά πράγματα.. Ίσως να γίνεται με αυτό.. Αν και μου φαίνεται λίγο δύσκολο ο Danny να έκατσε να το έμαθε

..
Zeromancer για ποιο wah πηγαίνεις;