Φίλε zebric,
αν το rack το θέλεις για το σπίτι, νομίζω πως είναι πολύ καλή επιλογή. Αν παίζεις σε μπάντα και πρέπει να το κουβαλάς, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.
Πάντα έιχα την εντύπωση πως η λύση rack δείνει καλύτερο ήχο στις χαμηλές (σπιτικές) εντάσεις απ'ότι μία κεφαλή ή ένα combo. Επίσης έχεις την δυνατότητα να τα πάρεις όλα φθήνα (pre-amp, τελικό, καμπίνα) και αργότερα όταν βρεις λεφτά να τα αναβαθμίζεις σιγά-σιγά. Από την άλλη ένα σύστημα rack είναι κατά κάτι πιο ακριβό από μία αντίστοιχη κεφαλή ίδιας ποιότητας.
Τώρα σχετικά με τους προ-ενισχυτές, πάντα να θυμάσαι ότι ο ήχος είναι τελείως υποκειμενικό θέμα, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ακούσεις όσο πιο πολλούς μπορείς από τους προ-ενισχυτές που είναι μέσα στα οικονομικά ορια σου.
Από τα pre-amps που ανέφερες, είχα παλιά (αλλά πολύ παλιά-πριν από 15 χρόνια) το ADA MP1 και το ADA MP2. Στην αρχή είχα πάρει το MP1, αλλά μόλις βγήκε το MP2, όταν το άκουσα μου είχε φανεί πως είχε πολύ πιο πολύ distortion από το MP1 και το άλλαξα. Το JMP-1 το είχα δοκιμάσει αλλά μου είχε φανεί αδύναμο για metal. Πάντως μην ξεχνάς πως τα ADA έχουν σταματήσει να παράγονται εδώ και πολλά χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται από τεχνική υποστήρηξη. Πάντως αν βρεις κανένα 2ο χέρι (ιδίως MP2 που πιστεύω πως είναι καλύτερο από τα δύο για death metal), αξίζει να το ψάξεις
Ύστερα από ένα διάλλειμα 15ετίας (γάμος-παιδιά-οικογένεια κλπ) ξανάρχισα να στήνω το rack μου με PSA 1.1, rocktron velocity τελικό και VHT 2x12 καμπίνα. Για το PSA, τα είπαμε στο mail που σου έστειλα, αρκετά τίμιο για τα χρήματά του, κάνει άνετα για κλασικό metal. Για πιο extreme καταστάσεις, μάλλον θα πρέπει να σου πει κάποιος άλλος μια και δεν είμαι ειδικός... Ίσως ο mace που το είχε και αυτός παλιότερα και με είχε συμβουλεύσει και εμένα όταν ψαχνόμουνα. Μπορείς να κάνεις και ένα word search στο forum για PSA και να βρεις τα δικά μου threads που ρώταγα...
Το Ε530 δεν το έχω ακούσει, αλλά αν κρίνω από το Ε570 που έχω τώρα σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις και είναι σχετικά φθηνό (485 Ευρώ καινούργιο από thomann). Μπορείς να ακούσεις και πολλά clips στο youtube. Από εκεί και πέρα, για ακόμα πιο φθηνές λύσεις δεν ξέρω μήπως αξίζει να δεις και κατά rocktron μεριά (νομίζω έχει το gainiac ή κάπως έτσι, που κάνει 250 ευρώ καινούργιο! - αλλά δεν το έχω ακούσει καθόλου). Ακόμα και κανένα POD xt Pro 2o χέρι ίσως να είναι αξιοπρεπείς λύση για αρχή (πάλι δεν το έχω ακούσει καθόλου οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη) και έχεις και τα εφε μαζί.
Για όλα τα παραπάνω τσέκαρε και τα user reviews στο Harmony Central για να πάρεις μια ιδέα..
Αυτά τα λίγα από εμένα (υπάρχουν παιδιά στο forum με πολύ περισσότερες γνώσεις στο θέμα). Άντε, καλή αναζήτηση...