Αποστολέας Θέμα: dead spots...  (Αναγνώστηκε 3274 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος theodoropoulos

• Παλιός
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
dead spots...
« στις: 04/05/09, 22:08 »
διαβαζωντας και ανακαλυπτωντας περισσοτερο την ηλεκτρικη κιθαρα μου,υπαρχει ενα μεγαλο καφαλαιο που εχω δυσκολια στην κατανοηση,dead spots.Σημεια δηλαδη στην ταστιερα που χανουν σε ενταση και προφανως δεν συμβαινει μονο σε ηλεκτρικα οργανα απλα εκει ισως λογω ενισχυσης φαινεται πιο πολυ.Χτυπωντας το σωμα της ηλεκτρικης κιθαρας ακουγωταν μια συχνοτητα κοντα στο σολ διεση.Εκει κοντα λοιπον φαινοταν στην σολ χορδη στο 13 ταστο να εμφανιζει dead spot.Η ερωτηση μου ειναι πως δημιουργειται αυτο το φαινομενο?η δικη μου εκδοχη ειναι οτι ολη η ενεργεια της χορδης συντονιζεται με το σωμα η το μανικι της κιθαρας και χανεται πιο γρηγορα προκειμενου να δωσει την απαιτουμενη ενεργεια συντονισμου...Και αυτο με παραξενευει διοτι στα καπακια αυτος ο συντονισμος με το καπακι αυτη την φορα και οχι το σωμα δρα υπερ της εντασης..
Συνεπως οι συντονισμοι με σωμα και μανικο δημιουργουν dead spots??

Αποσυνδεδεμένος mace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • I STILL LOVE MY PARKER...but I love my rack better
    • Προφίλ
    • Telos Epoxis
Απ: dead spots...
« Απάντηση #1 στις: 04/05/09, 22:21 »
Αν και νομιζω οτι εχει συζητηθει στο παρελθον.....να μια ενδελεχης αναλυση 

http://www.acoustics.org/press/137th/fleischer.html
From childhood's hour I have not been...As others were; I have not seen...As others saw; I could not bring...My passions from a common spring...From the same source I have not taken...My sorrow; I could not awaken .....E.A.POE

Αποσυνδεδεμένος theodoropoulos

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 06/05/09, 21:50 »
σ ευχαριστω φιλε!!

Αποσυνδεδεμένος GEO_ZZZZ

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 14/07/09, 22:11 »
το διαβασα και γω φιλε το threat αλλα δεν καταλαβα τιποτε. εαν καταλαβες εσυ εξηγησε και σε μας περιλιπτικα τι γινεται γιατι πολυ επιστημονικα τα βλεπω ολα αυτα