Χωρίς να θέλω να πω ότι αυτά που ειπώθηκαν πιο πάνω είναι λάθος (κάθε άλλο), εν τούτοις νομίζω ότι το μέλος που άνοιξε το thread γνωρίζει εκ των προτέρων ότι όλα αυτά που ακούει στο cd player του, είναι προϊόν τρομερής ηχητικής επεξεργασίας.. Παρόλα αυτά, σε όλους μας έχει τύχει να πάμε σε ένα live και ο ήχος να προσομοιάζει κατά πολύ μεγάλο βαθμό τον ήχο του studio (ενδεικτικά αναφέρω Iced Earth στο Ρόδον, Meshuggah σε ένα περσινό καλοκαιρινό φεστιβάλ και Evergrey πριν αρκετά χρόνια όταν είχαν έρθει με Kamelot όπου άκουγες ακριβώς τον ήχο του In search of Truth), οπότε περιθώρια για να πετύχει κάποιος τον ήχο που επιθυμεί πάντα θα υπάρχουν.. Ίσως ποτέ να μην φτάσει το 100% του ήχου που ακούει, αλλά και το 70% κάτι είναι.. Επιπροσθέτως όταν μιλάμε για ήχο στις rhythm κιθάρες τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα σε σχέση με το να ψάχνει κάποιος τον ήχο του Vai στα solo του..
Με όλα αυτά θέλω να πω, ότι χίλια δίκια έχει όποιος λέει ότι δεν μπορούμε επουδενί να πάρουμε τον ήχο του καλλιτέχνη που μας αρέσει με τα ταπεινά και μη όργανα μας, αλλά αυτό δεν νομίζω ότι λύνει και πολλές απορίες.. Δυστυχώς φίλε Τρελέ, δεν έχω ασχοληθεί με Pantera διότι αν και με πόρωνε απίστευτα η κιθάρα του μακαρίτη, εν τούτοις γνώριζα ότι δεν θα πετύχω ποτέ αυτόν τον όγκο με τον τότε εξοπλισμό μου (οπότε δεν το προσπαθούσα καν).. Πιστεύω όμως ότι τέτοιος όγκος επιτυγχάνεται όταν αρχίσεις να τερματίζεις το master volume και όχι πιο πριν.. Επίσης το "μπουκωμένο" palm muting δηλώνει πολλά μπάσα και λίγα μεσαία.. Anyway, κάποιος άλλος πιστεύω θα σε διαφωτίσει πολύ περισσότερο..