Θα σου πω για τον μονοκάναλο JCM800 τον οποίο είχα για 2 χρόνια,γιατί με δικάναλους έχω παίξει κάποιες φορές,αλλά ποτέ δεν μου κάνανε κλικ.Το overdrive που βγάζανε στο boost κανάλι μου ακουγόταν σαν να έχεις βάλει ένα κακό overdrive πεταλάκι μπροστά από έναν full tube ενισχυτή.Ναι μεν έχεις τις δυναμικές και τον όγκο αλλά...
Oι μονοκάναλοι JCM 800 όσον αφορά το κύκλωμά τους δεν διαφέρουν και πολύ από τους non-master volume plexi συγγενείς τους, με ότι βέβαια και αν συνεπάγεται αυτό.Δηλαδή,ηχητικά έχεις μεν αυτόν τον κλασσικό Marshall ήχο που ακούς στις ηχογραφήσεις αλλά δεν πρόκειται να τον πάρεις σε εντάσεις κάτω του 4.Και πάνω από το 2,ειδικά στο High Input αρχίζουν και φεύγουν οι σοβάδες από τα ντουβάρια..Το attenuator είναι απαραίτητο.Αν σκέφτεσαι να τον πάρεις για να παίζεις σε διαμέρισμα,καλύτερα ψάξε για κάτι άλλο γιατί δεν θα τον χαρείς.
Επίσης,για να ακουστεί σωστά θέλει τουλάχιστον μια καμπίνα 2x12" και πάνω κατά την άποψή μου.Όσο καιρό τον χρησιμοποιούσα με μια καμπίνα 1x12" ο ήχος "ξύριζε",και σημειωτέον έπαιζα με μια Gibson Les Paul Standard με PAF-style μαγνήτες.Υποψιάζομαι πως βάζοντας πάνω ένα Ιbanezoειδές με hot μαγνήτες τα σκυλιά της γειτονιάς θα υποφέρανε.
Τέλος,επειδή είναι εκ φύσεως πολύ απλό σαν μηχάνημα,αποδίδει καλύτερα μόλις "ζεσταθεί" λίγο.
Ελπίζω να σε βοήθησα.Αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι άλλο πες μου.