Εγώ πάλι θα διαφωνήσω γενικότερα και πλήρως.
Αφού τώρα μαθαίνεις να μάθεις και τα δύο. Αυτό με τον αντίχειρα από πάνω είναι πιο εύκολο στο πιάσιμό του.
Βοηθάει πολύ στις γρήγορες αλλαγές ή όπως ειπώθηκε παραπάνω αν θες να παίξεις κανά σολάκι γρήγορο.
Επίσης βοηθάει πολύ όταν παίζεις όρθιος, στην ηλεκτρική, ενώ για μένα τουλάχιστον το πιάσιμό του είναι πιο ξεκούραστο και σίγουρο.
Οι μπαρέδες πάλι έχουν τη γλύκα τους. Χρησιμεύουν πολύ όταν παίζεις κιθαρόμπασο και γενικότερα αν θες να αλλάξεις για παράδειγμα από ματζόρε σε μινόρε, p.x Gm se Cm.
Να σου πω την αλήθεια αν και μπορώ να παίζω με μπαρέδες άνετα χωρίς να νοιώθω κάποιο πόνο δεν μ'αρέσουν και προτιμώ τον αντίχειρα. Και πάλι όμως θα σου πω αναλόγως την περίπτωση, την οποία κρίνω ο ίδιος την εκάστοτε στιγμή που παίζω ένα κομμάτι. Για παράδειγμα μπορεί να εναλλάσω μεταξύ μπαρέ και μπαρέ με τον αντίχειρα απλά και μόνο για να ξεκουράσω τα χέρια μου ή απλά επειδή θέλω να πετύχω ένα slide και ακούγεται ωραία με μπαρέ με τον αντίχειρα. π.χ A (2ο τάστο) σε Bb (6 τάστο).
Συμβουλή μου
Μάθε και τα δύο και όποιο σε βολεύει καλύτερα εσένα ή όπως είπα χρησιμοποίησε όποιο θες αναλόγως της περίστασης. Δεν υπάρχει "ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ" στην κιθάρα. Αυτά τα λένε οι δάσκαλοι με τις ανάλογες επιπτώσεις για τους μαθητές (κοινώς σου σπάνε τα νεύρα). Εξάλλου όλα τα μεγάλα ονόματα της rock μουσικής (δεν αναφέρομαι σε βιρτουόζους κλασσικής) χρησιμοποιούν και τα δύο.Αυτά.

P.S Για παράδειγμα όταν πρωτοξεκίνησα κιθάρα, επειδή οι μπαρέδες με δυσκόλευαν έμαθα το σύστημα με τον αντίχειρα χωρίς να μου το έχει πει κάποιος, απλά με παρατήρηση και επειδή έτσι με βόλεψε. Παράλληλα όμως, προσπαθούσα να βελτιώνω και τους μπαρέδες γιατί διαπίστωσα πως χρειάζονται επίσης. Αυτά τα ολίγα.
ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ. ΤΕΛΟΣ:)