Οπωσδηποτε τα μεγεθη δεν ειναι συγκρισιμα, για καμμια απο τις 3 κιθαρες.
Καταστευαστικα η squier fatstrat εχει διαφορες με την ibanez, που μπορεις θεωρω να τις καταλαβεις στον ηχο. Καταρχην η ibanez ειναι απο μαονι και ειναι και set-in, πραγμα που δινει μεγαλυτερο sustain και εναν ηχο πιο μεστο και βαθυ. Η squier απο τιν αλλη εχει σωμα agathis και λαιμο bolt-on. Επιπλεον η ibanez εχω την εντυπωση οτι εργοστασιακα εχει σπλιταρει τον διπλο (τουλαχιστον στην παρομοια sa260 ετσι ειναι). Σαφως ειναι αδοκιμο να συγκρινουμε μια κιθαρα των 250Ε με μια στα διπλα λεφτα.
Τωρα η SG ειναι αλλη φαση και αλλη φιλοσοφια. Οπωσδηποτε δεν ειναι τοσο ευελικτη οσο οι αλλες 2, ομως με τα ιδια λεφτα που θα επαιρνες την squier, παιρνεις κιθαρα απο μαονι με set-in λαιμο, εφοσον δηλαδη αυτα τα χαρακτηριστικα σε τραβανε.
Εγω θα σου προτεινα να πας να τις δοκιμασεις και τις 3, ξεκινωντας ειτε απο την SG ειτε απο την squier και αφηνοντας την ibanez για το τελος. Εγω θυμαμαι που εκανα κατι παρομοιο, εχοντας βαλει στο ματι την sa260, πηγα και δοκιμασα LP, SG, stratocaster κλπ και αφησα την sa για το τελος... ε λοιπον μου φανηκε οτι ειναι κατι το ενδιαμεσο στον ηχο μεταξυ της στρατ φιλοσοφιας και της lp, sg, gibson γενικοτερα φιλοσοφιας, και αυτο μου αρεσε.
Οποτε και εσενα οτι σου φανει πιο κοντα στον ηχο που ψαχνεις, προς τα εκει να κινηθεις.
Παντως για να ειμαστε τιμιοι, νομιζω οτι στην κατηγορια hss strat υπαρχει πληθωρα καλυτερων επιλογων απο τη συγκεκριμενη που ποσταρεις αποκλειστικα, και μαλιστα σε ενα τοσο μεγαλο ευρος τιμης (250-500). Θεωρω οτι πρεπει να το ψαξεις περισσοτερο.