Καλησπερα σε ολους ειμαι νεος και στο φορουμ και στην κιθαρα,πρωτα απο ολα να ξεκαθαρισω πως δεν ξερω αν επρεπε να ποσταρω αλλου αυτο το μυνημα ή να ξεκινησω νεο θεμα οπως και εκανα και ζητω συγγνωμη αν κουρασω καποιο mod να μου κανει παρατηρηση,παρακατω θελω απλα να παραθεσω τα εξης "προβληματα" μου και οι πιο εμπειροι να μου δωσουν καποιες "λυσεις" εαν αυτο ειναι δυνατο!
αν και καπως παπους,παταω τα 25, αποφασισα να το ριξω στη μουσικη που παντα ηθελα να μαθω και ποτε δεν ειχα χρονο ή την οικονομικη δυνατοτητα και ετσι πηρα αυτη τη κιθαρα
http://www.matsikas.gr/el/Product-%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%95%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A7%CE%A5%CE%A4%CE%97%CE%A3-MASTRO-ST-PACK-BLACK_997.aspxτο θεωρησα καλη ευκαιρια (για καποιον που δεν γνωριζει πολλα απο μουσικη και κιθαρα)
και επισης δεν ειχα την δυνατοτητα αυτη τη στιγμη να παρω κατι αλλο!
το να ρωτησω λοιπον αν ειναι καλο να παρω καποιο δασκαλο ή να παω σε καποιο ωδειο ειναι νομιζω περριτο αφου σιγουρα ειναι απαραιτητο,ομως και παλι δεν υπαρχει ο χρονος να το κανω(λογω δυο εργασιων) και ετσι αναγκαστικα προσπαθω μονος να μαθω οτι μπορω,με τα πολλα καταφερα μεσα σε 2 μερες περιπου που εχω την κιθαρα στα χερια μου να μαθω τις χορδες(ποιες νοτες ειναι)
να μαθω απ'εξω τις νοτες που αντιστοιχουν στα ταστα κτλ,το παλευω με το κουρδισμα(κατι που με εκανε να βριζω για ωρες

)...οι ερωτησεις μου λοιπον ειναι :
1. υπαρχει περιπτωση να μαθω τιποτα ή αδικος κοπος πλεον?
2. υπαρχει καποιο καλο βιβλιο που θα μπορουσα να προμηθευτω ωστε να μαθω κατι π.χ. τα μπαρε που λενε?
3. οι συγχορδιες που παιδευω αυτες τις δυο μερες βοηθάνε καθολου στα δαχτυλα?(θεσεις που πρεπει να εχουν κτλ?)ή ή οτι κανω ειναι χαμενος κοπος...
4. καποιο βιβλιο που να λεει σχετικα για το κουρδισμα?
5. μηπως βιαζομαι,θα μπορουσε καποιος να μου προτεινει καποια σειρα που θα μπορουσα να ξεκινησω ή καποιες ασκήσεις?
ξερω οτι ίσως τα παραπανω ακουστουν γελοια σε καποιον αλλα δεν εχω ιδεα!!!
καθε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη!
ευχαριστω!!!