Παραλειψη μου Απολλων! Εχω διαβασει τις πρωτασεις σου πολλε φορες,και γενικα τα περισσοτερα θεματα για τις ακουστικες!
Δεν ειμαι αρχαριος, παιζω αρκετα εως πολλα χρονια κιθαρα και θα η8ελα κατι που να με καλυψει οσο γινετε περισοτερο αναλογικα με τα χρηματα που διαθετω.(Δεν με πειραζει +-50 Ε αλλα μεχρι εκει).
Θα ηθελα λοιπον συγκεκριμενες απαντησεις αν ειναι δυνατον.Επαναλαμβανω δεν εχω την δυνατοτητα να δοκιμασω κιθαρες.
Ισως καποιοσ γνωριζει πχ οτι η cort που εχει τα ιδια λεφτα με την Ibanez και τη yamaha να ειναι εμφανει καλυτερη η χειροτερη,η οτι ολες δεν αξιζουν τα λεφτα τους και να προτεινουν αλλη!
Συγνωμη αν γινομαι φορτικος
Υ.Γ Γενικα παιζω με les paul αν αυτο βοηθαει!
Όπως θα έχεις καταλάβει ήδη, οι απόψεις σχετικά με το ποιά κιθάρα αξίζει ή δεν αξίζει τα λεφτά της είναι εντελώς υποκειμενικές και μάλλον θα σε μπερδέψουν περισσότερο. Εγώ π.χ. έχω πολύ καλή άποψη για τις Washburn και θα τις συνιστούσα ανεπιφύλακτα. Πέρσι πρότεινα την
D10SCE σε ένα φίλο στην Ελλάδα ο οποίος την αγόρασε για λιγότερο από 200 Ευρώ (τιμή 2009) και είναι πολύ ευχαριστημένος. Οι Ibanez και οι Cort γενικά είναι επίσης καλές κιθάρες για τα λεφτά τους, προσεγμένες και με καλά χαρακτηριστικά, οπότε θα τις συνιστούσα κι αυτές. Τέλος να κοιτάξεις μήπως βρεις καμία Tanglewood (λίγο δύσκολο σε αυτά τα λεφτά αλλά όχι αδύνατο) που η ποιότητά τους είναι εξαιρετική, π.χ. την
TW145-SC και την
TRSF-VE ή καμιά Takamine, π.χ. την
Takamine EG260C. Αντίθετα δεν θα πρότεινα τις Yamaha, γιατί κατά τη γνώμη μου τα μοντέλα κάτω από τη σειρά LL (που είναι αρκετά έξω από τον προϋπολογισμό σου) δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με άλλες μάρκες. Oι κιθάρες που δοκίμασες στο Nάκα δεν έχουν καν συμπαγές καπάκι, το οποίο για μένα είναι απαραίτητο σε μια ακουστική κιθάρα. Και δεν με παραξενεύει που σού άρεσε περισσότερο η CPX από την APX, καθώς η τελευταία έχει λεπτότερο σώμα, με ότι συνεπάγεται αυτό στον ήχο.
Με βάση τα παραπάνω και συγκεκριμένα από τις τέσσερις κιθάρες που έχεις παραθέσει, εγώ θα κοίταζα μόνο τις Cort καθώς έχουν συμπαγές καπάκι και καλά ηλεκτρικά Fishman. Από πλευράς προδιαγραφών θα έκλινα προς τη δεύτερη (αν και δεν με συγκινεί εμφανισιακά) λόγω της ταστιέρας από έβενο.
Τι ειναι αυτο το Euro price exclusive to GB customers only που γραφει?δλδ εχει αλλη τιμη για την Αγγλια αλλη για την Ελλαδα?
Αυτό το περίεργο "Euro price exclusive to GB customers only" ούτε κι εγώ είμαι σίγουρος τι σημαίνει. Έβαλα την κιθάρα στο καλάθι και δοκίμασα να κάνω checkout με Ελληνική διεύθυνση, αλλά η τιμή παρέμεινε ακριβώς ίδια (261 λίρες). Αν επικοινωνήσεις με το DV, ρώτησέ τους, έτσι από περιέργεια. Αν και όπως λέει και το τραγούδι... εγώ θα σε συμβούλευα κάτι άλλο να αγοράσεις.