Γεια σας φίλοι,
είμαι νέος (όχι σε ηλικία) στο χώρο της ηλεκτρικής κιθάρας και για αρχή αγόρασα μια
μεταχειρισμένη Epiphone Les Paul φτιαγμένη με Seymour Duncan '59 + JB μαγνήτες και κλειδιά Grover.
Τα είδη μουσικής που με ενδιαφέρουν είναι hard rock (Rory Gallagher, AC/DC κλπ) όχι βαριά metal.
Έχω δοκιμάσει αρκετούς ενισχυτές, προκειμένου να βρω τον ήχο μου (VoxAD50VT, Marshall HAZE40, Marshall DSL201,
VoxAC4TV, VoxTonelabST + Tech21 Power Engine 60 και στο δρόμο είναι και ένας Marshall Class5 και ένας Mesa Boogie Express 5:25)
Κάπου θα καταλήξω, δεν μπορεί!
Στο θέμα μας τώρα:
Η κιθάρα μου με ικανοποιεί με τον ήχο της. Το θέμα όμως είναι οτι δεν έχω ακούσει και καμιά άλλη!
Υπάρχει σημαντική διαφορά στην ευκολία παιξίματος και στον ήχο σε σχέση με μια (ας πούμε) Gibson Les Paul;
Έχω διαβάσει διάφορα (δεν μπορώ όμως να δοκιμάσω, καθότι επαρχία (και στα μαγαζιά δεν παίζει εύκολα δοκιμή -
αφού ξέρουν οτι δεν θα πάρω από αυτούς). Οι λύσεις των μεταχειρισμένων είναι πολύ πιο ελκυστικές (δοκιμασμένα εργαλεία,
καλύτερες τιμες κλπ).
Θεωρητικά (και θεμιτό είναι) ότι δίνεις παίρνεις, αλλά δικαιολογείται για παράδειγμα η αντίδραση του κιθαρίστα στο 6:47 του παρακάτω
βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=BNuaLx43lTY&feature=related , καθώς αλλάζει από Epiphone σε Gibson (εντάξει δεν είναι απλό
μοντέλο Gibson αλλά ΤΟΣΗ διαφορά;)
Τέλος: Οι διαφορές είναι αντιληπτές; Αξίζει να προχωρήσω σε αναβάθμιση;