Εμένα πάντως μου κωλοάρεσε το St.Anger και πείτε με κολλημένο...

Ρε παιδιά το θέμα της παραγωγής του δίσκου είναι που χαλάει τους περισσότερους...Έχω όμως και μία εκτέλεση του Some Kind Of Monster με -τον συνήθη ήχο των Metallica- το οποίο kicks maximum ass διότι είναι και το μισό σε διάρκεια (4.18)!! Κατά τα άλλα δεν ξέρω τι δεν σας αρέσει αν βγάλουμε έξω το θέμα του ήχου...Τα riff γ**άνε...Οι στίχοι γ**άνε...
Ξέρετε οι Metallica (επειδή το έχω σπουδάσει το θέμα μετά από ατέλειωτα χρόνια μελέτης σε κάθε διαθέσιμο υλικό γύρω από το θέμα Metallica

) έχουν ένα "κόμπλεξ" με το θέμα επανάληψης και αυτο-προσδιορισμού.Δηλαδή αυτό που λέει ο Hammett είναι, ότι "έχω βαρεθεί να παίζω συνέχεια solos με την ίδια υφή σε όλα μας τα albums" και ο άνθρωπος είναι ο πρώτος που αντέδρασε όταν έπεσε η ιδέα να μην υπάρχουν καθόλου solos!

Αλλά το ψάξανε το θέμα και μάλλον δεν κόλλαγε στα τραγούδια αυτά ένα solo...
Στο θέμα του ήχου τώρα...Το έκαναν με την εξής λογική: "όλα μας τα προηγούμενα albums ήταν κορυφαία από άποψη παραγωγής" -τα λεφτά που σπαταλούν οι metallica για κάθε τους album δεν συγκρίνονται με ΚΑΝΕΝΑ άλλο συγκρότημα- ΄"οπότε δεν χρειάζεται να αποδείξουμε και πάλι ότι μπορούμε να κάνουμε κορυφαία παραγωγή".
Γενικώς, αυτό που παρατηρώ στους Metallica τα τελευταία χρόνια είναι ότι "δεν χρειάζεται να αποδείξουμε τίποτα πλεόν!", τα παλληκάρια έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους και απλώς κάνουν ότι θέλουν... ;)Επίσης αυτό που μου άρεσε πάντα σε αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι έκαναν ότι ήθελαν εκείνοι! Ούτε το κοινό, ούτε τα περιοδικά, ούτε τις κριτικές έπαιρναν στα σοβαρά!!

"Απλώς αυτό που ήθελαν να κάνουν, το έκαναν!! Και αυτό είναι μαγκιά!

Εμένα προσωπικά ότι και να κάνουν -ακόμα και νησιώτικα να αρχίζουν να παίζουν!!!

- εγώ εκεί από πίσω θα είμαι, πρόβατο κανονικό, οπότε η άποψη μου είναι η πλέον υποκειμενική και απλώς ήθελα να την πω...