Παιδιά εγώ τον δίσκο τον αγόρασα χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος μια μέρα αφότου βγήκε..
Όποιος ψάχνει να ακούσει τους helloween περιόδου keeper 1 & καλύτερα να μην ξανακούσει ποτέ helloween γιατί πολύ απλά δεν γίνεται.
Όπως επίσης αυτός που θέλει να ακούσει Maiden περιόδου seventh son & somewhere in time να μείνει μακριά απο maiden, και αυτός που θέλει να ακούσει metallica και CoF και satyricon και anthrax και paradise lost και anathema και theater και borgir και entombed και και και.....
Το συγκρότημα έχει αλλάξει ριζικά και κινήται σε διαφορετικό δρόμο.
Ο deris είναι απο τους αγαπημένους μου τραγουδιστές και παραμένουν μια απο τις αγαπημένες μου μπάντες.
Ο νέος δίσκος έχει αρκετό deris μέσα και όποιος περίμενε να ακούσει power στο στυλ των gamma ray ή παλιών helloween θα απογοητευτεί.
Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως δε μου άρεσε ο δίσκος..
Μου άρεσε παρα πολύ. Πολύ καλές φωνητικές μελωδίες και χαλαρά κομμάτια..Χαλαρά με την έννοια του ότι δεν είναι τρελό power με 3λεπτες δικασιές. Ψιλοχαρούμενα κομμάτια που ακροβατούν μεταξύ power και του "γενικότερου metal".
Ακούγοντας το για πρώτη φορά τα περισσότερα με αφησαν αδιάφορο ακριβώς για αυτό το λόγο...Περίμενα τρελές διφωνίες με κιθάρες και τέτοια πράγματα...Δεν υπάρχουν...ούτε καν στο βαθμό που υπήρχαν στον προηγούμενο (τρομερό κατ'εμε) δίσκο.
Μετά απο 2 μέρες και συνεχείς ακροάσεις μπορώ να πω ότι τον απολαμβάνω πάρα πολύ.
Ωραία κομμάτια στο σύνολο τους που αν φτάσω να μου αρέσει τόσο πολύ ο δίσκος και θα ήθελα να φανώ λίγο φανατικός θα μπορούσα να πω ότι τα ακούγονται ανετα χωρίς να περιμένεις να μπεί η δισολία για να πεις "γ**ω".
Από αυτή την άποψη υπάρχει ισορροπία μπορώ να πώ.
Όχι ότι θα με χάλαγε....αντίθετα θα έκαναν το δίσκο τρομερό...
Σε γενικές γραμμές μου άρεσε...
Σε καμία περίπτωση δε θα έλεγα "κοιτα τι πήγαν και έβγαλαν"....τσου τσου τσου....
Αλλά για τον τίτλο Keeper μάλλον έχασαν την ευκαιρία τους (κρατήσανε όμως μια πισηνή....) να βαφτίσουν έναν πιθανό καταπληκτικό τους δίσκο στο όνομα των Keeper...
Αγαπημένα προς το παρών κομμάτια King for a 1000 years,invisible man, pleasure drone,mrs god,silent rain,ocassion avenue,light the universe,come alive, my life for one more day...
Να ...με το ζόρι αφησα απέξω κάποια για να μη μου λέτε ότι τα έιπα όλα...