Για κάτσε ρε συ Βασίλη, να καταλάβω …

Τρόπος Α: Παίρνω τη «Φραγκοσυριανή» και απομονώνω το solo της (μπουζούκι). Το κάνω MIDI. Ακούω το MIDI κομμάτι. Εκτίμώ ότι η επιτυχία του θα κυμαίνεται (μακάρι) γύρω στο 50-60% στις νότες και στα δυναμικά (δεν το έχω κάνει…). Μετά μπαίνω στον MIDI editor και διορθώνω το 40-50% του κομματιού. … χμμμ…

Τρόπος Β. Παίρνω μια ακουστική κιθάρα, και ηχογραφώ το solo της «Φραγκοσυριανής». Το παίζω στην ίδια ταχύτητα με το κομμάτι, όσο πιο καθαρά μπορώ… Το κάνω MIDI, και το ακούω … Ποσοστό επιτυχίας 80-90% στις νότες, αλλά ακούγεται άχρωμο

(επιτυχία 40-50%)… Πάλι μπαίνω και διορθώνω (όχι τόσο τις νότες αλλά τα Velicities) …. Κοινωνία μου …

Τρόπος Γ. Παίζω το solo στο MIDI κλαβιέ (και ταυτόχρονα το ηχογραφώ). Ποσοστά : πάνω από 98% και στις νότες και στα Δυναμικά

… Μπορεί να είναι και αποδεκτό ή χρειάζεται διόρθωση μόνο σε 1-2 σημεία … και ανάλογα το πόσο καλός είμαι στα πλήκτρα (A! Να θυμηθώ να κυνηγήσω τον Sts_Ikaro

…:hunt) βάζω ακόμη και (πως τα λέει αυτά ο freemind

… α, ναι,) τρίλιες !!! ή οτιδήποτε άλλο ταιριάζει στο κομμάτι … (ακόμη και bends !!!)

Τρόπος Δ. Βρίσκω το κομμάτι σε MIDI μορφή στο διαδύκτυο. Επιτυχία 98% … Αλλά πάλι θέλει κάποια δουλίτσα να ξεχωριστούν κανάλια κ.λ.π. αλλά όχι τρομαχτική …

Ποιος νομίζεις είναι ο ευκολότερος, γρηγορότερος τρόπος ?

Απ’ την άλλη, οι μαγνήτες που λες στις guitar2MIDI υλοποιήσεις δεν είναι ακριβώς μαγνήτες… Δεν ηχογραφούν … είναι αισθητήρες και καταγράφουν την παλμική κίνηση των χορδών (διορθώστε με αν έχω καταλάβει λάθος

) … γι’ αυτό και έχουν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας … αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ καταλαβαίνουν καλύτερα τις δυναμικές αντιθέσεις …
Από τους παραπάνω τρόπους ΟΛΟΙ μπορούν να φανούν χρήσιμοι … (πχ σε περιπτώσεις που κάποιος δεν μπορεί να «βγάλει» το κομμάτι, δεν το ξέρει καθόλου, μπορεί αυτό το 50-60% να του δώσει μια καλή προσέγγιση για αρχή …)
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα … αλλά για το σκοπό που (νομίζω ότι) έχεις στο μυαλό σου, μάλλον πρέπει να αρχίσεις να παρακαλάς τον freemind …

/nEwBiE