Παλιότερα είχα ασχοληθεί αρκετά με το black metal και την Ελληνική σκηνή. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες μπάντας είχαν την ρετσινιά αυτή. Δεν θυμάμε να μην έλεγαν ότι κάποιος δεν είναι φασίστας. Δεν ξέρω γιατί γίνετε αυτό.
Πάντως πολλά άτομα που γνωρισα ήταν πράγματι φασίστες, άσχετα αν δεν το περνούσαν αυτό στην μουσική τους με σύμβολα ή οτιδήποτε. Στιχουργικά δεν γνωρίζω.
Δεν αναφέρω μπάντες και ονόματα.
και γω το ίδιο.... τι κόλλημα τραβάνε? μπορεί να φοράνε μπλούζες περί του μεγαλείου της αρχαίας Ελλάδας, να πάνε σε φιλοσοφικές συγκεντρώσεις (ή ξέρω γω τι σκηνικά είναι αυτά που πάνε) αλλά από στοίχους και εξώφυλλα δεν παίζει τπτ φασιστικό, και μπράβο τους.αλλά γιατί αυτή η γενική εθνοκ@*λα?
Βλέπεις έναν στον δρόμο και κουτσαίνοντας σου ζητάει 20 λεπτά για να πάρει ένα τηλέφωνο. Είναι ναρκομανής ή όχι?
ε τότε είσαι προκατελλημένος. μπορεί να είναι απλά άστεγος ή να ήρθε για διακοπές και να έχει ξεμείνη μιας και του κλέψανε τα πράγματα ή πολλά άλλα

γιαυτό μην κρίνεις αμέσως κάτι χωρίς πριν να γνωρίζεις τι ακριβλως παίζει.
Tempus: ντάξει έχουμε αρκετές αξιόλογες μπάντες στην Ελλάδα και είναι και άλλες που δεν είναι γνωστές στο ευρή κοινό (κατ' επιλογήν ή άλλων λόγων) αλλά ξέρεις τι φταίει (κατά την γνώμη μου πάντα έτσι

) γιαυτό που λες περί παραφωνίας κ.τ.λ..... ότι κάνοπυν τα πιο πολλά συγκροτήματα το κάνουν για την πλάκα τους, για να πιάσουν την καλή ή ξέρω γω τι... αλλά έτσι χύμα και ότι κάτσει. αν παρατηρήσεις στις αγκελίες και εδώ μέσα στο forum λένε οι περισσότεροι "Ζητήτε κιθαρίστας για σοβαρή συνεργασεία. Απετήτε πείρα και όρεξη" υποτήθετε ότι από την στιγμή που ζητάς κάποιον για σοβαρή συνεργασεία, η πείρα και η όρεξη για δουλειά είναι δεδομένες. έχουμνε φτάσει στο σημείο να το τονίζουμε κιόλας.αλλά και από αυτές τις σοβαρές δουλειές πόσσες κατέλληξαν κάπου?

δλδ αυτό που λείπει από τον έλληνα είναι ο επαγγελματισμός. πάρε τους Fragile Vastness. (τυχέο παράδειγμα μιας και τους είδα από πάνω) φέρανε μια νέα ηχητική πνοή γιατί αν και δεν κάνανε στην σειρά 100 demo και 10 δίσκους (και καλά κάνανε) εμείς μιλάμε γιαυτούς και τους παραδεχόμαστε γιατί ξέρουν τι κάνουν και γιατί το κάνουν.εγώ όταν τους άκουσα ακόμα και όταν είδα clip τους δεν κατάλλαβα ότι είναι έλληνες.ξεφεύγουν από τα ελληνικά δεδομένα. π.χ. οι Rotting Christ δάξει παρότι επαγγελματίες και έχουν μεγάλη και σεβαστή πορεία, αν όχι με το πρώτο ή με το δεύτερο... με το τρίτο τραγούδι θα καταλλάβεις ότι είναι έλληνες (αυτό το παράδειγμα θέλει και περετέρω ανάλυση γιατί είναι ένα συγκρότημα που έχει δημιουργήσει κάποια ελληνικά μουσικά πρότυπα και φιλοσοφίες μέσα στη μουσική του, λόγο της πολύχρωνης και δυνατής καργιέρας του).