Παιδια εφτασε ο καιρος που θα παρω και εγω κιθαρα...
Λοιπον, καταρχην λετε να παρω στην αρχη ακουστικη η ηλεκτρακουστική;
Ενας φιλος, που ασχολειται πολυ (μαεστρος ειναι και εχει και γ**ω την εμπειρια) λεει να παρω ηλεκτρακουστικη ωστε να μπορω να εχω πληθωρα επιλογων (και με και χωρις ενισχυση). Με το οποιο και συμφωνω...
Η απορια μου τωρα ειναι σχετικα με τη διαφορα κλασικης/ακουστικης κιθαρας. Εδω και λιγο καιρο ειχα την εντυπωση οτι η κλασικη κιθαρα ειναι για να παιζεις μονο νοτες (μελωδιες) ενω η ακουστικη ειναι αλλος τυπος και ειναι για να παιζεις συγχορδιες. Ο φιλος αυτος μου ειπε οτι ειναι λαθος αυτο τελειως, και οτι κλασικη/ ακουστικη ειναι το ιδιο πραμα, δηλαδη η κιθαρα που βγαζει ηχο "μονη της", κοινως η "μη-ηλεκτρικη"! Σωστο;
Με 400-450 Ευρω περιπου τι λετε να παρω; (οχι για μοντελα, δεν σκαμπαζω μια). Μια καλη που θα μου κρατησει πολυυυυυυυυ καιρο, η μια που να ειναι φθηνη ετσι ωστε μετα με σχετικη εμπερια να μπορεσω να παρω μια καλυτερη; Εγω πιστευω το πρωτο.
Υποψιν εμενα το ονειρο μου ειναι να μαθω κιθαρα (και κλασικη, και ηλεκτρικη), αλλα η αγαπη μου ειναι το μπασο, και θελω να ασχοληθω πιο πολυ με αυτο. Παντως κιθαρα θελω απο μικρος οπωσδηποτε να μαθω. Ετσι καλυτερα να κανω την πρωτη επιλογη (της προηγουμενης παραγραφου), ετσι ωστε μετα τα οποια λεφτα να τα διαθεσω για ηλεκτρικη κιθαρα και μετα για μπασο! Ετσι λεω εγω... Εσεις τι λετε;