Παιδιά χαλαρώστε λίγο....
Καταρχήν νομίζω πως όλα τα σχόλια περί του πόσο κοστίζουν τα πεταλάκια είναι πέρα για πέρα αντιρεαλιστικά...
Τι ακριβώς κουβεντιάζουμε....Δουλειά της εταιρείας είναι το πεταλάκι....όσο θέλει το πουλάει...αμα τα πάντα πωλούνταν στις τιμές που κοστίζουν τα υλικά...αυτό λέγεται τιμή κόστους....όχι λιανικής
Η δουλειά που έχει ρίξει μια εταιρεία, το R&D και οι αυξομοιώσεις στην τιμή του προιόντος ανάλογα με την αγορά και τη ζήτηση δε νομίζω ότι είναι καταγεγραμμένα σε κάποιο τιμολόγιο.
Η τιμή ενός προιόντος εξαρτάται απο την αγορά...
Έχω ακούσει και δουλειές ενός φίλου που είναι με το v-amp πχ και είναι όλα μια χαρά και τέλεια για το αποτέλεσμα το οποίο θα ήθελε να δώσει στη δουλειά του. Επίσης το rp80 της digitech μπορεί να ήταν παραπάνω απο αρκετό για να ηχογραφήσει κάποιος ένα λαικό κομμάτι πχ.....
Οπότε όλα καλά είναι, εξαρτάται βέβαια απο τι χρησιμοποιεί ο καθένας απο τον εξοπλισμό και τι απαιτήσεις έχει απο τη δουλειά του...
Ούτε υπέρμαχος της λάμπας είμαι ούτε τίποτα τέτοιο....ούτε είμαι ηχολήπτης ούτε ενορχηστρωτής ούτε μηχανικός ήχου....
Απλά νομίζω πως οι λύσεις που σου δίνει το GR είναι περιορισμένες σε αυτό που σου δίνει στα πάντα. Ένα μέτριο αποτέλεσμα σε όλα του τα χαρακτηριστικά.
Στο GR1 έχω δοκιμάσει και ξέρω πως οι καμπίνες του είναι αρκετά κοντά σε αυτές που έχει πχ το PODxt μου....αλλά δε θα έλεγα ποτέ ότι οι καμπίνες του POD ούτε του GR μπορούν να αντικαταστήσουν τον ήχο της κανονικής.
Η Σωστή σύγκριση είναι να ηχογραφήσεις το δωδεκάιντσο, και το GR2 και να τα παίξεις κατόπιν στο ίδιο ηχοσύστημα ... εκεί θα φανούν όλα ... (λέω τώρα εγώ ...)
Αυτό είναι άδικο...ηχογραφούνται με διαφορετικό τρόπο...
Η σύγκριση θα φανεί μόνο μέσα απο το χρόνο...
Απο την αλλη τα ετοιμα presets του GR δεν ειναι τοσο εκπληκτικα, οσο το να κατσει καποιος και να ψαξει την κατασταση. Εαν λοιπος καποιος που πηρε για πρωτη φορα ενα software της δυναμικης του GR2, και περιμενει να το κρινει μονο απο τα ετοιμα presets, και κανα δυο ρυθμισεις που πειραξε, τοτε ειναι γελασμενος.
Για να κρινεις ενα προγραμμα 500Ε, απαιτουνται αρκετες εργατοωρες μαζι του. Και μαζι με αυτες, απαιτειται εμπειρια, ακουσματα πολλων ενισχυτων, μικροφωνων, χωρων, καμπινων, τοποθετησης, παραγωγης και παιξιματος, ωστε να μπορεσει να κρινει οσο πιο αντικειμενικα γινεται το προγραμμα.
Απο τη στιγμη που στο forum δεν εχει εμφανιστει κανενα τετοιο ατομο, και ολοι θεωρουμαστε ερασιτεχνες ...
Τότε ρε συ Θανάση τι ακριβώς συζητάμε...εγώ είμαι ρεαλιστής...Συζητάμε για το οτι αυτό το πρόγραμμα ΜΠΟΡΕΙ να είναι τοσο καλό οσο ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ?
Τα δείγματα που έβγαλα εγώ απο το GR μπορεί να μην ικανοποιούν το αυτί μου....χωρίς να σημαίνει κάτι βέβαια αυτό για κανέναν άλλο....
Οπότε..ποιός εδώ απο τους υπερασπιστές του GR (αν είναι να συνεχίσω το αστείο, γιατί κάπως έτσι μου φαίνεται το σχόλιο του Newbie...) μπορεί να αποδείξει του λόγου το αληθές πέρα απο το ότι φαντάζεται ότι είναι τόσο καλό?
Οι ποικιλία παραμέτρων που δίνει προς τροποποίηση δε νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι λόγος.....η ποιότητα των εφφε δε κρίνεται απο αυτό..