Λοιπόν, βασικά είναι όμορφη ιδέα, αλλά θα συμφωνήσω με τον Figaro, Aggelos, & Alex.
Είχα κι εγώ μια παρόμοια εμπειρία (αν και όχι ακριβώς το ίδιο πράγμα), υπήρχε ένας χώρος ο οποίος είχε νοικιαστεί απο δύο άτομα αρχικά, είχε φτιαχτεί με πολύ προσωπική δουλειά και άπειρες ώρες εργασίας, με μεράκι και καλή θέληση. Στο χώρο αυτό μαζευόμασταν διάφορα παιδιά, γκρουπάκια, σχήματα κοκ, και κάναμε τις πρόβες μας. Παρόλο λοιπόν που το στέκι λειτούργησε αρκετά χρόνια απο οτι ξέρω, στο τέλος το πράγμα στράβωσε, κι αυτό για γνωστούς λόγους...φθορά μηχανημάτων, πρόβλημα ηχομόνωσης, πρόβλημα συντονισμού στις ώρες και τέτοια. Βέβαια εμείς είχαμε το μειονέκτημα ότι τα κλειδιά του χώρου τα είχαν δύο άτομα, και όποτε ήθελε κάποιος άλλος να πάει έπρεπε να συμπίπτουν ωράρια κλπ..
Νομίζω πως για να δουλέψει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε ο αριθμός των μελών να τηρηθεί χαμηλός τουλάχιστον για αρχή, να έχουν όλοι κάποια ιδιότητα (μέλος, συντονιστής κλπ), να υπάρξουν εισφορές, και κάποιος υπεύθυνος για το χώρο. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως δεν είναι δυνατόν να έχουν όλοι κλειδιά, γιατί τότε παιδιά θα υπάρξουν εκτός απο ....τραγούδια και παρατράγουδα...
Θα πρέπει να προσεχτεί πολύ το θέμα της ηχομόνωσης (οι αυγοθήκες παρεπιπτόντως δουλεύουν θαυμάσια και δεν κοστίζουν, το ίδιο κι ο υαλοβάμβακας κι οι γυψοσανίδες αν κι έχουν πολύυυυυ σκόνη στο δούλεμα τους...), και σαφώς θα χρειαστούν ίσως κάποια όργανα..(μείκτες, ενισχυτές, ηχεία κ.ο.κ). Τι θα γίνει μ' αυτά; Θα υπάρχουν μόνιμα ή όχι; Ή δεν θα υπάρχουν καθόλου;
Τέλος εκ πείρας σας λέω πως ίσως η καλύτερη ιδέα είναι η ενοικίαση κάποιας παλιάς μονοκατοικίας...βολεύει.
Κι ύστερα υπάρχει και το θέμα θέρμανσης/ψύξης...Άντε να παίξετε κιθάρα με παγωμένα δαχτυλάκια, εκεί να δείτε γέλιο...
Τι να πώ, πάντως δεν το θεωρώ ανέφικτο.
Θέλει απλώς καλή οργάνωση, αρκετή σκέψη και διάθεση συνεργασίας.
Εννοείται η αφεντιά μου μέσα...κι ας μην παίζω κιθάρα...Θα σας φτιάχνω καφέδες (χο,χο,χο) κι εσείς θα μου ενορχηστρώσετε τους στίχους μου...
Φιλιά
Περιμένω τις εξελίξεις με περιέργεια.
Giteana.