... με άλλη κάρτα έχεις γράψει ? ...
... πολυκάναλες παραγωγές έχεις κάνει ? ... με ποιό πρόγραμμα ? ...
(έχω δουλέψει με : on-board, Soundblaster, Terratec, Aardvark, και βέβαια RME (rulez
) - περιττό να σου πω σχόλια ...)
/nEwBiE 
Όχι γιατί είμαι μόνο ένας δεν μπορώ να γράψω πολυκάναλα στο σπίτι, οπότε δεν με ενδιαφέρει αυτή η δυνατότητα.
OOOOOOOOOK, ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα ...

Είναι άλλο πράγμα να δουλεύεις πολυκάναλες παραγωγές/μίξεις και άλλο πράγμα να ηχογραφείς/παίζεις 1 ή 2 κανάλια ή να παίζεις παιχνίδια/DVD κλπ ... χρειάζονται διαφορετικά μηχανήματα, διαφορετικά προγράμματα και κυρίως διαφορετική νοοτροπία δουλειάς ... πχ, όταν κάνεις μίξη 20 καναλιών 32 bit- 96 kHz και ταυτόχρονα ηχογραφείς σε άλλα δυο κανάλια χρειάζεσαι ΚΑΙ καλό δίσκο, ΚΑΙ γρήγορο επεξεργαστή ΚΑΙ κάρτα ήχου που να μπορεί να ανταπεξέλθει ... ε, λοιπόν οι Soundblasterz ΔΕΝ μπορούν ... (τουλάχιστον τα μοντέλα που ξέρω, και στην ποιότητα που με έχει καλομάθει η RME...). Θα σου σπάσουν τα νεύρα μέχρι να τις φέρεις να δουλεύουν σωστά (αν φτάσουν

) -είναι σα να έχεις σασί από Ferrari και μηχανή ...Yugo

... ναι, και τα δύο πηγαίνουν στο δρόμο αλλά όταν δοκιμάσεις Ferrari έλα και πες μου αν γυρίζεις πίσω ...

Επίσης, πολυκάναλη παραγωγή δε σημαίνει απαραίτητα πολυκάναλη
ηχογράφιση (ηχογράφιση πολλών οργάνων ταυτόχρονα) ... Σημαίνει όμως
μείξη πολλών καναλιών ταυτόχρονα ... (μείξη με χωριστά τα ταμπούρα, τα τομς, τα χάιχατς, οι κιθαρες, τα μπάσα -το καθένα στο δικό του κανάλι -)
Αν εσύ δεν δουλεύεις έτσι (μουσικά πάντα) δε σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι κάνουν το ίδιο. Aν νομίζεις ότι όλα αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας ή γίνονται μόνο σε Επαγγελματικά studios, σε πληροφορώ ότι γνωρίζω αρκετό κόσμο που γράφει σπίτι του (και MIDI και Audio) είτε backing tracks είτε κομμάτια με πολλά επικαλυπτόμενα κανάλια (overdubs), και 20-κάναλες μίξεις είναι συνηθισμένες ...

Βέβαια, οι Soundblasterz ως προϊόντα -και η Creative ως εταιρεία- είναι παράδειγμα προς μίμηση ... έχουν γίνει standard, έχουν τον καλύτερο ήχο στην κατηγορία τους, έχουν άπαιχτη σχέση τιμής-απόδωσης ...
Για μουσικές παραγωγές ΔΕΝ κάνουν ... 
/nEwBiE