Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 834096 φορές)

0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #2275 στις: 20/12/08, 03:28 »
καλα για τα παιδια του δεν ξερεις... μπορει απλα να βγουν και να πουν σε μερικα χρονια (γιατι ετσι θα τους εχει πει ο πατερας τους κ ολη τους η οικογενεια) οτι καλά έκανε και πυροβόλησε ο μπαμπάς. Αν δεν πέθαινε ο Αλεξης, θα είχε πεθάνει ο πατέρας μας. (καθως όπως λέει και αυτός και ο κούγιας απειλήθηκε η ζωη του...)

Αποσυνδεδεμένος SneakySneaky

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2276 στις: 20/12/08, 12:27 »
Ακόμα όμως και την εκδοχή του πατέρα τους να πιστεύουν,  αυτό δεν σημαίνει ότι η ζωή τους θα είναι λιγότερο κόλαση...

Αποσυνδεδεμένος monstermind

• Επισκέπτης
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ταδε έφη το έρισμα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2277 στις: 20/12/08, 13:43 »
Κατ'αρχάς χρειάστηκαν λιγότερο από δύο βδομάδες... Όπως και να'χει το πράγμα, εγώ δέχομαι τη βαλλιστική που λέει ότι ήταν εξοστρακισμός αλλά αυτό δεν μειώνει στα μάτια μου το έγκλημα

εύγε παιδί μου! :P

όλοι σκαλώνουν στο αν είχε την πρόθεση να σκοτώσει. το ζητούμενο πλέον έχει γίνει όχι το αν είναι δολοφόνος αλλα το πόσο μανιακός είναι. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι δεν είχε την πρόθεση να προστατεύσει. για αυτό είναι ένοχος.
όταν νομίζεις, το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν ξέρεις.
όταν ξέρεις το μόνο σίγουρο είναι οτι είσαι υπερόπτης.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2278 στις: 20/12/08, 19:36 »
Καλό είναι, εσείς οι δημοσιογράφοι, όταν διαβάζετε εκθέσεις να τις διαβάζετε μέχρι τέλους διότι το ζουμί βρίσκετε πάντα στο τέλος. Αφού λοιπόν οι δύο αστυνόμοι εμπειρογνώμονες αναφέρουν όλα τα στοιχεία που βρέθηκαν πάνω στο βλήμα αναφέρουν ως συμπέρασμα: " είναι απαραίτητο να γίνει αυτοψία και βλητική εξέταση του χώρου ώστε να αποδειχθεί εάν ο εποστρακισμός έγινε σε κάποια επιφάνεια ή σε κάποιο οστό του σώματος του θύματος".
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος IxNiLaTiS

• Παλιός
  • ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
    • Προφίλ
    • ixnilatis33
« Απάντηση #2279 στις: 23/12/08, 12:10 »
Αντιγράφω από  http://basiliskalamiotisgr.blogspot.com/2008/12/blog-post_22.html

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Έσβησε χθες -αθόρυβα- 24χρονος αστυνομικός,θύμα κουκουλοφόρων του 2007.

Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός.

Δεν ήταν αρκετά νέος,ήταν ήδη 24 ετών.

Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750.

Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί.

Δεν είχε μάνα να τον κλάψει,γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος.

Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε,πονάνε το ίδιο.

Ποιος είναι ο αστυνομικός;Δυστυχώς θυμηθείτε το περιστατικό...."Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23.10 ώρα της06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσίαμέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας,(σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχεισυμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσικήςστις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκληταδολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις ταοποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους,λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα),προκαλώντας σε αυτούς βαρείες σωματικές βλάβες. Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής,πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενοςσε καταστολή.Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής. Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά. Η βάναυση επίθεση συνεχίζει μια σειρά προκλήσεων έναντι της έννομης τάξης και''καταδρομών'' που αποδέχονται με απάθεια το ενδεχόμενο αποτέλεσμα της σωματικής βλάβης και της ανθρωποκτονίας από ''άτομα'' που ασκούνται στη βία, μάλλον ως πρόταση και στάση ζωής και ως ''πολιτική παρέμβαση''. Η Ελληνική Αστυνομία κινείται για την ανακάλυψη των δραστών".

Γι' αυτό το γεγονός όμως, κανένας δημοσιογράφος δε θα φωνάξει, κανένα Ιντυμίντια δε θα γράψει αράδες, κανένας ψευτοδημοκράτης μπλογκερ δε θα αναρτήσει έστω και μία γραμμή.
https://soundcloud.com/ixnilatis-1   -  ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2280 στις: 23/12/08, 12:14 »
Kαι τωρα θα βγουν πολλοι "μαρτυρες" που θα πουν πως καλα να παθει γιατι κρατουσε σφεντονα εν ωρα υπηρεσιας και η πετρα ηταν γυαλισμενη για να προκαλει μεγαλυτερη ζημια.

Δυστυχως, αλλη μια ανθρωπινη ζωη χανεται ( αν και απο παλαιοτερο γεγονος ). Μακαρι να ειναι η τελευταια..Και απο τις 2 πλευρες!

Μην περιμενεις απο την προπαγανδα του indymedia κι οποιουδηποτε indymedia να αναφερθει σε ενα τετοιο γεγονος. Βλεπεις εκει σημασια εχει η προπαγανδα και ο προσυλητισμος περισσοτερων ανθρωπων σε "αντι-εξουσιαστικες" αποψεις ( αν και πολλες φορες εκτελουν και χρεη φερεφωνου του ΣΥΝ, οσο κι αν κρυβονται πισω απο το δαχτυλο τους ). Ειναι θεμα...πληροφοριας κι εξουσιας
« Τελευταία τροποποίηση: 23/12/08, 12:16 από freemind »
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Ιππέας

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...με τ'αλογάκι μου συχνά,τριγυρίζω στα βουνά..
    • Προφίλ
« Απάντηση #2281 στις: 23/12/08, 12:31 »
   Εδώ και αρκετά χρόνια ζούμε δυστυχώς τη δικτατορία της μειοψηφίας , με ότι αυτό συνεπάγεται..Καλό ταξίδι στο παληκάρι !

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2282 στις: 23/12/08, 12:40 »

Μην περιμενεις απο την προπαγανδα του indymedia κι οποιουδηποτε indymedia να αναφερθει σε ενα τετοιο γεγονος. Βλεπεις εκει σημασια εχει η προπαγανδα και ο προσυλητισμος περισσοτερων ανθρωπων σε "αντι-εξουσιαστικες" αποψεις ( αν και πολλες φορες εκτελουν και χρεη φερεφωνου του ΣΥΝ, οσο κι αν κρυβονται πισω απο το δαχτυλο τους ). Ειναι θεμα...πληροφοριας κι εξουσιας
Πραγματικα δεν σε εχω δει ποτε να το λες αυτο για τα ΜΜΕ. ;D

Τελικα η ειδηση ισχυει?Ειχε ανεβει και πριν μερικες μερες σε μπλογκ απο οπου κατεβηκε.Φυσικα και ειναι κριμα οποιαδηποτε απωλεια ζωης αλλα οποιος θελει να πει οτι αυτο αντισταθμιζει ολα αυτα που εγιναν και το γεγονος το ιδιο η οτι πρεπει να βγουμε να φωναξουμε και να διαμαρτυρηθουμε δεν ειναι καλα.Προσωπικα καταδικαζω αυτους που εφτασαν να τον σκοτωσουν στο ξυλο.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2283 στις: 23/12/08, 12:49 »
Κανεις μεγαλο λαθος Kiratzo εαν πιστευεις πως δεν εχω μιλησει ξανα για την παραπληροφορηση που παρεχουν και οι μεν, αλλα και οι δε! Ακομα και τον Λαζοπουλο επιασα στο στομα μου καποτε, ακομα κι αν ολοι επεσαν να με φανε επειδη τον κατηγορησα ως κρυφοΠΑΣΟΚο ( και μαλιστα Βενιζελικο )

Και για το indymedia εχω αναφερθει πολλες φορες. Κι εχει εχουν πεσει να με φανε οσοι "δουλευουν" στο χωρο της...ενημερωσης που προσφερει!
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2284 στις: 23/12/08, 12:54 »
Προσωπικα καταδικαζω αυτους που εφτασαν να τον σκοτωσουν στο ξυλο.
εννοείται αυτο!
όποια ιδεολογία κ αν υποστηρίζεις αυτό που συνέβη ξεπερνάει οποιαδήποτε ηθικά όρια....
κάνε ότι σου κάνουν...πολέμα τους με τα ίδια όπλα ξερω γω...αλλά.....?????

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #2285 στις: 23/12/08, 13:08 »
Δυστυχώς τα μη σκεπτόμενα άτομα - και θέλω να πιστεύω ότι εδώ μέσα δεν υπάρχει κανένα τέτοιο - πέφτουν στην παγίδα της γενικοποίησης.. Επειδή κάποιοι αστυνομικοί είναι κάφροι δεν σημαίνει ότι το σύνολο είναι έτσι.. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί.. Και σε επιπλοποιό να πας για να αγοράσεις σαλόνι, κάποιος θα σε πάρει από τα μούτρα, κάποιος θα είναι αδιάφορος και κάποιος θα "σκιστεί" για να σε εξυπηρετήσει.. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι όλοι οι επιπλοποιοί (τυχαίο το παράδειγμα) είναι κακοί άνθρωποι.. Πρέπει να το καταλάβουν αυτό εκείνοι που δρουν παρορμητικά.. Όλοι δουλεύουμε κάπου (ή θα δουλέψουμε κάποτε) και γνωρίζουμε ότι είναι εντελώς άδικο επειδή ένας συνάδελφος μας "χαλάει τη πιάτσα" η "μπάλα" να μας παίρνει όλους.. Το τελευταίο υποδηλώνει κολλημένα μυαλά και τίποτε περισσότερο..

Αν αληθεύει η είδηση, συλληπητήρια στους συγγενείς του..

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2286 στις: 23/12/08, 13:15 »
Δυστυχώς τα μη σκεπτόμενα άτομα - και θέλω να πιστεύω ότι εδώ μέσα δεν υπάρχει κανένα τέτοιο - πέφτουν στην παγίδα της γενικοποίησης.. Επειδή κάποιοι αστυνομικοί είναι κάφροι δεν σημαίνει ότι το σύνολο είναι έτσι.. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί.. Και σε επιπλοποιό να πας για να αγοράσεις σαλόνι, κάποιος θα σε πάρει από τα μούτρα, κάποιος θα είναι αδιάφορος και κάποιος θα "σκιστεί" για να σε εξυπηρετήσει.. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι όλοι οι επιπλοποιοί (τυχαίο το παράδειγμα) είναι κακοί άνθρωποι.. Πρέπει να το καταλάβουν αυτό εκείνοι που δρουν παρορμητικά.. Όλοι δουλεύουμε κάπου (ή θα δουλέψουμε κάποτε) και γνωρίζουμε ότι είναι εντελώς άδικο επειδή ένας συνάδελφος μας "χαλάει τη πιάτσα" η "μπάλα" να μας παίρνει όλους.. Το τελευταίο υποδηλώνει κολλημένα μυαλά και τίποτε περισσότερο..

Ας μην επαναλαμβανομαστε.

Απλα εγω μιλησα οτι το γεγονος δεν ειναι το ιδιο.Και φυικα δεν φοβαμαι να πω οτι η οργη μου για τη δολοφονια του παιδιου ειναι μεγαλυτερη απο αυτο το γεγονος .Το οποιο ξαναλεω δεν ειμαστε σιγουροι οτι ισχυει.Σας λεω οτι ειχε ξαναβγει πριν μερικες ημερες.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος jimmy 1916

• Παλιός
    • Προφίλ
    • spicy rice
« Απάντηση #2287 στις: 23/12/08, 13:38 »

Απλα εγω μιλησα οτι το γεγονος δεν ειναι το ιδιο.Και φυικα δεν φοβαμαι να πω οτι η οργη μου για τη δολοφονια του παιδιου ειναι μεγαλυτερη απο αυτο το γεγονος .Το οποιο ξαναλεω δεν ειμαστε σιγουροι οτι ισχυει.Σας λεω οτι ειχε ξαναβγει πριν μερικες ημερες.

Πώς γίνεται "η οργή σου" να είναι μεγαλύτερη για το θάνατο ενός αθώου από το θάνατο ενός άλλου αθώου? Α ναι, ξέχασα, ο άλλος έκανε το λάθος να μπει στην αστυνομία.. Αν δε φοβάσαι να το πεις να μη φοβάσαι και να τα ακούσεις.

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2288 στις: 23/12/08, 13:48 »
Sorry για το crossposting αλλά απάντησα πρώτα στο άλλο thread, αγνοώντας το παρόν:

Θα μου επιτρέψεις Ixnilati να θεωρώ την είδηση θανάτου του αστυνομικού απόρροια της εύσχημης πρόθεσης ορισμένων να προκαλέσουν συμπάθεια για τον τιμημένο αυτό κλάδο, τώρα που βάλλεται από παντού μια και τόσο το Troktiko (το blog που ξεκίνησε την όλη φάση) ακύρωσε την εγκυρότητά της, όσο κι η ΓΑΔΑ δεν προέβη ποτέ σε κάποια σχετική ανακοίνωση, ενώ το έχει πράξει για πλείστες άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν και θα είχε κάθε λόγο να το κάνει και τώρα.

Από δε άλλο blog αντιγράφω το εξής:

"H είδηση αυτή είναι λάθος. Ο αστυνομικός ΕΥΤΥΧΩΣ ζει. Ο πατέρας του επικοινώνησε με τα μέσα που τη δημοσίευσαν και τη διέψευσε."

Φυσικά να εκφράσω την ικανοποίησή μου που το παληκάρι παραμένει ζωντανό, ακόμα κι αν δεν επιτυγχάνεται ο αρχικός στόχος. Προτού λοιπόν αποδείξουμε πόσο υποκριτικά εμπαθείς έινια ορισμένοι στη διάκρισή τους περί θανάτου, ας έχουμε τουλάχιστον μια απτή είδηση στα χέρια μας.

Edit: Άλλο σχόλιο: "Για την ιστορία. Το παιδί που χτυπήθηκε είναι φίλος ενός συναδέλφου. Μου είπε ότι πήγε στο Ισραήλ έκανε αποκατάσταση (λογοθεραπείες κλπ.) και τώρα είναι μια χαρά. Έχει επανέλθει σχεδόν πλήρως στην πρότερή του κατάσταση. Τα ΜΜΕ βέβαια δεν τα ενδιαφέρει η εξέλιξη της υγείας ενός ανθρώπου, εκτός εάν πεθάνει."
« Τελευταία τροποποίηση: 23/12/08, 14:04 από schizm »

Αποσυνδεδεμένος jimmy 1916

• Παλιός
    • Προφίλ
    • spicy rice
« Απάντηση #2289 στις: 23/12/08, 14:04 »
Κ απ'τις 2 πλευρές επομένως υπάρχουν οι ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ που θα εκμεταλλευθούν ένα θάνατο για να το παίξουν επαναστάτες ή ευαίσθητοι ή να στηρίξουν τον κλάδο τους. Πιστεύω όλοι να συμφωνήσουμε ότι ευτυχώς το παιδί ζει..

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2290 στις: 23/12/08, 14:12 »
Η περαιτέρω έρευνα (αυτή η λιγοστή που χρειάζεται για να επαληθεύσεις μια είδηση), προσφέρει κι ένα άρθρο από το Έθνος υπό τον τίτλο

Mακάβριο ψέμα από τον πιστολέρο
Εμφανίζει ως νεκρό ένα συνάδελφό του ο οποίος είναι ζωντανός...

"Δεν φτάνει που σκότωσε εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο, δεν φτάνει που θεώρησε περιττό να ζητήσει και στο απολογητικό του υπόμνημα «συγνώμη», δεν φτάνει που προσπάθησε και νεκρό να «σκοτώσει» το αγόρι, ρίχνοντας... λάσπη στην ηθική του υπόσταση -κατηγορώντας το για «αποκλίνουσα συμπεριφορά»-, τώρα στην προσπάθειά του να γλιτώσει τη φυλακή, εμφανίζει συνάδελφό του ζωντανό ως... νεκρό!

Ξεπέρασε κάθε όριο ο 37χρονος ειδικός φρουρός της Αστυνομίας Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος προκειμένου να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα του καθήκοντος και ως θύμα «σκοπιμότητας των ΜΜΕ και όχι ανεξάρτητων δημοσιογράφων», όπως αναφέρει, χρησιμοποιεί ένα... μακάβριο ψέμα!...

Στην αίτηση αποφυλάκισής του, επικαλείται μεταξύ άλλων την περίπτωση του 24χρονου αστυνομικού Παναγιώτη Τομαρά, για τον οποίον αναφέρει ότι «... μόλις προχτές «έσβησε», ενάμιση χρόνο μετά τη βίαιη επίθεση που είχε δεχτεί, όταν μαζί με τον συνάδελφό του, βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή γύρω από το γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό και τριάντα τουλάχιστον άτομα, του αντιεξουσιαστικού χώρου προέβησαν σε βιαιοπραγίες εναντίον τους, με σιδερολοστούς, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, οι οποίες και επέφεραν στον άτυχο ήρωα αστυνομικό βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τον περιήγαγαν σε μόνιμη κωματώδη κατάσταση και τελικώς οδήγησαν στην άδικη απώλειά του, χωρίς όμως στη δική του περίπτωση τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να κάνουν, έστω και μια μικρή αναφορά στο περιστατικό, τιμώντας τη μνήμη του».

Οπως, όμως δήλωσε στο «Εθνος» ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, ο αστυνομικός Παναγιώτης Τομαράς ζει και σιγά σιγά ξεπερνάει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Η αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο 37χρονος ειδικός φρουρός, στην οποία, μεταξύ άλλων, εμφανίζει ως νεκρό έναν συνάδελφό του που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε επεισόδια το 2007.

Το ίδιο ψέμα επικαλείται και ο δεύτερος αστυνομικός, Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για συνέργεια στην αποτρόπαιη πράξη του Κορκονέα και κατέθεσε και αυτός χτες προσφυγή στο συμβούλιο πλημμελειοδικών, με την οποία ζητάει την αποφυλάκισή του, για τους ίδιους λόγους..."

Αποσυνδεδεμένος Spell@lchemist!

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
« Απάντηση #2291 στις: 23/12/08, 14:22 »
Sorry για το crossposting αλλά απάντησα πρώτα στο άλλο thread, αγνοώντας το παρόν:

Θα μου επιτρέψεις Ixnilati να θεωρώ την είδηση θανάτου του αστυνομικού απόρροια της εύσχημης πρόθεσης ορισμένων να προκαλέσουν συμπάθεια για τον τιμημένο αυτό κλάδο, τώρα που βάλλεται από παντού μια και τόσο το Troktiko (το blog που ξεκίνησε την όλη φάση) ακύρωσε την εγκυρότητά της, όσο κι η ΓΑΔΑ δεν προέβη ποτέ σε κάποια σχετική ανακοίνωση, ενώ το έχει πράξει για πλείστες άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν και θα είχε κάθε λόγο να το κάνει και τώρα.

Από δε άλλο blog αντιγράφω το εξής:

"H είδηση αυτή είναι λάθος. Ο αστυνομικός ΕΥΤΥΧΩΣ ζει. Ο πατέρας του επικοινώνησε με τα μέσα που τη δημοσίευσαν και τη διέψευσε."

Φυσικά να εκφράσω την ικανοποίησή μου που το παληκάρι παραμένει ζωντανό, ακόμα κι αν δεν επιτυγχάνεται ο αρχικός στόχος. Προτού λοιπόν αποδείξουμε πόσο υποκριτικά εμπαθείς έινια ορισμένοι στη διάκρισή τους περί θανάτου, ας έχουμε τουλάχιστον μια απτή είδηση στα χέρια μας.

Edit: Άλλο σχόλιο: "Για την ιστορία. Το παιδί που χτυπήθηκε είναι φίλος ενός συναδέλφου. Μου είπε ότι πήγε στο Ισραήλ έκανε αποκατάσταση (λογοθεραπείες κλπ.) και τώρα είναι μια χαρά. Έχει επανέλθει σχεδόν πλήρως στην πρότερή του κατάσταση. Τα ΜΜΕ βέβαια δεν τα ενδιαφέρει η εξέλιξη της υγείας ενός ανθρώπου, εκτός εάν πεθάνει."
πες τα ρε schizm...ρε παιδια πριν ποσταρετε βλακειες,κοιταξτε πρωτα αν ισχυουν...δλδ τι εχει παραπανω ο schizm απο σας?100πλασιο iq?
το λεω το λεω,και κανενας δεν ακουει...μαθετε να αναζητατε....μηχανες αναζητησης υπαρχουν απειρες....
ασχετο σχολιο,αλλα δεν παει αλλο με τις ανακριβειες καθε λιγο και λιγακι να βλεπω σε ποστς
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??

Αποσυνδεδεμένος sk

• Επισκέπτης
  • **
  • είμαι αλλού!!!!!!!!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2292 στις: 23/12/08, 14:28 »
καλα ειναι δυνατον να λεγοντε τετοια πραγματα?
μιλαμε για μια ζωη και για εναν ανθρωπο που παλευει με την ζωη του.
πως εχουμε καταντηση ρε που**η μου, αν ειναι δυνατον.
ειμαι αλλου!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος indie-anos laternative

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν μου έρχεται τίποτε να γράψω τώρα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2293 στις: 23/12/08, 15:10 »
Το περιστατικό πέρα από τα παραπάνω δείχνει και τι άνθρωπος είναι ο Κορκονέας. Είτε αμείλικτος (αφού "σκοτώνει" έναν ζωντανό συνάδελφό του για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του) είτε ηλίθιος (αφού αργά ή γρήγορα οι ισχυρισμοί του θα καταρριπτόταν) είτε και τα δύο...
Don’t sell the dreams you should be keeping pure and simple every time.

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #2294 στις: 23/12/08, 15:12 »
Συγνώμη αλλά το θέμα μας τώρα είναι αν η είδηση για το θάνατο του αστυνομικού είναι αληθινή ή ψευδής, ή ορμώμενοι από ένα περιστατικό να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε ότι η ζωή ενός αστυνομικού με την ζωή ενός πολίτη είναι ένα και το αυτό; Και ψευδής να είναι η είδηση δεν έχετε ακούσει για θάνατο αστυνομικού εν ώρα καθήκοντος; Γιατί κάποιοι θέλουν να εθελοτυφλούν; Η άγρια επίθεση που έγινε από οπαδούς μιας ομάδας (δεν θέλω να αναφέρω ποιας για ευνόητους λόγους) σε αστυνομικούς είναι κάτι το οποίο πρέπει να πέσει στα χαμηλά; Άλλο το να τραυματίζεται ένας αστυνομικός στην εμπλοκή του με εγκληματίες (είναι το ρίσκο της συγκεκριμένης δουλειάς) και άλλο να του την "πέφτουν" κάποια άτομα χωρίς λόγο απλά και μόνο επειδή κάποιος συνάδελφος τους δολοφόνησε ένα παιδί.. Ακόμα και αν θέλουν μερικοί να γυρίσουμε στην εποχή του "οφθαλμού αντί οφθαλμού", θα έπρεπε να ζητήσουν την αντίστοιχη τιμωρία του συγκεκριμένου αστυνομικού και όχι οποιουδήποτε έτυχε να συναντήσουν στο δρόμο..

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2295 στις: 23/12/08, 15:22 »
Να φανταστώ πως η δημιουργία εκ του μη όντος ψευδούς είδησης είναι στο πλαίσιο διερεύνησης του ανθρώπινου ψυχισμού κι ελέγχου των συναισθηματικών αντανακλαστικών; Πειραματιζόμαστε με το υποθετικό ή καταθέτουμε έγκυρη πληροφόρηση;

Σε κάθε περίπτωση ποια η χρησιμότητα μιας αναφοράς που δεν προκύπτει από πουθενά, αν όχι για να υποκινήσει συγκεκριμένες διαθέσεις που θα είχαν αξία, αν το αρχικό ερέθισμα ήταν πραγματικό κι όχι κατασκεύασμα;

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #2296 στις: 23/12/08, 15:35 »
Ξαναλέω, ότι η αρχική αναφορά - φαντάζομαι ότι - έγινε διότι σε όλα τα θέματα πρέπει να ακούγεται και η αντίθετη άποψη.. Ακόμα, και όπως αποδείχθηκε ότι ο αστυνομικός ζει, θα πρέπει να μας προβληματίσουν τα ένστικτα ορισμένων.. Μου θυμίζει τον τελικό της Euroleague στη Θεσσαλονίκη, όπου κάποιοι θεσσαλονικείς σπάζανε τα αυτοκίνητα με αθηναικές πινακίδες.. Επειδή η κυβέρνηση φροντίζει περισσότερο την Αθήνα παρά την επαρχία, το πόρισμα είναι ότι πρέπει να πληρώσουν γι' αυτό οι Αθηναίοι.. Σε αντιστοιχία, επειδή ο Κορκονέας δολοφόνησε ένα παιδί, θα πρέπει και εμείς να κάνουμε το ίδιο στον τυχαίο αστυνομικό που θα βρούμε μπροστά μας.. Όταν ξυλοκοπούμε άγρια ένα άνθρωπο σε σημείο που να χρειάζονται δεκάδες ράμματα στο κεφάλι (όπως στην περίπτωση των αστυνομικών που ανέφερα προηγουμένως) δεν το κάνουμε για να εκφράσουμε ιδεολογικές απόψεις.. Το κάνουμε για να σκοτώσουμε.. Αν θα πετύχουμε το σκοπό μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ένας εκ των οποίων είναι και η τύχη.. Το γεγονός ότι ο αστυνομικός του πρώτου post έζησε, δεν θα πρέπει να μας ανακουφίζει και να λέμε πάλι καλά.. Η όλη πράξη της επίθεσης είναι κατακριτέα εκτός αν θέλουμε να γίνουμε ζούγκλα..

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2297 στις: 23/12/08, 15:47 »
Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε εκτενώς πριν από έναν χρόνο, όταν και χτυπήθηκε το παληκάρι από τους κάφρους της ζωής. Αν ο σκοπός μας είναι να επανέλθουμε, τότε προφανώς και μπορούμε να το κάνουμε στο άλλο thread. Δε φαντάζομαι όμως πως πρόθεση ήταν η υπενθύμιση, αλλά η εκ νέου κινητοποιήση του συναισθήματος για να προκύψουν ανάλογα ισορροπιστικά αντανακλαστικά. Sorry, αλλά το συναίσθημά μου είναι πολύτιμο για να το αφιερώνω σε ψευδείς ειδήσεις, υποκρινόμενος πράγματα και καταστάσεις. Με την ίδια λογική, θα μπορούσαμε κάλλιστα να απενοχοποιούμε, ως εν δυνάμει εφικτές, κάθε διαδόσεις που επιπόλαια προκύπτουν ένθεν κακείθεν, βγάζοντας λάδι κάθε κίτρινο τύπο εκεί έξω.

Edit: Και για να το αντιστρέψω, καθότι οπαδός της αλήθειας κι όχι όποιου άλλου δόγματος, αν ξεκινούσα ένα thread υπό τον τίτλο "Έμεινε τυφλός ο Κύπριος σπουδαστής της ζαρτινιέρας", θα ήμουν αξιέπαινος;
« Τελευταία τροποποίηση: 23/12/08, 15:57 από schizm »

Αποσυνδεδεμένος indie-anos laternative

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν μου έρχεται τίποτε να γράψω τώρα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2298 στις: 23/12/08, 15:54 »
Το συγκεκριμένο θέμα ... η εκ νέου κινητοποιήση του συναισθήματος για να προκύψουν ανάλογα ισορροπιστικά αντανακλαστικά.

Συμφωνώ απόλυτα!
Ο κάθε νοήμων άνθρωπος θεωρώ ότι δέχεται πως ΟΙ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΒΛΑΒΕΣ. Η "ύπουλη" όμως χρησιμοποίηση του γεγονότος αυτού του 2007 τη συγκεκριμένη στιγμή είναι προφανές ότι άλλο σκοπό εξυπηρετεί, αυτόν πολύ εύστοχα παρουσιάζει ο schizm.
Don’t sell the dreams you should be keeping pure and simple every time.

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #2299 στις: 23/12/08, 16:10 »
Παιδιά λυπάμαι αλλά συνεχίζετε να μπερδεύετε μια ψευδή είδηση με την ψυχολογία του όχλου που κυριαρχεί αυτές τις ημέρες.. Το θέμα το θεωρώ επίκαιρο μόνο και μόνο επειδή αυτές τις ημέρες η αστυνομία βάλλεται από παντού εξ' αιτίας ενός κτήνους.. Έχω μιλήσει με πολλά παιδιά που μου έχουν πει ότι η ζωή του "μπάτσου" είναι κατώτερη από τη ζωή ενός πολίτη.. Τώρα πρέπει να δείξουμε σε εκείνους ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.. Το να το κάνουμε μετά από ένα χρόνο θα μοιάζει κάτι το εντελώς φυσιολογικό.. Το να το κάνουμε τώρα θα έχει νόημα μπας και αποσοβήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις.. Θα μου πείτε και με το δίκιο σας "θα το κάνεις αυτό μέσα από ένα κιθαριστικό forum;".. Η απάντηση είναι ότι απλά έτυχε να φανεί αυτό το post και δράττομαι της ευκαιρίας.. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.. Γι' αυτό θεωρώ ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε στο αν η είδηση είναι αληθινή ή ψευδής αλλά στην ταμπακιέρα..