Το γεγονος πως αυτη τη στιγμη Βασιλη η ip μου παρακολουθειται, ο explorer μου δινει στοιχεια για το που βρισκομαι και η visa μου καταχωρει την παραγγελια μου στο thomann, με κανει περισσοτερο ανησυχο οχι για το τι μας λενε αλλα για το τι δε μας λενε!
Κι ως ανθρωπος της τεχνολογιας Βασιλη θα επρεπε να αντιδρας περισσοτερο σε αυτου του ειδους τις παρακολουθησεις, διοτι οσοι θελουν να μιλανε για Δημοκρατια και Φιλελευθερισμο στις αποψεις και στα πιστευω, πρεπει να ξερουν πως το διαδικτυο ειναι η πιο ομορφη καλυμμενη δικτατορια παρακολουθησης των τελευταιων ετων!
Οσο ευκολα μοιραζονται ριζοσπαστικες αποψεις και ιδεες, τοσο ευκολα φιμωνονται απο αυτους που δεν τις θελουν ( βλεπε Κινα, Ινδονησια, κλπ ).
Η προσωπικη μου ελευθερια δε θα μειωθει με ενα συστημα παρακολουθησης γενικου περιεχομενου. Προτιμω την παρακολουθηση απο το κρατος, παρα απο την Ericson, τη Siemens και τη Vodafone ( μα καλα, ξεχασαμε τοσα σκανδαλα ) που στο κατω κατω δε ξερω πως οι ιδιωτικοι κολοσσοι επικοινωνιων θα διαχειριστουν τις συνομιλιες μου!
Την προσωπικη μου ελευθερια την καθορισα με τις πραξεις μου απεναντι στην πολιτεια που ζω. Δεν παραβιασα κανενα νομο ( οκ, μια φορα παρκαρα σε στροφη λεωφορειου και μου πηραν το αμαξι ) και δεν προσεβαλα τα ιδεωδη της Δημοκρατιας. Κι οσο ο ελληνικος λαος θελει να δειχνει την εξυπναδα του ψηφιζοντας τους ιδιους και τους ιδιους, θα πρεπει να αποδεχομαι το γεγονος και να ζω με αυτο!
Το οργουελικο περιβαλλον υφισταται απο την υπαρξη του Echelon και μετα ( ηδη το post μου καταχωρηθηκε στη βαση δεδομενων του Echelon μονο και μονο επειδη ανεφερα το ονομα του ) κι οσο κι αν κρυβουμε την αληθεια με το δαχτυλο μας, οι παρακολουθησεις δε χρειαζονται κοριους και επιγεια μεσα, αλλα γινονται ηδη με δορυφορους και εναερια μεσα!
It's so hard to be true...
Δε θελω να πιστευω πως εισαστε τοσο ξεγελασμενοι και χαζοι ωστε να περιμενατε ενα αρθρο μιας εφημεριδας για να ανακαλυψετε τον κοσμο των παρακολουθησεων