Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 826955 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #1275 στις: 28/07/07, 19:19 »
Ευτύχημα που σε ένα πρωτίστως κιθαριστικό/μουσικό forum το παρόν thread είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μετά το "Πείτε κάτι για αυτόν που γράφει πάνω απο σας". 5 και κάτι post τη μέρα μόνο στο παρόν.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1276 στις: 28/07/07, 22:28 »
Ισως γιατι μεχρι τα 21 ολοι ειναι επαναστατες, μεχρι τα 25 ωριμαζουν, μεχρι τα 30 εργαζονται και απο τα 30 και μετα ευχονται μια θεση στο δημοσιο :P ( αν ειχαμε θεμα για το δημοσιο, να δεις που θα ηταν :D )

Roufous, αποκλειεται εσυ ή ο PND να βγειτε αυθεντικοι αναρχικοι. Εξου και το "ψευδοαναρχικοι", το οποιο ενοχλει μονο τον εναν απο τους δυο κατα παραξενο τροπο.

1) Pnd, σου ειπα ποιος ειναι ο ψευδοαναρχικος. Ο ανθρωπος με σαθρη ιδεολογια, δανεισμενη δεξια και αριστερα, που γινεται υποχειριο "ανωτερων" δυναμεων, που επιτελουν το σκοπο της διαλυσης οποιασδηποτε αντισταστης στο συστημα.
Τοσο καιρο που καιτε και καταστρεφετε ( αν και επιμενω πως ουτε το ενα εχετε κανει, ουτε το αλλο..πισω απο την οθονη του PC, ολοι γινονται τρομεροι αγωνιστες ), τι καταφερατε? Γυρισατε την κοινη γνωμη εναντιον σας. Κανεις απλος πολιτης δεν θα περασει απο την καμμενη τραπεζα και θα πει "καλα τους  κανανε". Δεν τον ενδιαφερει. Το καταλαβαινετε?!  Το συστημα, εχει "χαζοποιησει" τη μεγαλυτερη μεριδα του λαου. Και ενω 100 ατομα εχουν μια διαφορετικη ιδεολογια, την εκφραζουν ετσι, ωστε να αποδεικνυουν πως και οι λιγοι "αντιστασιακοι" στο συστημα, φροντιζουν γι'αυτο, ωστε να γινει πιο δυνατο.

2) Τελικα καταλαβες ή δεν καταλαβες την ιδεολογια μου; Γιατι, παλι εκφερεις αποψη γι'αυτην, χωρις να εισαι σιγουρος για το τι πιστευω. Θα ημουν αρκετα περιεργος να μου την αναλυσεις, για να καταλαβω εαν ξερεις για τι μιλας. Μεχρι τοτε, δεν χρειαζεται να υπερασπιστω τιποτα.

3) Ηθελα να πω πως εαν θελετε να ονομαζεστε επαναστατες και κατα του συστηματος, θα επρεπε να ειχατε μια ΚΟΙΝΗ ιδεολογια. Για το Θεο ρε παιδια..Δεν εχετε προεδρο, γενικο γραμματεα, 150 βουλευτες...Υποτιθεται πως εισαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ για ενα σκοπο! Και ομως βλεπω πως αλλα λενε οι μισοι, αλλα λενε οι αλλοι μισοι, κ.ο.κ. Με λιγα λογια..δεν ξερετε πως να οργανωθειτε, αλλα κινειστε οπως να ειναι σε μικρες ομαδες, για να κανετε τον "αντιεξουσιαστικο" σας αγωνα.
Δες πχ τι λεει η fairy tale οταν την ρωτησα σε τι διαφερει η καθε ομαδα. Στην ουσια, δεν ηξερε..Δεν υπαρχουν διαχωρισμοι..Θεωρητικα ολοι παλευετε για τον ιδιο σκοπο, ομως κανεις δεν ξερει αυτον τον σκοπο :P

4) Δηλαδη εσυ θα στρωσεις τον ποπουλη σου να δουλευεις 12 ωρες, με χαμηλοτερη συνταξη, χαμηλοτερο επιδομα και με ανεργια πανω απο 15%? Οχι, γιατι ολα τα ριχνουμε στην κυβερνηση, αλλα καλο θα ηταν το πρωι πριν αρχισουμε τα επαναστατικα μανιφεστα μας, να ριχνουμε και καμια μουτζα σε εναν καθρεπτη.

5) Τωρα, τι δουλεια εχει αυτο που λες, με αυτο που ειπα, ενας Θεος ξερει..Μην απελπιζεσαι..Καπου θα βρεις το δρομο για να καταλαβεις ποσο αντιπαραγωγικος ειναι ο αγωνας βιας που κανετε! Εξαλλου, οπως ειπα και στηνα ρχη, μολις μεγαλωσεις, σε βλεπω εναν καλο συνδικαλιστη σε καποιο κομμα..Ετσι ειναι η φυσικη εξελιξη "επαναστατων".

Ο επιλογος ειναι η απαντηση του papou, που μπορει να εχουμε αρκετες αντιμαχιες σε αλλα θεματα, ομως η απαντηση του με βρισκει απολυτα συμφωνο.

Hipy, δεν ειμαι καθολου επιθετικος στο μηνυμα μου. Τονισα τα σημεια που ηθελαν να προσεξουν.
Οταν το παιζεις επαναστατης, τουλαχιστον ας εχεις το κουραγιο να πεις πως το κανεις απο το καναπε σου, γιατι πολλοι εδω μεσα το παιζουν "ψευδοαναρχικοι" του δρομου, ομως κανεις δεν εχει βγει παραπανω απο το να παει στο φουρνο για ψωνια της μανας.
Και βεβαια περιμενω την κλασσικη απαντηση "και που το ξερεις πως εμεις δεν εχουμε κανει ολα αυτα που λεμε..."...ε παιδια..η ψαριλα της επαναστασης μυριζει απο μακρια :P

Τα συμβολα καιγονται παιδια, ομως το συστημα παραμενει οπως εχει..Αν εσεις ειστε ικανοποιημενοι με το καιτε συμβολα, κανενα προβλημα..Εσεις ειστε αυτοι ομως που μιλατε για αμεση επανασταση...Βλεπετε να ερχεται?
Ή εσεις ζειτε σε μια ουτοπια, ή εμεις εχουμε τραπεζες συμβολα...
« Τελευταία τροποποίηση: 28/07/07, 22:32 από freemind »
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1277 στις: 29/07/07, 00:34 »
1) Δηλαδη ποσο πιο απλα μπορω να το ρωτησω? Οι ''ψευδοαναρχικοι'' σε ποια κατηγορια ανηκουν απο αυτα που σου πα. Τοσο δυσκολο ειναι να απαντησεις?

2) Κοιτα αν ειχες ιδεολογια θα την καταλαβαινα..

3) Εισαι εξω απο τον αναρχικο-αντιεξουσιαστικο χωρο οποτε λογικο ειναι να μην ξερεις τι γινεται, αρα δεν θα σου απαντησω.

4) Ναι ο εργατης φταιει τελικα..

5) Γιατι δεν γραφεις κανενα βιβλιο με προφητειες? σε ολους εχεις διαγραψει το μελλον τους ! ! !

Οταν το παιζεις επαναστατης, τουλαχιστον ας εχεις το κουραγιο να πεις πως το κανεις απο το καναπε σου, γιατι πολλοι εδω μεσα το παιζουν "ψευδοαναρχικοι" του δρομου, ομως κανεις δεν εχει βγει παραπανω απο το να παει στο φουρνο για ψωνια της μανας.
Και βεβαια περιμενω την κλασσικη απαντηση "και που το ξερεις πως εμεις δεν εχουμε κανει ολα αυτα που λεμε..."...ε παιδια..η ψαριλα της επαναστασης μυριζει απο μακρια :P

Πραγματικα λιγη σοβαροφανεια (αν οχι σοβαροτητα) δεν θα σου εκανε κακο..  Αυτες τις απαντησεις τις δινουν στο δημοτικο, εσυ πιστευω μεγαλωσες πια

γιατι πολλοι εδω μεσα το παιζουν "ψευδοαναρχικοι" του δρομου

Το παιζουμε ψευδοαναρχικοι?? δηλαδη ουτε καν ψευδοαναρχικοι ειμαστε, αλλα υποκρινομαστε τους ψευδοαναρχικους!!!!

Ρε συ ΗΡΕΜΗΣΕ!!!, γιατι με τη φορα που εχεις παρει δεν ξερεις τι λες..

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #1278 στις: 29/07/07, 00:40 »
Οταν ζεις σε ενα καπιταλιστικο συστημα θα εισαι ανταγωνιστικος και ''αχορταγος'', οταν ζεις σε ενα κομμουνιστικο καθεστως θα εισαι ισος με τους αλλους (ταξικα) αρα ο ανταγωνισμος παυει να υπαρχει.. σε αναρχικο συστημα τα ιδια..
Θές να πείς οτι αν αύριο έπεφτε η κυβέρμηση θα άλλαζαν οι άνθρωποι,και οι συμπεριφορές τους?
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1279 στις: 29/07/07, 00:50 »

Δεν ξέρω αν και κατά πόσον αυτοί που ομιλούν για καταστροφές και πυρπολήσεις στην συζήτηση αυτή έχουν πάρει μέρος σε βίαια επεισόδια στους δρόμους των πόλεων, αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι δεν έχουν πετάξει ποτέ ούτε μια Μολότωφ. Γιατί είμαι τόσο σίγουρος? Διότι δεν έχετε ιδέα τι είναι η Μολότωφ και πως φτειάχνεται!

Δεν γνωρίζετε τις βασικές αρχές και θα μου μιλήσετε και για επανάσταση? Άσε που δεν καταλαβαίνω πως κάποιος που υποστηρίζει τις πυρπολήσεις περιουσιών αθώων και άσχετων ανθρώπων μπορεί να είναι εχθρός των εμπρηστών των δασών και προστάτης του περιβάλλοντος! Η ίδια ιδεολογία κρύβεται κάτω και από τις δύο τάσεις, μόνο που έχει διαφορετικό όνομα. Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς!

Πρωτων δεν ξερεις αν καποιος απο μας ξερει να φτιαχνει μολοτοφ. Απορω πως διαολο συμπερανες κατι τετοιο. Επισης αν εσυ θεςρεις βασικη αρχη την επαναστασης την γνωση της μολοτοφ δεν διαφερεις απο ατους που εν παση περιπτωση λεει ο φρημαιντ.

Τωρα,..... ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΟΤΙ Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ? ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΦΟΡΕΣ. ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ..Ελεος πια.

@free
Παράθεση
Ρε ηρεμησε. Δεν ξερεις κανεναν. Τα λες ολα πολυ ευκολα. Και γω τα ιδια μπορω να πω για σενα. Οτι εισαι ενας βαρετος καθημερινος τυπακος που καθεσαι και δεν εχεις τιποτα καλυτεορ να κανεις απο το να μιλας σε φορουμ και να κατηγορεις ανθρωπους που τουλαχιστον κανουν ΚΑΤΙ στην ζωη τους μπας και αλλαξει ο σκατοοκσμος που φτιαξαν τυποι σαν εσενα. Ε? Ευκολα δνε το πα? Ε χαιρω πολυ και τι καταλαβαμε? Στηριζεται? Οχι. Εσυ που σπερνεις καταρες απο δω κι απο κει καλυτερα να αρχισεις τα επιχειρηματα και οχι αναμασημενες καραμελες.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1280 στις: 29/07/07, 02:39 »
Οταν ζεις σε ενα καπιταλιστικο συστημα θα εισαι ανταγωνιστικος και ''αχορταγος'', οταν ζεις σε ενα κομμουνιστικο καθεστως θα εισαι ισος με τους αλλους (ταξικα) αρα ο ανταγωνισμος παυει να υπαρχει.. σε αναρχικο συστημα τα ιδια..
Θές να πείς οτι αν αύριο έπεφτε η κυβέρμηση θα άλλαζαν οι άνθρωποι,και οι συμπεριφορές τους?

Οχι τοσο αμμεσα, τουλαχιστον στους καπιταλιστες, που ομως χανοντας την εξουσια και την ιδιοκτησια των μεσων παραγωγης δεν θα μπορουν να κανουν αλλιως..

Απο τα ψηλα...(οχι στα χαμηλα)... εκει που θα ειναι ολοι..

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1281 στις: 29/07/07, 02:53 »
Roufous και pND ισως αναμεσα στην συζητηση να ειμαι ο μονος που εφερε μια ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ξεκαθαρη. Δεν αναμασησα κανενα λογο, δεν απεφυγα να απαντησω σε καμια ερωτηση, δεν κρυφτηκα πισω απο κανενα βιβλιο.
Καντε την συγκριση και τα αποτελεσματα δικα σας...

Δηλαδη Αρη, εχεις βγει σε πορεια και εχεις καψει τραπεζα; Αλλα ξερω..Εδω παραμονευουν "ασφαλιτες" ετοιμοι να σας πιασουν, γιατι χαλατε τη ζαχαρενια τους! Ωραιο επιχειρημα. Να μην εχετε το φοβο των πραξεων σας φιλοι μου, διοτι εαν ενστερνιζεστε τη βια, τοτε πρεπει να την υπηρετειτε κιολας...
Περιμενω απαντηση επι αυτου..

Εγω καλα το ειπα πως θα επαιρνα απαντηση "Καλα ρε φιλε, λες και μας ξερεις..." Νομιζω πως επεσα μεσα, και το ο,τι θιχτηκατε σημαινει πολλα για μενα...Τουλαχιστον στο φουρνο παιρνετε και τιποτα για σας, ή ειναι ψωνια του σπιτιου; Ειπαμε, επανασταση, αλλα ο,τι πει η μαμα ειναι λογος...
pND
1) Επαναλαμβανομαι..Βεβαια λογικο ειναι οταν μιλαω με ατομα που δεν ξερουν να διαβαζουν,
Ειπα λοιπον, πως ατομα με σαθρη ιδεολογια, που δανειζονται λιγο απο εδω και λιγο απο εκει και θεωρουν υψιστο καθηκον να καινε για την επανασταση του ποπου ξενες περιουσιες, ειναι ψευδοαναρχικοι...Με λιγα λογια, εσυ και λοιποι καταστροφολογοι εδω μεσα..

2) Τη μια λες πως δεν καταλαβες την ιδεολογια..Στο ιδιο μηνυμα λες πως την καταλαβες και ειναι χαζη..Τωρα λες πως δεν εχω ιδεολογια...Ασυναρτητες σκεψεις φιλε pND..Μ'αρεσει που δεν εχετε μυαλο...Αποδεικνυει εμπρακτως πως στρατολογειστε για αλλους λογω ελλειψης νοημοσυνης. Διαβασε τα πιο πανω μηνυματα μου και πες μουσε παρακαλω τον πυρηνα της ιδεολογιας μου. Εαν δεν το καταφερεις, σημαινει πως εισαι αχρηστος να κρινεις και να διαβαζεις ιδεολογιες.

3) Ενω εσυ που εισαι μεσα, ξερεις πολλα,ε? Το αλλο με το Τοτο?
Κοιτα, επειδη "εκαψες" απο το σπιτι σου τραπεζες και αστυνομικα τμηματα, δεν σε κανει αναρχικο...Τουλαχιστον οχι αξιοσεβαστο αναρχικο

4) Βεβαια, γιατι ο ιδιος εργατης θα ψηφισει την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, τον Συνασπισμο, το ΛΑΟΣ και ο,τι αλλο κυκλοφορει εκει εξω. Και ο ιδιος εργατης θα πεταξει το σκουπιδι κατω, ο ιδιος θα παραβιασει το κοκκινο, κλπ...Απο ποτε σε ενοιαξε ο εργατης; Εαν σε ενοιαζε, θα επρεπε να σεβαστεις τον εργατη-ταμια μιας τραπεζας που καις.

5) ΓΙατι, εαν το γραψω, θα κατσεις να το διαβασεις; Αμφιβαλλω εαν μπορεις να διαβαζεις ολοκληρωμενες προτασεις χωρις να καις μια τραπεζα ( απο τον καναπε σου παντα ) στα διαλειμματα

Το τι ειναι παιδικη απαντηση, ασε να το κρινουν αλλοι..Σημασια εχει πως εκανα μια "παιδικη" ερωτηση και δεν εχω λαβει απαντηση. Και την επαναλαμβανω συνεχως, ομως ξερω πως δεν θα παρω ποτε απαντηση.

Ο Roufous μιλησε για αμεση αλλαγη της κοινωνιας...Δεν διαφωνω...
Και ερωτω..Εαν ειναι τοσο αμεση οσο θελετε, γιατι τα τελευταια 4-5 χρονια που καιγονται τραπεζες απο τα ιδια και τα ιδια ατομα, δεν αλλαξε;
Τι πετυχε τοσο καιρο το αναρχικο κινημα; ( μην πω ψευδοαναρχικο και λυσσαξετε παλι )
Ποσα χρονια θα παρει αυτη η αλλαγη;
Πως θα ενημερωθει το κοινο; Μονο με καυση και βια; Ακομα και τα σεμιναρια που ανεφερε ο Roufous, ειναι χωρις ενημερωση για το κοινο...

Κατα παραξενο τροπο, και οι 2 ζητατε να ηρεμησω.Και με τον ιδιο τροπο...
Κανετε ΚΑΤΙ οντως; Το πιστευετε αυτο?
Εαν κανατε ΚΑΤΙ, τοτε απαντηστε την παραπανω ερωτηση μου...

Οχι τοσο αμμεσα, τουλαχιστον στους καπιταλιστες, που ομως χανοντας την εξουσια και την ιδιοκτησια των μεσων παραγωγης δεν θα μπορουν να κανουν αλλιως..

Απο τα ψηλα...(οχι στα χαμηλα)... εκει που θα ειναι ολοι..

Αρα αναμεσα στο "οχι τοσο αμμεσα" και στο πανικο που θα δημιουργηθει στην κοινωνια, τι θα γινει; Ενοπλες δυναμεις διατηρησης της ταξης; Εκτος αν πιστευετε πως η κοινωνια αντεχει μια τετοια αλλαγη!

Αντιθετως στη δικη μου ιδεολογια, παρακαμπτουμε τελειως την αναγκη της μεταβατικης περιοδου...Εαν μπορεσεις να βρεις που ειναι η ιδεολογια μου...
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Υπνοβάτης...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • I love it when it rains potatoes
    • Προφίλ
    • Ypnovatis
« Απάντηση #1282 στις: 29/07/07, 03:42 »
Παιδια αν ειναι δυνατον δηλαδη δε μπορω να πιστεψω αυτα που βλέπω...
Ποια βια? Τι λετε γ**ώ το είναι δυνατόν? Υπάρχουν άτομα που εν ετει 2007 πιστεύουν ότι η βία ειναι
ωφέλιμη σε οποιαδήποτε μορφή της?
Είμαστε καλα?
Μετά να φανταστώ ότι ο Χίτλερ είχε δίκιο που πίστευε ότι  η Αρεία φυλή πρέπει να κυβερνήσει...
Ποσο πίσω μπορει να είναι οι αναρχικοί του κάθε είδους?
Αν σας ένοιαζε τόσο να κάνετε μια αλλαγή θα υπήρχε οργάνωση και σχέδιο πορείες καθημερινά και κατασκηνώσεις έξω από κάθε Υπουργείο, με τον τρόπο που το κάνει και η Greenpeace όχι με ξύλο και φωτιές. Ξύλο ξέρω να ρίχνω κι εγώ.Έμαθα σε 10 φίλους να μην πετάνε τα σκουπίδια τους κατω στο δρόμο.
Ξέρετε πως? Καθε φορά που πετούσαν ένα έμενα πίσω και το μάζευα. ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ την ενέργεια. Δεν το έκαναν γιατί τους ανάγκασα.Δεν το έκανα γιατί τους έδειρα ούτε γιατί πήρα έναν σκουπιδοτενεκε και τον παράτησα μεσα στο σπίτι τουε για να τουσ θυμίζει ότι υπάρχουν.
Τα μπάχαλα και οι λοιπές πίπες εξυπηρετούν τα άτομα που δεν έχουν τι να κάνουν και από το να πάρουν μια κιθάρα ή ένα πιάνο ή και ενα πινελο και να αφοδεύσουν εκεί τα νευρα τους και τον ψυχικό αυνανισμό τους προτιμούν να κάψουν ένα "συμβολο" από τούβλα και τσιμεντο.
Τι σύμβολα και μπούρδες?
Σύμβολο η τράπεζα? Για να σου φυλάει τα χρήματα ειναι τπτ παραπάνω.
Ξυπνάτε και μπείτε στην ουσία του πραγματος.
Παλεύουμε ΛΟΓΙΚΑ.

Αποσυνδεδεμένος twist 1N my Sobriety

• Παλιός
  • χαλαρα θα εμενα στην tri-island area...
    • Προφίλ
    • έχουμε και Myspace...
« Απάντηση #1283 στις: 29/07/07, 06:02 »
η βια ειναι απλα ενας τροπος αντιμετωπισης ενος προβληματος... εγω προσωπικα δεν την αφοριζω. απλα στη συγκεκριμενη περιπτωση δε νομιζω οτι ειναι αναγκαια. ομως ο σκοπος μπορει να αγιασει ολα τα μεσα καμια φορα!
Η μουσική μου στο http://www.myspace.com/ogatoulas

Αποσυνδεδεμένος Υπνοβάτης...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • I love it when it rains potatoes
    • Προφίλ
    • Ypnovatis
« Απάντηση #1284 στις: 29/07/07, 11:18 »
Εδω συμφωνω αλλα τι θα πετυχουμε ετσι? ???
μονο αλλα προβληματα στη χωρα μας...
Εχεις ακουσει που λεμε καμια φορα ειχεσ δικιο αλλα με τη συμπεριφρορα σου το εχασες...
;)
Φιλικα,

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1285 στις: 29/07/07, 15:11 »
@free
ΜΑ ρε ΔΕΝ καταλαβαινεις οτι να πεις "ειστε επαναστατες του καναπε" σαν να μας ειδες να το κανουμε ΔΕΝ ειανι επιχειρημα σε μια συζητηση? Δεν στεκει ειτε το θες ειτε οχι. ΚΑι δηλαδη ο ενοχος θιγεται ο αθωος δεν θιγεται? Αυτο που λες απλα ειναι βλακεια και τερμα. Μπορεις να πεις σοβαροτερο επιχειρημα απο το ειστε επαναστατες τους καναπε και σας φερνει φαι η μανα σας. Οταν σοβαρευτεις ξανασυζητα
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1286 στις: 29/07/07, 15:34 »
1) Απλη ερωτηση...

2) Ειπα οτι δεν εχεις ιδεολογια, δηλαδη οτι αυτο που υποστηριζεις σαν ιδεολογια δεν το πιστευεις, απλα την εχεις προχειρη για να μπορεις να συζητας

3) Αυτο που λες ειναι τελειως ατοπο, μπορει να ειμαι απο τρομοκρατης μεχρι ασφαλιτης..

4) Δεν διαφωνω ο εργατης θα φηφισει και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κλπ.. Αλλα εχεις σκεφτει ποτε τι ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ εχει φαει στα μουτρα μεχρι να φτασει στην καλπη??

5) Και εγω αμφιβαλλω αν μπορεις να γραψεις μια σοβαρη προταση

Αρα αναμεσα στο "οχι τοσο αμμεσα" και στο πανικο που θα δημιουργηθει στην κοινωνια, τι θα γινει; Ενοπλες δυναμεις διατηρησης της ταξης; Εκτος αν πιστευετε πως η κοινωνια αντεχει μια τετοια αλλαγη!

Αντιθετως στη δικη μου ιδεολογια, παρακαμπτουμε τελειως την αναγκη της μεταβατικης περιοδου...Εαν μπορεσεις να βρεις που ειναι η ιδεολογια μου...

Τι θα γινει? Καλα τοσες επαναστασεις σε ολοκληρο τον κοσμο εχουν γινει, και δεν εχεις καταλαβει ακομα ?? Οταν δεν ξερεις τι θα γινει, διαβαζεις την ιστορια και μαθαινεις. Αν υπαρχει βεβαια ιστορια, γιατι στην δικη σου ιδεολογια δεν υπαρχει..

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1287 στις: 29/07/07, 15:43 »

Τι θα γινει? Καλα τοσες επαναστασεις σε ολοκληρο τον κοσμο εχουν γινει, και δεν εχεις καταλαβει ακομα ?? Οταν δεν ξερεις τι θα γινει, διαβαζεις την ιστορια και μαθαινεις. Αν υπαρχει βεβαια ιστορια, γιατι στην δικη σου ιδεολογια δεν υπαρχει..
γιατι στην δικη σου ιδεολογια υπαρχει?..πρωτον...δεν εισαι αναρχικος απλα αυτοπαποκαλυσε..εσυ απο οτι κτλβ...(βλεπε αποψεις βιας) εισαι αναρχοαυτονομος...και δευτερον ξερεις ποιοι ηταν οι πρωτοι "αναρχικοι" και πως κατεληξαν στα εξαρχεια?...γιαυτο μη μας λες περι ιστοριας, γνωριζω ειδικα αυτην την ιστορια καλα...
« Τελευταία τροποποίηση: 29/07/07, 15:49 από Amylo »
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1288 στις: 29/07/07, 16:11 »

γιατι στην δικη σου ιδεολογια υπαρχει?..πρωτον...δεν εισαι αναρχικος απλα αυτοπαποκαλυσε..εσυ απο οτι κτλβ...(βλεπε αποψεις βιας) εισαι αναρχοαυτονομος...και δευτερον ξερεις ποιοι ηταν οι πρωτοι "αναρχικοι" και πως κατεληξαν στα εξαρχεια?...γιαυτο μη μας λες περι ιστοριας, γνωριζω ειδικα αυτην την ιστορια καλα...

Λοιπον θα σου προτεινω να διαβασεις την ιστορια της ισπανικης επαναστασης που κατα τη γνωμη μου πλησιασε περισσοτερο απο οποιαδηποτε αλλη στην αντιεξουσιαστικη-αυτοοργανωμενη κοινωνια, και μετα δες ουκρανια, και ανατολικο μπλοκ πριν επικρατησει το δικτατορικο καθεστως..

Τα εξαρχεια που κολανε? μου φαινεται δεν καταλαβες γιατι συζηταμε..

Αποσυνδεδεμένος hipy

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1289 στις: 29/07/07, 16:17 »
δευτερον ξερεις ποιοι ηταν οι πρωτοι "αναρχικοι" και πως κατεληξαν στα εξαρχεια?...γιαυτο μη μας λες περι ιστοριας, γνωριζω ειδικα αυτην την ιστορια καλα...
Για πες!

Αποσυνδεδεμένος hipy

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1290 στις: 29/07/07, 16:21 »
PnD δες και για την ουγγρική επανάσταση ενάντια στο σταλινικό καθεστώς.Είναι και πιο σύγχρονη.παρένθεση

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1291 στις: 29/07/07, 21:39 »

Τα εξαρχεια που κολανε? μου φαινεται δεν καταλαβες γιατι συζηταμε..
εχω κτλβ..αλλα ματαια προσπαθω να μην το πιστεψω...τεσποα..δεν με νοιαζει προς το παρον να διαβασω κατι τετοιο...εκτος απ χρονο εχω και αλλα ενδοιαφεροντα περα απο πολιτικη ιστορια...
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1292 στις: 29/07/07, 21:49 »
[

Πως ακριβώς παύει να υπάρχει? Με το ζόρι?
Ότι γίνεται με το ζόρι, συνήθως δεν πετυχαίνει.
αχα...συμφωνω...βλεπε σταλιν....σκοτωνε χωρις να υπολογιζει τπτ..και τι καταφερε?..να μιλανε για αυτον λκες και μιλανε για τον χιτλερ..

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1293 στις: 29/07/07, 22:12 »
δευτερον ξερεις ποιοι ηταν οι πρωτοι "αναρχικοι" και πως κατεληξαν στα εξαρχεια?...γιαυτο μη μας λες περι ιστοριας, γνωριζω ειδικα αυτην την ιστορια καλα...
Για πες!
ελπιζω αυτη η φραση να μην ηταν ειρωνικη...τεσπα....ξεκινησαν με τους υπαρξιστες με στεκι την οδο σαρρη  με το ονομα "ιπταμενη παραγκα" και μετα αλλοι κατεληξαν στους λαμπρακηδες ακι αλλοι στο εξωτερικο...λιγο αργοτερα εγκατασταθηκαν κ στα εξαρχεια...τον ονομα "ιπταμενη παραγκα" το εχω και τιτλο στην εκπομπη μου (στο κιθαρα ραδιο) ;D

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #1294 στις: 29/07/07, 22:19 »
Διαφωνω Costantine. Θες να πεις δηλαδη οτι ανεξαρτητα απο το πολιτικο συστημα που επικρατει η συμπεριφορα των ανθρωπων παραμενει η ιδια?

Ολόληρη η ιστορία του ανθρώπινου είδους σε διαψεύδει όμως. Έχουν περάσει σχεδόν όλα τα πολιτικά συστήματα που είναι γνωστά, σε κάποια περίοδο της ανθρωπότητας. Σε ποια περίπτωση λειτούργησαν τα πάντα άψογα?
Και αν υπήρχε τέτοια περίοδος γιατί δεν παγιώθηκε αφού όλα ήταν άψογα?

Γιατί πάντα υπάρχει ο παράγοντας "άνθρωπος". Που δεν μπορεί ποτέ να τυποποιηθεί σε κάποια πλαίσια, έτσι ώστε να λειτουργήσει στην εντέλεια κάποιο πολιτικό σύστημα.

Πως ακριβώς παύει να υπάρχει? Με το ζόρι?
Ότι γίνεται με το ζόρι, συνήθως δεν πετυχαίνει.
ωραια τα λες κωστανταιν
ο ανθρωπος ειναι απληστος.
και τα ιδια λεφτα να παιρνει με τον αλλον ,στο ιδιο στατους να ειναι θα θελει να τον ξεπερασει αυτον τον αλλον
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1295 στις: 29/07/07, 23:01 »
ωραια τα λες κωστανταιν
ο ανθρωπος ειναι απληστος.
και τα ιδια λεφτα να παιρνει με τον αλλον ,στο ιδιο στατους να ειναι θα θελει να τον ξεπερασει αυτον τον αλλον

Ωραιο συμπερασμα: οι ανθρωποι γεννιουνται απληστοι δεν γινονται!! Δηλαδη η προσωπικοτητα του ανθρωπου δεν διαμορφωνεται απο τα ερεθισματα που δεχεται απο το κοινωνικο περιβαλλον στο οποιο ζει και εξελισεται, αλλα κατα τη στιγμη της γεννησης του!

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1296 στις: 29/07/07, 23:06 »
Γιατι δεν παμε ολοι να αυτοκτονησουμε τοτε, να ριξουμε μια τεραστια πυρνηνικη να καταστραφουμε σαν ειδος, αφου μονο κακοι και απληστοι ειμαστε. Κοιτα να δεις που θα καταληξουμε να υπερασπιζομαστε τον ανθρωπο. Ρε ξεχνατε οτι και ο ανθρωπος ειναι φυση? Η φυση ειναι κακια? Ο ανθρωπος απο παντα ηθελε να κερδιζει? Μηπως ανακαλυψαμε και το νοημα της ζωης? Ανθρωπος=κερδος? Ρε εχουμε ξεφυγει...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1297 στις: 29/07/07, 23:51 »
Επαναλαμβανω σε οσους επιμενουν να μας στελνουν σε επαναστασεις αλλων κρατων...
Εδω ειναι Ελλαδα. Η ιστορια της αφορα επαναστασεις μονο κατα κατακτητων. Οι υπολοιπες επαναστασεις, αφορουσαν δικαιωματα του λαου και δεν μπορουν να χαρακτηριστουν επαναστασεις μεγαλης ισχυος οπως αυτες που αναφερεστε..

Εσεις ξυπνηστε και απαντηστε μου εαν μπορειτε:

Εαν οντως θελετε τοσο αμεση αλλαγη της κοινωνιας, γιατι επιμενετε σε εναν τυπο βιας που δεν εχει οδηγησει σε καμια επανασταση του λαου;
Τι πετυχατε καιγοντας το συμβολο τραπεζα;
Τι πετυχατε καιγοντας το συμβολο περιπολικο;

Εδω και 5 χρονια εχετε την πιπιλα στο στομα, ομως δεν λετε να αλλαξετε την ιδεολογια της αμεσης επαναστασης. Εδω οι ιδιες οι πραξεις δειχνουν πως οχι μονο φιλελευθεροι δεν ειστε, αλλα επιβιωνετε μεσα σε εναν συντηρητισμο.
Ξυπνηστε πριν να ειναι αργα και βαρεθειτε ολοι σας ( αν και καταλαβαινω πως ο καναπες ειναι βολικος )

Αρη συγνωμη που κατηγορω τον καναπε σας. Ειλικρινα, αναφερομουν στον ποπο σας και οχι στην ποιοτητα του καναπε σας.

2) Ειπα οτι δεν εχεις ιδεολογια, δηλαδη οτι αυτο που υποστηριζεις σαν ιδεολογια δεν το πιστευεις, απλα την εχεις προχειρη για να μπορεις να συζητας
Παμε λοιπον..Λες πως δεν εχω ιδεολογια..Μετα λες πως εχω, αλλα την λεω απλα για να την εχω προχειρη..Πιο πανω, σε αλλα post σου, δεν μπορουσες να ξεχωρισεις την ιδεολογια...
Αποφασισε σε παρακαλω, γιατι εχω μπερδευτει με τις ασαφεις απαντησεις που λαμβανω.

Αντι να διαβαζετε ιστοριες αλλων κρατων, διαβαστε πρωτα την ελληνικη και καταλαβετε πως ο Ελληνας ανεκαθεν ειχε μια ωφεμιλιστικη ταση σε ολα. Στον τροπο ζωης, στην κοινωνια, στο κερδος...
Αυτο δεν αλλαζει με το να καις μια τραπεζα. Αλλαζει με το να τον κανεις να αντιληφθει πως πρεπει να αλλαξει νοοτροπια. Και που αλλαζει νοοτροπια;
Απο την ΠΑΙΔΕΙΑ. Κατι που ορισμενοι απο εδω την ελαβαν μονο για να το παιζουν επαναστατες του καναπε ( επιμενω, αφορα τον ποπο σας και οχι τον καναπε ). Φανταστειτε 100 παιδαγωγους που αφυπνιζουν την φιλελευθερη σκεψη των παιδιων..Απο αυτα τα παιδια, αλλα 200 γινονται παιδαγωγοι..Και με μαθηματικη προοδο, ελεγχεται η Παιδεια αρα και η κοινωνια...

Συγνωμη, αλλα βλεπετε στη δικη μου ιδεολογια υπολογιζονται πολλοι παραμετροι..και οχι μονο η καυση συμβολων. Στη δικη μου ιδεολογια δεν περναμε απο την καπιταλιστικη κοινωνια στην αναρχικη, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ πως δεν θα επικρατησει χαος..Αντιθετως, δημιουργουμε βασεις πανω στις βασεις, που με την σειρα τους δινουν ενα πιο σταθερο οικοδομημα. Ενα μεταβατικο σταδιο πολλων χρονων, που θα τελειωσει σε μια σταθερη νεα και φιλελευθερη κοινωνια. Τοσο απλο ειναι!
Και ξερω τι σας ενοχλει στην ιδεολογια μου.
Προσωπικα ξερω πως εαν αρχισουμε απο τωρα, δεν θα προλαβω οχι μονο να δω το αποτελεσμα, αλλα και την πρωτη βαση για την αρχη. Γνωριζω ομως πως θα βαλω πανω απο την δικη μου καλοπεραση την κοινωνια.
Αντιθετως εσεις θελετε μια αλλαγη τωρα. Χωρις να σκεφτειτε καμια συνεπεια. Το χαος που θα προκληθει, τα προβληματα που θα προκυψουν. Ειναι η χαζομαρα της νεοτητας, που απλα θελει θελει, αλλα δεν ξερει μετα τι θα κανει.

Αρη, εαν εγω λεω βλακειες, τοτε μαζεψε τον pND γιατι σας κανει ρεζιλι...
« Τελευταία τροποποίηση: 29/07/07, 23:56 από freemind »
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος hipy

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1298 στις: 30/07/07, 00:26 »
Για πες!
ελπιζω αυτη η φραση να μην ηταν ειρωνικη...τεσπα....ξεκινησαν με τους υπαρξιστες με στεκι την οδο σαρρη  με το ονομα "ιπταμενη παραγκα" και μετα αλλοι κατεληξαν στους λαμπρακηδες ακι αλλοι στο εξωτερικο...λιγο αργοτερα εγκατασταθηκαν κ στα εξαρχεια...τον ονομα "ιπταμενη παραγκα" το εχω και τιτλο στην εκπομπη μου (στο κιθαρα ραδιο) ;D
Δεν ήταν ειρωνική.Έχεις να προτείνεις βιβλιογραφία?Sorry που ξεφεύγω

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1299 στις: 30/07/07, 02:00 »
Freemind επειδη βλεπω οτι δεν θες να καταλαβεις:
- ειπα οτι δεν ξερω την πραγματικη σου ιδεολογια.. αν εχεις βεβαια
- αυτη που εκφραζεις εδω απλα την εχεις δανειστει, για να απαντας στις αμμεσες αλλαγες που υποστηριζουμε
- δεν νομιζω οτι και εσυ μπορεις να πιστεψεις στο ελαχιστο αυτην την ''ιδεολογια'' που μονο στη θεωρια αποδιδει.. (σε 150 χρονια βεβαια)

Φανταστειτε 100 παιδαγωγους που αφυπνιζουν την φιλελευθερη σκεψη των παιδιων..Απο αυτα τα παιδια, αλλα 200 γινονται παιδαγωγοι..Και με μαθηματικη προοδο, ελεγχεται η Παιδεια αρα και η κοινωνια...

Και αυτοι που εχουν τελειωσει το σχολειο, πως θα αφυπνιστουν? Τα 200 παιδια που λες τα ρωτησες αν θελουνε να γινουν παιδαγωγοι? Με μαθηματικη προοδο??? Πολυ προβλεψιμη ειναι η ζωη τελικα...

Τωρα οσο αναφορα αυτην την ''ιδεολογια'':

- ειναι παντελως αοριστη και αβασιμη

- δεν εχει οργανωτικες βασεις (θα ξυπνισουν μια μερα οι 100 παιδαγωγοι και θα πανε να αφυπνισουν τα παιδια??)

- η κυβερνηση μπορει ευκολα να αντιμετωπισει αυτη την ''ανατροπη'' αφου μεχρι να γινει αυτη μετα απο τοσα χρονια, θα την εχει ανακοψει πριν ακομα ξεκινησει

- μπορει να γινει ευκολα αντιληπτο αυτο το ''σχεδιο'' αφου το κρατος σε ολες τις υπηρεσιες εχει τα τσιρακια του, οποτε οι (π.χ οι 100 παιδαγωγοι) φακελωνονται αυτοματα

- το να μπεις μεσα στο συστημα και να δρασεις εναντια σε αυτο ειναι αδυνατον (π.χ ενας δημοσιογραφος μπαινει στην τηλεοραση για να διαδωσει την ''ιδεολογια'' του freemind. Την επομενη μερα θα ειναι παλι στην τηλεοραση? )

- Μεσα σε αυτον τον χρονικο οριζοντα των 150-200 χρονων χρονων μπορει να συβμουν συνταρακτικα ή απροβλεπτα γεγονοτα τα οποια μπορει αυτη την προσπαθεια που θα ειχε γινει μεχρι εκεινη την στιγμη να την μηδενισει.

Για κατσε δηλαδη.....Μια κοινωνια που δεν αναζητα τη βια, πως μπλεκει με τη βια; Τουλαχιστον η δικη μου ιδεολογια ουτε βια εχει ( και ναι, δεν αναφερομαι σε εναν προσωπαρχη ), ουτε αιμα, ουτε τραυματισμους..

Ναι συμφωνω δεν εχει αιμα, αλλα επισης δεν εχει ουτε σαρκα ουτε οστα...

« Τελευταία τροποποίηση: 30/07/07, 02:15 από pNd »