Μπα? Τωρα κρινεις μια ιδεολογια που δεν καταλαβαινεις; Θετικο αυτο!
Για πες μου καποιον που εχει ξαναπει αυτη την ιδεολογια, ωστε να δω απο που την δανειστηκα!
Παμε αργα αργα, γιατι πρεπει να εξηγει κανεις πολλες φορες κατι εδω.
Δεν υπαρχουν αυτη την στιγμη πανω απο 100 παιδαγωγοι που εχουν πιο φιλελευθερες ιδεες απο το μεσο ορο των παιδαγωγων? Εαν δεν κανεις τον κοπο να μιλησεις με παιδαγωγους, τοτε μην περιμενεις να κρινεις το κατα ποσο ειναι εφικτο αυτο που λεω. Μιλαμε για ενα συστημα με πανω απο 10.000 παιδαγωγους αυτη την στιγμη στην Ελλαδα. Μαντεψε ποσο ευκολο ειναι το ποσοστο του 10% που λεω, να ειναι και παραπανω.
Βλεπεις, δεν εχετε μονο εσεις την τιμη να διαβαζετε βιβλια. Ο καθε ανθρωπος μπορει να εχει προσβαση σε αυτα και να αποκτα συνειδηση. Και δεν αναφερομαι μονο σε αναρχικα βιβλια.
Και σιγουρα ο καθε ανθρωπος σαν ΑΥΤΟΝΟΜΗ μοναδα ( κατι που δεν θα μαθετε ποτε οταν μαζευεστε ανα 100 και καιτε σαν προβατα ) μπορει να αποκτησει μια λογικη συνειδηση για την κοινωνια.
Συγνωμη που η ιδεολογια μου κινειται με ποσοστα. Οπως και να το κανουμε, εγω εχω την ικανοτητα να χρησιμοποιω τις πιθανοτητες και τη μαθημτικη προσεγγιση μιας κοινωνιας που εχει αναλυθει εδω και καιρο και δειχνει μια ανησυχητικη στασιμοτητα. Εσεις, μονο για ποσοστο βενζινης μεσα σε μια μολοτωφ μπορειτε να μιλησετε...Και βεβαια και το ποσες τραπεζες εχετε καψει ( ή εχουν καψει ).
Μην περιμενεις να κατσω να αναλυσω πληρως την ιδεολογια μεσα σε ενα post. Οι παιδαγωγοι ειναι η μια οψη. Ειναι η αρχη. Εκει που "πλαθονται" μυαλα, πλαθεται και η συνειδηση του επομενου εργαζομενου σε ολους τους κλαδους. Και αυτος θα αναλαβει σαν "φαρος" να μεταφερει την ιδια συνειδηση στους υπολοιπους. Δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο ακουγεται. Απο τα ΜΜΕ, μεχρι τους εργατες ενος εργοστασιου ειναι εφικτο, εαν οι καταλληλοι ανθρωποι βρεθουν αναμεσα τους.
Εχει οργανωτικες βασεις. Δεν λεω "ΝΤΟΥΥΥ, ΚΑΨΤΕ ΤΑ ΟΛΑ". Αυτο που κανετε εσεις πχ, δεν εχει καμια ουσια, αρα αποδεικνυει πως η οργανωτικη βαση των βανδαλισμων, απλα υπαρχει...για να υπαρχει...
Αντιθετως στη δικη μου ιδεολογια, φερνεις 100-200-300 ανθρωπους και χωρις βια, μεταλαμπαδευεις σκεψεις για μια καλυτερη κοινωνια. Δημιουργεις εναν ογκο απο ανθρωπους που ειναι εξυπνοι και ξερουν πως οι επομενες γενιες πρεπει να αφυπνιστουν με ακομα μεγαλυτερο ποσοστο...κ.ο.κ
Βεβαια, ξερω πως σε ενοχλει που η δικια μου ιδεολογια εχει ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ βαση και οχι ΒΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΗ, αλλα τι να κανουμε ρε παιδια..Εαν θελετε να σπατε πραγματα, υπαρχουν και ωραια αντικειμενα μεσα στο σπιτι σας...
Η Κυβερνηση θα μορφωσει τους ανθρωπους αυτους χωρις να ξερει πως οι ιδεες τους ειναι φιλελευθερες. Σε μια υδροκεφαλη κυβερνηση με μεγαλα εσωτερικα προβληματα, νομιζεις πως ο ελεγχος ειναι επαρκης για τις συνειδησεις των ανθρωπων που δουλευουν μεσα της;
Το ξαναλεω...Μιλαμε για ενα συστημα που οσο το βαρας απ'εξω, τοσο δυναμωνει. Αντιθετως, εχει σαθρη εσωτερικη δομη, που μια ομαδα απο εξυπνους ανθρωπους με πιστευω και οργανωση, μπορει να το εκμεταλλευτει.
Ζουμε στην Ελλαδα..Ο φακελος γινεται με πολυ αργους ρυθμους. Δεν ειναι αργα εαν ξεκινησουμε απο τωρα. Εξαλλου, ακομα και στο Οργουελικο περιβαλλον, ο ηρωας ειναι φακελωμενος και εργαζομενος της Δημοσιας Αρχης. Παρολαυτα, ανακαλυπτει πως μεσα στη Δημοσια αρχη, οι ανθρωποι μπορουν να κρυψουν συνειδησεις και να δωσουν αλλες εντυπωσεις. Ειπαμε, ο ελεγχος ειναι επιπονος για το συστημα...Γι'αυτο και παρουσιαζονται τοσα προβληματα.
Ειδες που κανεις παντα το λαθος "ΝΤΟΥ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΤΣΕΙ"? Ποιος μιλησε για αμεση εφαρμογη της ιδεολογιας! Κοιτα αγορακι μου, εγω θελω να πετυχει με πλανο 100 χρονων. Οχι να καψω τους ανθρωπους που συμμετεχουν στην ιδεολογια. Η αλλαγη στα ΜΜΕ μπορει να γινει απλα, με υπευθυνους σε θεσεις κλειδια ( Αρχισυνταξια, Υπευθυνοι Παραγωγης, κλπ ). Σκεψου λιγο πριν πεταξεις την πατατα, μονο και μονο για να πεις κατι.
Μεσα στον οριζοντα των 150-200 χρονων μπορουν να συμβουν πολλα. Ομως η ελληνικη κοινωνια ειναι στασιμη τα τελευταια 100 χρονια εαν το καλοσκεφτεις. Περα απο τις εξωτερικες διαταραχες ( πολεμοι, προσφυγες, κλπ ) δεν εχει αποδωσει κατι καινουριο. Μετα την μεταπολιτευση μαλιστα, ειμαστε απαραδεκτα στασιμοι.
Επωφελουμαι απο αυτη την στασιμοτητα, που κατα 99% θα διατηρηθει ( το 1% μπορει να ειναι οποιοσδηποτε εξωτερικος παραγοντας ) για να αντλησω τη σιγουρια για την ιδεολογια.
Με λιγα λογια, μιλαμε για μια ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ιδεολογια, που θα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ τα οπλα του συστηματος και θα δημιουργησει σταθερες βασεις για μια φιλελευθερη και καλα οργανωμενη κοινωνια.
Παμε ξανα στην ερωτηση:
Εαν οντως θελετε τοσο αμεση αλλαγη της κοινωνιας, γιατι επιμενετε σε εναν τυπο βιας που δεν εχει οδηγησει σε καμια επανασταση του λαου;
Τι πετυχατε καιγοντας το συμβολο τραπεζα;
Τι πετυχατε καιγοντας το συμβολο περιπολικο;
Δηλαδη εσεις σε λιγοτερο απο 50 χρονια θα φερετε αλλαγη?