καλησπέρα σε όλους. θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την προσωπική μου εμπειρία.
έχω δύο μπάσσα odyssey και είμαι ερωτευμένος μαζί τους.
τα όργανα:μιλάμε για γεμάτο ήχο. για διαύγεια. για σταθερότητα. νότες γεμάτες αρμονικές. στρογγυλά μπάσα. δυνατές μεσαίες. γλυκά πρίμα...
τα ηλεκτρικά που φοράνε είναι εξαιρετικά και σου φέρνουν στα χέρια τον ήχο. όλα πρέπει να γίνονται με τα χέρια, άλλωστε...
η ταστιέρα μιλάει. δεν έχω ξανακούσει τέτοιο πράγμα σε μπάσσο. ο όρος dead spot είναι κάτι που το συναντάω μόνο στο internet στα φόρουμ...
είναι απίστευτα βολικά, ελαφριά, άνετα στο σώμα. δεν κουβαλάς σακί με πατάτες. παίζεις ένα μουσικό όργανο...
δεν μπορείς να το αφήσεις αυτό το όργανο όμως κάτω. θες να παίζεις συνέχεια. και καλά καλά ξεχνάς να κουρδίσεις...
να κουρδίσεις είπα? δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο καλά κρατάνε το κούρδισμά τους για μέρες. σχεδόν βγάζει άχρηστο το κουρδιστήρι ρε παιδιά..
είχα την τύχη να παίξω κατά καιρούς μπάσσα με μεγάλα και ηχηρά ονόματα γραμμένα στο headstock. κυρίως αμερικάνικα, τα οποία είναι υπερεκτιμημένα λόγω του καταναλωτισμού των αμερικάνων.
ταπεινή μου άποψη είναι ότι τα odyssey είναι μέσα στην δεκάδα της παγκόσμιας custom/high end κατασκευής μπάσσων...
ο άνθρωπος:ο γιάννης ο ιωαννίδης είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος, πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, να προτείνει, να λύσει. είναι εκεί στο τηλέφωνο και στο email. για μένα η προσωπική επαφή ήταν αυτή που με κέρδισε πιο πολύ- γιατί ξέρω, είμαι πεισμένος για αυτό, ότι ό,τι και να θέλω, ο γιάννης θα είναι εκεί για να το συζητήσουμε...
ο γιάννης ο ιωαννίδης δεν μου πούλησε δυο μπάσσα, έτσι ξερά. μου έκανε ένα αγαπησιάρικο δώρο μέσα από την καρδιά του: σκάλισε στο ξύλο τον ήχο που πάντα ήθελα...