καποτε μελεταγα 6 ωρες την ημερα μιας και εδινα για πτυχιο..(ηθελα 2 χρονια για κλασσικη κιθαρα μιλαω..)
δυστηχως λογω δουλειας δεν μπορεσα λογω χρονου.....τωρα παλι εμεινα ανεργος και θελω να ασχοληθω για παρτυ μου μιας και ειμαστε παρεα
και τζαμαρουμε καθε κυριακη 2-3 ωρες....εγω βεβαια λογω ρεπερτοριου δεν μπορω να ακολουθησω πολυ κανα ριφακι ρυθμικο παιζω αλλα σπαζομαι...
τι ασκησεις να κανω να βελτιωσω λιγο την ταχυτητα μου και να παιζω κανα σολακι γιατι βλεπω τους φιλους μου και τους ζηλευω ρε γ**ωτο....
κανα βιβλιο εχει να μου προτεινει κανεις και μια μεθοδο να ξεκολισω λιγο....παιζω πεντατονικες και τους δρομους αιολικο ιωνικο φργιο κλπ αλλα κολαω
οταν ειναι να σολαρω μπερδευομαι.....
παίζε τις κλίμακες που ξέρεις ξανά και ξανά ξανά και ξανά ξανά και ξανά ξανά και ξανά ξανά και ξανά ξανά και ξανά...
μέχρι που να τις παίζεις με άνεση και ταχύτητα.
ά!οταν κάνεις εξάσκηση μην προσπαθείς να παίζεις γρήγορα γιατί μόνο κακό κάνεις.
αφού παίξεις αργά ξανά και ξανά,ξανά ...κλπ τις ασκήσεις τότε οταν προσπαθήσεις να παίξεις πιο γρήγορα θα είναι πιο εύκολο!
αφού αποκτήσεις μία άλφα άνεση,και μάθεις πως να τις χρησιμοποιείς,προσπάθησε να φτιάξεις δικά σου ρίφφς μέσα απο τις κλίμακες αυτές!
μετά προσπάθησε να τα κατανοήσεις καλτερα μέσω της θεωρίας.
ζήτα βοήθεια και απο φίλους σου προκειμλενου να κατανοήσεις πως να σολάρεις και να μετακινήσε στις κλίμακες.
ξεκίνα να μάθεις και τα υπόλοιπα σχήματα τις πεντατονικής,επανάληψη τα modes,και μετά το λιώσιμο και την άνεση προσπάθησε να μετακινήσε απο πεντατονική σε πεντατονική,και μετα το ίδιο με τα modes οπου η μετακίνηση είνα πολυ πιο δύσκολη..