Αποστολέας Θέμα: Η αποψη σας για τους ανυποτακτους  (Αναγνώστηκε 129130 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Απ: Η αποψη σας για τους ανυποτακτους
« Απάντηση #150 στις: 02/05/07, 11:24 »
Συμφωνω απολυτα για 6η φορα! :D ( ζουρλομανδυας και στο ασπρο δωματιο κατευθειαν! )
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Chris2004

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: 02/05/07, 13:39 »
Ρε σεις, ο στρατός δεν είναι κολλέγιο θηλέων.
Ασφαλώς και η στρατιωτική εκπαίδευση είναι σκληρή, όπως θα 'πρεπε. Για την ακρίβεια, απ' ότι ακούω, τώρα τελευταία ο στρατός είναι τόσο soft και light που θα πρέπει να είσαι τελείως ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ για να λες πως "ζορίζεσαι" και "τυραννιέσαι" από την βαρβαρότητα του στρατού.
Τι πάει να πει: "δε θέλω να πάω φαντάρος";
Σιγά μη σε ρωτήσουμε, ρε φίλε!
Αυτός είναι ο νόμος, έτσι προστάζουν οι νόμοι και το σύνταγμα του κράτους μας.
Πρώτα θα πας και θα επιτελέσεις το ΚΑΘΗΚΟΝ σου, όπως το ορίζει η πολιτεία, και μετά, αν θες, δραστηριοποιήσου πολιτικά και πάλεψε για την κατάργηση της θητείας, για την κατάργηση του στρατού, για την κατάργηση των συνόρων, για ό,τι θες τέλος πάντων. Κι άμα είσαι πειστικός, μπορεί να σε ακολουθήσουν πολλοί, οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθείς ΕΣΥ στη θέση να φτιάχνεις τους νόμους και να 'χεις την ευθύνη της πατρίδας μας, οπότε θα σου πω εγώ...πόσα απίδια βάζει ο σάκος!
Σου "στερεί" η 12μηνη θητεία τη δυνατότητα της επαγγελματικής σου αποκατάστασης και σταδιοδρομίας;!
Μα, κανονικά, βρε φουκαρά, στη σημερινή ιστορική και κοινωνικοπολιτική συγκυρία, σαν ανυπότακτος, αρνησίπατρις, δεν θα έπρεπε να έχεις ούτε καν πολιτικά δικαιώματα!
Αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει αν εμείς, οι νεογραικύλοι, είχαμε ένα δράμι μυαλό μέσα στο κεφάλι μας.
Και τώρα, δε φτάνει που προκλητικά διαφημίζεις τον ωχαδερφισμό και τον ατομικισμό σου, αλλά μας παριστάνεις και τον τιμητή από πάνω!
Ε ρε βρεμένη σανίδα που χρειαζόσασταν μερικοί όταν ήσασταν μικροί!
Γιατί τώρα...είναι αργά!

Σε μιά χώρα της Αφρικής....την Αιθιοπία νομίζω. Είχαν ΝΟΜΟ ότι όποια γυναίκα μείνει έγκυος εκτός γάμου, καταδικάζεται σε θάνατο δια λιθοβολισμού. Ηταν ΚΑΘΗΚΟΝ όλων να παρεβρίσκονται και να συμμετέχουν στην εκτέλεση της θανατικής ποινής.
Ας μήν αναφέρουμε τα ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ των Ταλιμπάν απέναντι στις γυναίκες τους, οι οποίες έχουν ΚΑΘΗΚΟΝ να φοράνε τη Μπούργκα.

Βλέπεις λοιπόν ότι όσο συνεχίζουν άτομα να υπακούν και να εκτελούν αναχρονιστικά ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ και ΝΟΜΟΥΣ θα διαιωνίζουν το χάλι.

Αμάν πιά με αυτή την τυφλή υπακοή στους νόμους.

Νόμοι που ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ δεν θα έπρεπε να είναι νόμοι και πρέπει άμεσα να καταργηθούν.
Ο Υποχρεωτικός σου εγκλεισμός για 12 μήνες ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ είναι ενάντια στην διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν πα να είσαι 12 μήνες κλεισμένος στην προεδρική σουϊτα του Χίλτον...αν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ, είναι καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...λέξη την οποία εδώ μέσα πάρα πολλοί αγνοούν.

Φουκαρά Ιανέ κατάλαβε ότι στη σημερινή ιστορική και κοινωνικοπολιτική συγκυρία ο Βούλγαρος, ο Ιταλός, ο Ισπανός, ο Γάλλος, ο Πολωνός, ο Μολδαβός, Ο Λιθουανός κτλ κτλ έχουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ απο σένα μέσα στην ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 02/05/07, 13:44 από Chris2004 »
Ζήσε τον μύθο σου στην ελλάδα ως ανυπότακτος...
http://www.omhroi.gr

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα,η τρομερή μας η λαλιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: 02/05/07, 14:49 »
Και ποιός σου είπε εσένα, πως έχεις το δικαίωμα να κρίνεις τα ήθη και τα έθιμα, αλλά και γενικά τον πολιτισμό, άλλων λαών με βάση την ηθική και την κυρίαρχη ιδεολογία του δικού σου πολιτισμού;
Ποιός σου είπε πως μπορείς να αξιολογήσεις και να ιεραρχήσεις αν είναι "ανώτερη", ή "κατώτερη", η μπούργκα από τη μίνι φούτσα, ο λιθοβολισμός από τα ισόβια, με ποιό δικαίωμα και ποιά εξουσία κρίνεις ήθη κι έθιμα σαν αναχρονιστικά κι απάνθρωπα;
Ποιός σου είπε πως ο δικός μας δυτικός πολιτισμός είναι "προοδευτικότερος" από τον μουσουλμανικό, ή τον θιβετιανό, ή τον κινεζικό;
Πού το βρήκες γραμμένο πως ο δικός μας πολιτισμος, τα δικά μας ήθη κι έθιμα, είναι περισσότερο "ανθρωπιστικά" από εκείνα των φυλών της Αφρικής;
Σε ποιό καντάρι ζυγίζεις τους πολιτισμούς;
Αν έχεις, με κάποιον τρόπο, ανακαλύψει το πολιτισμόμετρο να μου πεις το μυστικό, γιατί θέλω να ανακαλύψω το βλακόμετρο!
Καθήκον σου, μεταξύ άλλων, είναι να παραμένεις πιστός στους νόμους της πατρίδας σου, εφόσον οι νόμοι αυτοί αποτελούν προϊόν της λαϊκής βούλησης κι όχι δικτατορικά διατάγματα. Αν δεν σ' αρέσουν οι νόμοι, τότε μπορείς να τους αντιπαλέψεις μέσα από την πολιτική. Αλλά απόψεις του τύπου: δε συμφωνώ μ' αυτόν τον νόμο και δεν τον ακολουθώ, ούτε τον εφαρμόζω, όχι μόνον δεν είναι "προοδευτικές", αλλά παραπέμπουν σε έναν ατόφιο αντιδραστισμό κι ατομικισμό.
Για σκέψου, να έρθει αύριο η κόρη μου, που είναι δέκα χρονών, και να μου πει πως δεν την ενδιαφέρει που ο νόμος τη θεωρεί ανήλικη και πως η βασική εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, αλλά εκείνη θέλει να παρατήσει το σχολείο και να ασχοληθεί με την ερωτική φωτογράφιση, όπως της πρότεινε ένας "καλός κύριος", που δεν συμφωνεί με τον νόμο που απαγορεύει την παιδεραστία και την παιδική πορνογραφία!
Ωραία ε;
Αλλά κάπως έτσι, ψιλομπουρδέλο, γίνονται τα πράγματα, όταν ο καθένας κάνει ό,τι του γουστάρει, όταν "επιλέγει" ποιοί νόμοι του αρέσουν, για να συμμορφωθεί, και ποιοί όχι, για να τους γράψει στα π**άρια του.
Και, τέλος πάντων, δεν είναι και τόσο παράξενο να βλέπει κανείς κάποιον με έκδηλη τη νοοτροπία του ωχαδερφισμού και του ατομικισμού.
Αλλά να το έχει "ανύψώσει" κιόλας  αυτό και σε "ιδεολογία", ομολογώ πως με κάνει να εκνευρίζομαι.
« Τελευταία τροποποίηση: 02/05/07, 14:50 από Ιανός »
Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι ελεύθερος.

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: 02/05/07, 14:52 »
Και ποιός σου είπε εσένα, πως έχεις το δικαίωμα να κρίνεις τα ήθη και τα έθιμα, αλλά και γενικά τον πολιτισμό, άλλων λαών με βάση την ηθική και την κυρίαρχη ιδεολογία του δικού σου πολιτισμού;
Ποιός σου είπε πως μπορείς να αξιολογήσεις και να ιεραρχήσεις αν είναι "ανώτερη", ή "κατώτερη", η μπούργκα από τη μίνι φούτσα, ο λιθοβολισμός από τα ισόβια, με ποιό δικαίωμα και ποιά εξουσία κρίνεις ήθη κι έθιμα σαν αναχρονιστικά κι απάνθρωπα;
Ποιός σου είπε πως ο δικός μας δυτικός πολιτισμός είναι "προοδευτικότερος" από τον μουσουλμανικό, ή τον θιβετιανό, ή τον κινεζικό;
Πού το βρήκες γραμμένο πως ο δικός μας πολιτισμος, τα δικά μας ήθη κι έθιμα, είναι περισσότερο "ανθρωπιστικά" από εκείνα των φυλών της Αφρικής;
Σε ποιό καντάρι ζυγίζεις τους πολιτισμούς;
Αν έχεις, με κάποιον τρόπο, ανακαλύψει το πολιτισμόμετρο να μου πεις το μυστικό, γιατί θέλω να ανακαλύψω το βλακόμετρο!
Καθήκον σου, μεταξύ άλλων, είναι να παραμένεις πιστός στους νόμους της πατρίδας σου, εφόσον οι νόμοι αυτοί αποτελούν προϊόν της λαϊκής βούλησης κι όχι δικτατορικά διατάγματα. Αν δεν σ' αρέσουν οι νόμοι, τότε μπορείς να τους αντιπαλέψεις μέσα από την πολιτική. Αλλά απόψεις του τύπου: δε συμφωνώ μ' αυτόν τον νόμο και δεν τον ακολουθώ, ούτε τον εφαρμόζω, όχι μόνον δεν είναι "προοδευτικές", αλλά παραπέμπουν σε έναν ατόφιο αντιδραστισμό κι ατομικισμό.
Για σκέψου, να έρθει αύριο η κόρη μου, που είναι δέκα χρονών, και να μου πει πως δεν την ενδιαφέρει που ο νόμος τη θεωρεί ανήλικη και πως η βασική εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, αλλά εκείνη θέλει να παρατήσει το σχολείο και να ασχοληθεί με την ερωτική φωτογράφιση, όπως της πρότεινε ένας "καλός κύριος", που δεν συμφωνεί με τον νόμο που απαγορεύει την παιδεραστία και την παιδική πορνογραφία!
Ωραία ε;
Αλλά κάπως έτσι, ψιλομπουρδέλο, γίνονται τα πράγματα, όταν ο καθένας κάνει ό,τι του γουστάρει, όταν "επιλέγει" ποιοί νόμοι του αρέσουν, για να συμμορφωθεί, και ποιοί όχι, για να τους γράψει στα π**άρια του.
Και, τέλος πάντων, δεν είναι και τόσο παράξενο να βλέπει κανείς κάποιον με έκδηλη τη νοοτροπία του ωχαδερφισμού και του ατομικισμού.
Αλλά να το έχει "ανύψώσει" κιόλας  αυτό και σε "ιδεολογία", ομολογώ πως με κάνει να εκνευρίζομαι.

---------------------------> Διακύρηξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Εκεί βρίσκονται οι απαντήσεις σου...αν δεν ξέρεις τί είναι το παραπάνω, διάβασέ το. Το παραπάνω το έχει αποδεχθεί όλη η υφήλιος.
Τα παραδείγματα που σου αναφέρω τα καταπατούν στον χείριστο βαθμό.

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #154 στις: 02/05/07, 15:04 »
Τι λες ρε φίλε;
Ποιά διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου τσαμπουνάς;
Αυτά είναι παραμυθάκια μαζικής κατανάλωσης.
Στην ουσία οι "διακηρύξεις" αυτές, κι οι "οργανισμοί" που τις πρεσβεύουν, είναι οι προσπάθειες των δυτικών να επιβάλλουν τον πολιτισμό τους σε όλον τον κόσμο και να "εκπολιτίσουν" τους κάθε λογής "βαρβάρους". Αυτό το είδος του "εκπολιτισμού", με την μορφή του "εκδημοκρατισμού", πουλάει σήμερα κι η αμερικανική ιμπεριαλιστική προπαγάνδα.
Οι Ινδοί, λόγου χάρη, ένας από τους αρχαιότερους λαούς του κόσμου και μ' έναν θαυμάσιο πολιτισμό, πιστεύουν στις κάστες.
Με ποιό δικαίωμα θα πας εσύ, ο "πολιτισμένος δυτικός", να τους πεις πως κάνουν λάθος και να τους επιβάλλεις την δική σου ηθική και τις δικές σου αξίες;
« Τελευταία τροποποίηση: 02/05/07, 15:07 από Ιανός »

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #155 στις: 02/05/07, 15:05 »
Νόμοι που ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ δεν θα έπρεπε να είναι νόμοι και πρέπει άμεσα να καταργηθούν.
Ο Υποχρεωτικός σου εγκλεισμός για 12 μήνες ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ είναι ενάντια στην διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.[/b]

Δεν πα να είσαι 12 μήνες κλεισμένος στην προεδρική σουϊτα του Χίλτον...αν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ, είναι καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...λέξη την οποία εδώ μέσα πάρα πολλοί αγνοούν.

Εσύ μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι σε μια δημοκρατία που επίσης την έχει αποδεχθεί πολύς κόσμος δεν έχεις μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις και μία απόλες στη δημοκρατία που επιλέγεις ως τώρα να ζεις είναι και να υπηρετήσεις τη θητεία σου. Τώρα εσύ θέλεις να το ονομάσεις σκλαβιά δυσβάσταχτη ή οτιδήποτε άλλο. Δεν έχει σημασία. Είναι υποχρέωσή σου εφόσον θέλεις να ζεις στην Ελλάδα όπως πολύ απλά είναι υποχρέωσή σου να πληρώνεις το νοίκι ή τα κοινόχρηστα στο σπίτι σου.
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: 02/05/07, 15:18 »
Οι Ινδοί, λόγου χάρη, ένας από τους αρχαιότερους λαούς του κόσμου και μ' έναν θαυμάσιο πολιτισμό, πιστεύουν στις κάστες.
Με ποιό δικαίωμα θα πας εσύ, ο "πολιτισμένος δυτικός", να τους πεις πως κάνουν λάθος και να τους επιβάλλεις την δική σου ηθική και τις δικές σου αξίες;

Είναι επίσης μία απο τις χώρες με τις πιό ΑΚΡΑΙΕΣ κοινωνικές ανισότητες.
Οι 'μη έχοντες στον ήλιο μοίρα' είναι καταδισκασμένοι αυτοί, τα παιδιά τους, τα δισέγγονά τους, τα τρισέγγονά τους κτλ κτλ να είναι πάντα 'μή έχοντες στον ήλιο μοίρα'.
Δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της ήταν καταδικασμένο επί χιλιετίες στην μοίρα του πατέρα, του παππού και του προπάππου.

Πολιτισμός δεν είναι μόνο το Taj Majal και τα Ινδικά παλάτια και τα Ντουβάρια, είναι τα ήθη τα έθιμα και ο ανθρωπισμός, τα οποία είναι κατάπτυστα.

Παρεπιπτόντως, στον ΟΗΕ συμμετέχει και η Ινδία, και η Κίνα...

Η Ινδία μάλιστα έχει καταργήσει την θητεία, και το σύστημα της Κάστας πλέον εφαρμόζεται πολύ σπάνια...(Σε γάμους ας πούμε).

Μήπως ήσουν και υπέρ του Απαρτχάιντ; Μήπως η διεθνής κοινότητα έπρεπε να το αγνοήσει; Μήπως η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταματήσει να στέλνει βοήθεια σε αυτούς που πεινάνε στην Αφρική....αφού 'δεν έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε'.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: 02/05/07, 15:31 »
Βρε παιδιά ηρεμία! Τι τσακώνεστε αφού έχετε και οι δύο πλευρές δίκιο?

Η μια πλευρά έχει όλο το δίκιο με το μέρος της. Η ισονομία είναι απαραίτητη σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Και ο  στρατός είναι η βιτρίνα αυτής της ισονομίας στην χώρα μας. Έχετε δει ποτέ καμμιά παρανομία στον στρατό? Αν είναι δυνατόν! Όλοι ανεξαιρέτως δεν υπηρετούν στις ακριτικές περιοχές? Έχετε δει ποτέ συγγενή ή ψηφοφόρο κραταιού βουλευτή να υπηρετεί σε αστικό κέντρο? Ή στον τόπο καταγωγής του? Έχετε δει ποτέ βυσματοφόρο άγημα να παίρνει με την σέσουλα αναρρωτικές άδειες? Προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ να δω κάτι τέτοιο, και να φανταστήτε ότι υπηρέτησα στην άκρως ευαίσθητη ειδικότητα του σιτιστή ωδικών πτηνών!

Επίσης έχουν σκεφτεί όλοι αυτοί που άρνούνται την τιμημένη στρατιωτική θητεία ποιοί θα προσέχουν όλους αυτούς τους έχοντες "ειδικές ικανότητες" που βρίσκονται μόνιμοι στο στράτευμα? Καταλάβετέ το, η θητεία είναι έτσι κι αλλιώς εναλλακτική. Ποιός σας είπε ότι παρουσιάζεστε για να εκπαιδευτείτε για πόλεμο? Αχ βρε χαζά.... Για να φυλάτε τους στρατιωτικούς είστε εκεί μέσα! Για να μην το σκάσουν και βγουν έξω στην κοινωνία, και μετά .....ζήτω που καήκαμε! Δεν έχετε παρατηρήσει ότι οι σκοπιές στα στρατόπεδα έχουν ορατότητα προς τα μέσα και όχι προς τα έξω? Δεν παραφυλάτε μήπως και μπει κανείς μέσα αλλά μήπως και βγει κανείς έξω, έτσι δεν είναι?

Η άλλη πλευρά έχει ακόμα μεγαλύτερο δίκιο. Γιατί κυριούλη μου να πηγαίνω να εκπαιδευτώ στα όπλα εφόσον είμαι εκπαιδευμένος σ' αυτά απ' τα γενοφάσκια μου? Νοείται άνδρας την σήμερον ημέρα να μην έχει εκπαιδευτεί στα όπλα? Άσε που ο στρατός χρησιμοποιεί ακόμα αρκεβούζια που έχουν να διορθώσουν το σκόπευτρο από τα Ορλωφικά!
Να γινότανε εκπαίδευση σε αντάρτικο πόλεων, τότε μάλιστα να πάω! Άσε που θα ερχόταν μαζί μου και η Φέρρυ πρώτη απ' όλους! Φαντάζεσαι .......... 12 μήνες με την Φέρρυ.......... τα έχει όλα και συμφέρει!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #158 στις: 03/05/07, 08:55 »
Πολιτισμός δεν είναι μόνο το Taj Majal και τα Ινδικά παλάτια και τα Ντουβάρια, είναι τα ήθη τα έθιμα και ο ανθρωπισμός, τα οποία είναι κατάπτυστα.
Επίσης ξέχασες να προσθέσεις πως πολιτισμός ή ανθρωπισμός, όπως θες πέστο (είμαι σίγουρος οτι κατέχεις πλήρως τις έννοιες αυτές), είναι και η οποιαδήποτε προσπάθεια αποφυγής σφιχτόκωλων καταστάσεων (σκαπουλάρισμα ελληνιστί), βλέπε πόλεμος, θητεία κτλ.
MasterNet - ανάπτυξη web εφαρμογών - δημιουργία διαδικτυακής εταιρικής ταυτότητας

Αποσυνδεδεμένος Lightstringer

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: 03/05/07, 09:45 »
Ρε σεις, ο στρατός δεν είναι κολλέγιο θηλέων.
Ασφαλώς και η στρατιωτική εκπαίδευση είναι σκληρή, όπως θα 'πρεπε. Για την ακρίβεια, απ' ότι ακούω, τώρα τελευταία ο στρατός είναι τόσο soft και light που θα πρέπει να είσαι τελείως ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ για να λες πως "ζορίζεσαι" και "τυραννιέσαι" από την βαρβαρότητα του στρατού.
Τι πάει να πει: "δε θέλω να πάω φαντάρος";
Σιγά μη σε ρωτήσουμε, ρε φίλε!
Αυτός είναι ο νόμος, έτσι προστάζουν οι νόμοι και το σύνταγμα του κράτους μας.
Πρώτα θα πας και θα επιτελέσεις το ΚΑΘΗΚΟΝ σου, όπως το ορίζει η πολιτεία, και μετά, αν θες, δραστηριοποιήσου πολιτικά και πάλεψε για την κατάργηση της θητείας, για την κατάργηση του στρατού, για την κατάργηση των συνόρων, για ό,τι θες τέλος πάντων. Κι άμα είσαι πειστικός, μπορεί να σε ακολουθήσουν πολλοί, οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθείς ΕΣΥ στη θέση να φτιάχνεις τους νόμους και να 'χεις την ευθύνη της πατρίδας μας, οπότε θα σου πω εγώ...πόσα απίδια βάζει ο σάκος!
Σου "στερεί" η 12μηνη θητεία τη δυνατότητα της επαγγελματικής σου αποκατάστασης και σταδιοδρομίας;!
Μα, κανονικά, βρε φουκαρά, στη σημερινή ιστορική και κοινωνικοπολιτική συγκυρία, σαν ανυπότακτος, αρνησίπατρις, δεν θα έπρεπε να έχεις ούτε καν πολιτικά δικαιώματα!
Αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει αν εμείς, οι νεογραικύλοι, είχαμε ένα δράμι μυαλό μέσα στο κεφάλι μας.
Και τώρα, δε φτάνει που προκλητικά διαφημίζεις τον ωχαδερφισμό και τον ατομικισμό σου, αλλά μας παριστάνεις και τον τιμητή από πάνω!
Ε ρε βρεμένη σανίδα που χρειαζόσασταν μερικοί όταν ήσασταν μικροί!
Γιατί τώρα...είναι αργά!

Εισαι μεγαλο νουμερο.......!

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: 03/05/07, 09:52 »

Μπορεί και να 'χεις δίκιο.
Αλλά δε φτάνει να με αφορίσεις. Θα πρέπει και να το υποστηρίξεις.
Κάτσε να σε βοηθήσω λίγο, για να έχεις να μου σούρεις.
Λοιπόν, μασκαρατζίκο, η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα περισπούδαστα και "επαναστατικά", του ύφους "κενωνία άδικη", που αραδιάζουν μερικοί εδώ μέσα για να υποστηρίξουν το..."δικαίωμα" στην ανυποταξία, είναι δικαιολογίες του κώλου από μερικούς χαλβάδες, που απ' τη μια απολαμβάνουν ΟΛΑ τα αγαθά και τις παροχές της κοινωνίας και του κράτους που "καταγγέλλουν" κι απ' την άλλη το παίζουν επαναστάτες του καναπέ για να τη λουφάρουν από τις υποχρεώσεις τους. Τις περισσότερες φορές οι τύποι αυτοί είναι και απολιτικά ζώα, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το βόλεμα κι η πάρτη τους.
Για λέγε, λοιπόν, πόσο μεγάλο νούμερο είμαι και γιατί;
« Τελευταία τροποποίηση: 03/05/07, 10:15 από Ιανός »

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: 03/05/07, 12:20 »
Συμφωνω απολυτα για 6η φορα! :D ( ζουρλομανδυας και στο ασπρο δωματιο κατευθειαν! )
;D
Ναι, αλλά εμένα δε μ' έχουν πει οι... ιδεολόγοι "ανυπότακτοι", προς το παρόν, φασίστα, αν και όπου να 'ναι...μου 'ρχεται.
Οπότε, μετά, θα έχουμε πολλά κοινά για να μοιραστούμε στη διάρκεια της νοσηλείας μας στο τρελάδικο!

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #162 στις: 03/05/07, 12:26 »
Δεν θα σε θεωρησουν ποτε φασιστα, γιατι εκφραζεσαι καλυτερα Ιανε :D Εχω το κακο, οταν βλεπω πως ο συνομιλητης δεν "παλευεται" με επιχειρηματα, να διασκεδαζω μαζι του!
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: 03/05/07, 14:43 »
Βλέπεις προφανώς οι Κανόνες του Forum ισχύουν μόνο για τους Μή-Moderators.

Αποσυνδεδεμένος Θοδωρής

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: 03/05/07, 15:56 »
Νομίζω ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι της διαμάχης ,που νομίζω ότι όλοι καταλάβατε ότι δεν οδηγεί πουθενά .Ο καθένας μπορεί ήρεμα και πολιτισμένα να έχει τις δικές του απόψεις ,χωρίς να θίγει την προσωπικότητα του άλλου και ο διάλογος τότε έχει νόημα (όσο και να διαφέρουν μεταξύ τους ).Αλλιώτικα όσο και να γεμίζουν οι σελίδες δεν θα βγεί πουθενά .
Παρακαλώ πολύ να ηρεμίσετε .

Αποσυνδεδεμένος το Λιοντάρι

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: 03/05/07, 15:56 »
"...Από πού προκύπτει φίλε Λιοντάρι ότι ο Μακρυγιάννης ήταν ειλικρινής κι ευθύς..."

Καλέ μου Γιώργο , φίλε πολύ αγαπητέ ,
για το Μακρυγιάννη θα πω ακόμη λίγα λόγια κι εύχομαι να μη σού φανούν δογματικά .
Ας πούμε εδώ ότι για να τον κρίνουμε οφείλουμε να διαβάσουμε πρώτ' απ' όλα 
τα 'Απομνημονεύματά" του .
Όχι μόνο ως ένα κριτήριο τής ζωής τού ατόμου αυτού ή ως ιστορία
αλλά πιο πολύ ως ένα μεγάλο λογοτεχνικό έργο .
Μέσα από τη γραφή ενός ανθρώπου πολλά μπορούμε να καταλάβουμε .
Φτάνει να ξέρουμε να πηγαίνουμε στο βάθος
κι όχι να στεκόμαστε στη βιτρίνα , στη μορφή , στην όψη .

Τ' απομνημονεύματά του ο Μακρυγιάννης ,
άνθρωπος αγράμματος που έμαθε να γράφει και να διαβάζει μετά τα 30 του ,
τα έγραψε κρατώντας σημειώσεις που τις έκρυβε σ' έναν τενεκέ ,
από το φόβο μην και τις βρουν οι διάφοροι ,
καπεταναίοι , κυβερνητικοί , βασιλικοί , κλέφτες κι εγκληματίες τής εποχής εκείνης.
Μιας εποχής ελάχιστα γνωστής στούς Έλληνες και απόλυτα ηρωοποιημένης .
Στα γραφτά του ο Μακρυγιάννης κάνει μιαν απόλυτη απο-ηρωοποίηση τών "ηρώων" ,
βάζοντας μαζί και τον εαυτό του που μόνιμα τον αυτοκρίνει και τον αυτο-υποτιμά.

Υπήρξε απόλυτα ειλικρινής διότι ακόμη κι όταν προσποιόταν ή έλεγε ψέμματα ,
πάντοτε για λόγους ανάγκης που είχαν να κάνουν με το κοινό και τα κοινά ,
ύστερα έβγαινε κι από μόνος του παραδεχόταν τα ψέμματα που είπε .

Υπήρξε πολύ μεγάλος και πολύ αγαπητός από την πλειοψηφεία
επειδή αν και άνθρωπος τού πολέμου τον πόλεμο ποτέ δεν αγάπησε .
Αν και μαχητής γενναίος και πολύ στρατηγικός
ποτέ του δε δίστασε να παραδεχτεί ότι ήταν και κιοτής ,
Άλλοτε διπλωμάτης , άλλοτε μαχητής .
Ανάλογα την περίσταση και την ώρα .
Νοιάστηκε όσο κανένας άλλος για την πατρίδα του ,
για το λαό του , για τούς ανθρώπους .

Όταν αυτός πλήρωνε με ζημιά του το στρατό του ,
οι Κολοκωτροναίοι παίρνανε στο τσάμπα τα καλλίτερα υποστατικά
που άφηναν πίσω τους οι Τούρκοι στο φευγιό τους .

Ας μην επεκταθώ άλλο εδώ , Γιώργο καλέ μου , δεν είναι κατάλληλος ο χώρος .
Διάβασε τα απομνημονεύματά του σε παρακαλώ .
Τα έχω διαβάσει πάνω από 10 φορές .

Μια φορά προδότης , για πάντα προδότης.

jagmaster

• Επισκέπτης
« Απάντηση #166 στις: 03/05/07, 19:39 »

Μπορεί και να 'χεις δίκιο.
Αλλά δε φτάνει να με αφορίσεις. Θα πρέπει και να το υποστηρίξεις.
Κάτσε να σε βοηθήσω λίγο, για να έχεις να μου σούρεις.
Λοιπόν, μασκαρατζίκο, η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα περισπούδαστα και "επαναστατικά", του ύφους "κενωνία άδικη", που αραδιάζουν μερικοί εδώ μέσα για να υποστηρίξουν το..."δικαίωμα" στην ανυποταξία, είναι δικαιολογίες του κώλου από μερικούς χαλβάδες, που απ' τη μια απολαμβάνουν ΟΛΑ τα αγαθά και τις παροχές της κοινωνίας και του κράτους που "καταγγέλλουν" κι απ' την άλλη το παίζουν επαναστάτες του καναπέ για να τη λουφάρουν από τις υποχρεώσεις τους. Τις περισσότερες φορές οι τύποι αυτοί είναι και απολιτικά ζώα, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το βόλεμα κι η πάρτη τους.
Για λέγε, λοιπόν, πόσο μεγάλο νούμερο είμαι και γιατί;

Επετρεψε μου τοτε να σε ρωτησω το εξης: Εσυ εισαι ικανοποιημενος με ο,τι σου προσφερει αυτη η Χωρα? Τόσο πια εθνικα περηφανο και σιγουρο σε κανει αυτος ο στρατος που η οποία –εστω και παρατραβηγμενη- αμφισβητηση του, σε κάνει να τρελαινεσαι? Η αυτό το κρατος σε έχει καλομαθει τόσο πολύ που φλεγεσαι από επιθυμια να το υπηρετησεις? Τοσα πολλα σου έχει προσφερει τοσο σε σενα και τον Θαναση το κοινωνικο συνολο που σ' αυτη την κουβεντα αναφερθηκε 300 φορες?  Αυτό στο τελος τελος δεν μας μαθαινει αυτή η κοινωνια τοσα χρονιά? Ο σωζων εαυτον σωθητω? Εγω σ’ αυτή την χωρα καταλαβα ότι εχω μονό υποχρεώσεις αλλά ποτέ δικαιωματα. Ειδικα αυτοι που εχουν αξιωθει να ζησουν στο εξωτερικο μπορουν να καταλαβουν ποια είναι η διαφορα του κρατους και του νταβατζη. Ε, όχι, εγω σ’ αυτό το κρατος ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!! Οι υπολοιποι εχετε το δικαιωμα να πραξετε κατά πως θελετε.

« Τελευταία τροποποίηση: 03/05/07, 19:44 από SprengG »

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #167 στις: 03/05/07, 20:38 »
Ε, όχι, εγω σ’ αυτό το κρατος ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!! Οι υπολοιποι εχετε το δικαιωμα να πραξετε κατά πως θελετε.

Σε εμένα τον άμοιρο, στον Θανάση και στον Ιανό που για κάποιους ανυπότακτους εμείς κάναμε (ή θα κάνουμε) έστω και ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ παραπάνω σκοπιά νομίζετε ότι δεν χρωστάτε? Για ποιο λόγο εγώ να κάνω σκοπιά έστω και ένα λεπτό παραπάνω επειδή κάποιοι έτσι απλά αποφασίσαν να μην πάνε στο στρατό για οποιαδήποτε αιτία ή φιλοσοφία ή πιστεύω? Δεν σου μιλάω αυτή τη στιγμή για το κράτος. Σου μιλάω για το φίλο σου και για το δικό του φίλο που επειδή εσύ δεν πας αυτοί αναγκάζονται να χωθούν παραπάνω. Αυτό λίγο δεν το σκέφτεστε?
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #168 στις: 03/05/07, 20:58 »
Μα αγαπητε μου King Lui.Δεν μας χρωστανε τπτ.Και επειδη ηδη ξερω την απαντηση που θα δινε ο φιλτατος Chris,να στην δωσω εγω.Εμεις ειμαστε ατομα που διαιωνιζουν τον θεσμο της δουλειας κ σκοταδιστες.Δικο μας προβλημα που υπηρετησαμε.Ολοι οι ανυποτακτοι δεν πανε στρατο γιατι ειναι ιδεολογοι βλεπεις και χτιζουν ενα καλυτερο αυριο.
It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: 03/05/07, 21:05 »
Φίλε Λιοντάρι, θα σού απαντήσω με προσωπικό μήνυμα, για να μην παρεκτρέψουμε άλλο τη συζήτηση.
Διψάς και δεν το ξέρεις...

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #170 στις: 03/05/07, 21:09 »
Βλέπεις προφανώς οι Κανόνες του Forum ισχύουν μόνο για τους Μή-Moderators.

Εξαιρετικα ενδιαφερον να μιλας  βεβαια εσυ..ο ανυποτακτος..για τηρηση κανονων.Σαν να λεμε "ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα"...

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #171 στις: 03/05/07, 21:09 »
Σε εμένα τον άμοιρο, στον Θανάση και στον Ιανό που για κάποιους ανυπότακτους εμείς κάναμε (ή θα κάνουμε) έστω και ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ παραπάνω σκοπιά νομίζετε ότι δεν χρωστάτε? Για ποιο λόγο εγώ να κάνω σκοπιά έστω και ένα λεπτό παραπάνω επειδή κάποιοι έτσι απλά αποφασίσαν να μην πάνε στο στρατό για οποιαδήποτε αιτία ή φιλοσοφία ή πιστεύω?

Σοβαρά πιστεύεις ότι θα κάνεις παραπάνω ώρα σκοπιά επειδή υπάρχουν ανυπότακτοι  ? ? ? ? ?  :o

. Έχετε δει ποτέ καμμιά παρανομία στον στρατό? Αν είναι δυνατόν! Όλοι ανεξαιρέτως δεν υπηρετούν στις ακριτικές περιοχές? Έχετε δει ποτέ συγγενή ή ψηφοφόρο κραταιού βουλευτή να υπηρετεί σε αστικό κέντρο? Ή στον τόπο καταγωγής του? Έχετε δει ποτέ βυσματοφόρο άγημα να παίρνει με την σέσουλα αναρρωτικές άδειες?

Ειρωνικά μιλάς, ετσι? Γιατι αν μιλάς σοβαρά μπορώ να σου πω εκατομμύρια παραδείγματα

Παράθεση
Ναι, στο στρατο ριψοκινδυνευεις καθε μερα τη ζωη σου για πλακα Tongue Tongue Tongue
Τι ειναι αυτα που πετας?

Το ξέρετε ότι σχεδόν σε κάθε στρατόπεδο υπάρχει τουλάχιστον ένα κουβούκλιο σκοπιάς που το έχουν κλειστό επειδή καποιος φαντάρος αυτοκτόνησε εκεί? Έχετε σκεφτεί πόσοι τους τη βαράει και είναι στο τσακ να πατήσουν ή να μην πατήσουν το οπλο?
Αλλά αστο αυτο. όμως στην τελική  γιατί να περάσει κάποιος εναν χρόνο ψυχική ταλαιπωρία χωρίς λόγο? Και μην μου πείτε ότι δεν είναι ψυχικη ταλαιπωρία,  Ότι δεν γίνεσαι χάλια ψυχολογικά, ότι είναι η καλυτερη σου με 3 ωρες υπνο να είσαι υποχρεωμένος να εκτελείς τις εντολές του κάθε μα...κα!

Freemind δεν μου απαντησες. Εγω ρώτησα αν αυτοί αξίζουν τον σεβασμό σου? Το ξέρω ότι οι αντιεξουσιαστες, οι ανυποτακτοι και όσοι αλλοι ανέφερες δεν τον αξιζουν. Εγω ρωτησα αν αυτοι που ασκουν και ταυτόχρονα παραβαίνουν τους νόμους αξίζουν τον σεβασμό σου.

Και ρε παιδια, για πείτε μου κατι. Αν π.χ στην αμερικη ο στρατός γίνει υποχρεωτικός (που κάτι τέτοιο ακούστηκε), για ποιο λόγο τα ξαδερφάκια μου (που μένουν εκεί) όταν μεγαλώσουν να είναι υποχρεωμένα να πολεμάνε ακόμη και να σκοτωθούν στο Ιραν και στον καθε πόλεμο που θελει να κάνει ο μπους ? ? Επειδη έχουν υποχρέωση στο κρατος τους? Σαυτην την περιπτωση Ιανε πάλι λες "ποιος θα τους ρωτησει αν θελουν να υπηρετησουν" ?

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #172 στις: 03/05/07, 21:24 »
Λοιπον..αγαπητη hurted fairy..απο οτι φαινεται εχεις μια αγνοια οσον αφορα το θεμα του στρατου.Λοιπον..το να υπαρχουν ανυποτακτοι,σημαινει οτι σε καθε στρατοπεδο αντιστοιχουν λιγοτερα ατομα απο οσο ειναι υπολογισμενα.Αυτο σημαινει με απλα μαθηματικα οτι αμα χρειαζεται ενα στρατοπεδο ας πουμε 50 ατομα να βγαλουν υπηρεσεις και εχει πρακτικα 25..τοτε τα υπαρχοντα ατομα κανουν οχι απλα παραπανω σκοπια αλλα και διπλες υπηρεσιες.Τι σημαινει αυτο?Εμενα με ειχαν βαλει ταυτοχρονα σκοπια και περιπολο(οχι κινητη σκοπια)..κατι το οποιο απαγορευεται κανονικα.Αμα ομως δεν υπαρχουν ατομα ολα γινονται.Και φαντασου οτι εγω υπηρετησα Αεροπορια οπου τα πραματα ειναι καλυτερα και μου τυχε αυτο.Στο πεζικο δλδ θα γινεται πανικος.Απορροια αυτων των ελλειψεων ειναι οτι δεν υπαρχουν ατομα για υπηρεσιες,που σημαινει οτι λιγοστευουν κ ο εξοδοι-και λιγοτερες εξοδοι σημαινει μεγαλες φρικες.Υπαρχουν ατομα που κανουν να δουν το σπιτι τους 3 μηνες και παραπανω.Αμα ομως πηγαιναν ολοι οπως επρεπε κ εφαρμοστει και το μετρο της υποχρεωτικης στρατευσης στα 19 θα υπαρχουν ατομα.Γιατι οντως καποιοι εχουν τραβηξει σκανδαλη.Για φαντασου λοιπον..αμα ολοι ειχαν καλες εξοδους δεν θα περναγαν και πολυ καλυτερα?Και δεν θα τρωγαν κ φρικες.Να λοιπον πως συνδεεται η ανυποταξια με τις ελλειψεις του στρατου.Επισης ως προς τις "κλεισμενες σκοπιες" λογω αυτοκτονιων..αυτο ειναι μυθος.Καποιες εχουν οντως κλεισει..αλλα οχι και σε τετοιο βαθμο.

Για αυτο σε παρακαλω...αμα δεν γνωριζεις κατι..απλα μην το θιγεις.Απλα φερνεις τον εαυτο σου σε δυσκολη θεση μετα.
« Τελευταία τροποποίηση: 03/05/07, 21:26 από bassman...(keep rocking in your own way!) »

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #173 στις: 03/05/07, 21:32 »
τοτε τα υπαρχοντα ατομα κανουν οχι απλα παραπανω σκοπια αλλα και διπλες υπηρεσιες.Τι σημαινει αυτο?Εμενα με ειχαν βαλει ταυτοχρονα σκοπια και περιπολο(οχι κινητη σκοπια)..κατι το οποιο απαγορευεται κανονικα.Αμα ομως δεν υπαρχουν ατομα ολα γινονται.Και φαντασου οτι εγω υπηρετησα Αεροπορια οπου τα πραματα ειναι καλυτερα και μου τυχε αυτο.Στο πεζικο δλδ θα γινεται πανικος.Απορροια αυτων των ελλειψεων ειναι οτι δεν υπαρχουν ατομα για υπηρεσιες,που σημαινει οτι λιγοστευουν κ ο εξοδοι-και λιγοτερες εξοδοι σημαινει μεγαλες φρικες.Υπαρχουν ατομα που κανουν να δουν το σπιτι τους 3 μηνες και παραπανω.

Αυτά εδώ που λές τα ξέρω πολύ καλά, πίστεψε με.
Όμως, απ' όσο ξέρω αυτά συμβαίνουν επειδή κάποιοι με βύσμα βγαίνουν πιο συχνά "παίρνοντας" την έξοδο αυτών που είναι μέσα και δημιουργώντας διπλές υπηρεσίες και έξτρα σκοπιές.
Και με απλά μαθηματικά πάλι αν σκεφτείς αναλογικά σε κάθε σειρά πόσοι υπηρετούν και πόσοι ανυποτακτούν είναι πολύ μικρό το ποσοστό των δεύτερων. Άρα..

Αποσυνδεδεμένος Arg0

• The Downstroker
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είμαι συναυλιάς... τι να κάνουμε?
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: 03/05/07, 21:56 »
Όμως, απ' όσο ξέρω αυτά συμβαίνουν επειδή κάποιοι με βύσμα βγαίνουν πιο συχνά "παίρνοντας" την έξοδο αυτών που είναι μέσα και δημιουργώντας διπλές υπηρεσίες και έξτρα σκοπιές.
Και με απλά μαθηματικά πάλι αν σκεφτείς αναλογικά σε κάθε σειρά πόσοι υπηρετούν και πόσοι ανυποτακτούν είναι πολύ μικρό το ποσοστό των δεύτερων. Άρα..

Σωστη η παρατηρηση σου περι "βυσματων" αλλα αυτο δεν σημαινει οτι και οι ανυποτακτοι δεν ευθυνονται για την ελειψη ατομων (ανερχονταν σε 14.950 το 2004). Φαντασου 15.000 ατομα ποσες σκοπιες θα καλυπταν...
If we are here not to do
What you and I wanna do
And go forever crazy with it
Why the hell are we even here?