Αποστολέας Θέμα: Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος  (Αναγνώστηκε 50634 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
Απ: Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
« Απάντηση #50 στις: 28/01/08, 21:27 »
ρε παιδια κανουμε μια κριτικη για το εργο του αφου και δημοσιο προσωπο ητανε και μια θεση κατειχε,δεν ητανε απλος παπας

οταν καποιος ειναι δημοσιο προσωπο δεχεται την κριτικη ζωντανος/νεκρος
οταν καποιος δεν ειναι καλο θα ητανε να μην ασχολουμαστε αν δεν μας αφορα γιατι αυτο λεγεται κουτσομπολιο.ποσω μαλλον οταν ειναι και μακαριτης.
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

Αποσυνδεδεμένος Evangelos 123

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: 28/01/08, 21:32 »
Από την στιγμή που ο άνθρωπος αυτός (καλός ή κακός ) μπορεί να μην έδωσε τον έναν από τους δύο χιτώνες, αλλά μιας και κατάφερε να γίνει αρχιεπίσκοπος του βγάζω το καπέλο! θα ζήσει για πάντα στις σελίδες τις ιστορίας, και φυσικά όχι σαν Χίτλερ αλλά ούτε και σαν έμπορος ναρκωτικών(ούτε και σαν Άγιος βέβαια!!!).

Από κει και μετά, όποια και αν είναι η δράση και το προφίλ της εκκλησιάς δυστυχώς δεν καίγεται κανείς, η πίστη είναι για να καθοδηγεί και να αποβάλει τον πόνο και την θλίψη του λαού.

Η εξουσία φθείρει και διαφθείρει!!!αυτό πρέπει να το βάλετε καλά στο μυαλό σας!

Η μόνη αμαρτία που έκανε στην ζωή του είναι ο χρόνος που σπατάλησε με το γεγονός του θανάτου του από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας ( όχι ενημέρωσης) καθώς έδωσε χρόνο ζωής στις πραγματικές βρόμες που ταλανίζουν την καθημερινότητά μας....Zahop...

υ.γ. μαζέψτε και εκείνο το το τέρας το Ψωμ**δη εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο που του είχε πει και τα κάλαντα!!! βρε ούστ....
Evangelos C. Brachos

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: 28/01/08, 21:49 »
@sakman

Κατά την προσωπική μου άποψη, ξεφτίλα είναι να υποκρίνεσαι και να προσποιείσαι εκφράζοντας τη λύπη σου για ένα άτομο που όσο ζούσε, απολάμβανε της περιφρόνησης και των πλέον αρνητικών σου διαθέσεων. Θα ήταν ασυνεπής αν άξαφνα έριχνε τίποτα κροκοδείλια δάκρυα ή το έριχνε στην αγιοποίηση, ενόσω εξαπόλυε μύδρους εν ζωή. Δε θεωρώ άλλωστε πως ο νεκρός δεδικαίωται, αναγορεύοντας αυθαίρετα το θάνατο σε κολυμπήθρα εξιλέωσης κι απώλειας μνήμης.

Το ομολογώ κι ας με κατονομάσουν αναίσχυντο, ποταπό και ανόσιο: δε συγκινήθηκα διόλου από το θάνατο του Αρχιεπισκόπου. Ο θάνατός του δε με επηρέασε περισσότερο από πάμπολλους άλλους που για λίγο διακόπτουν την καθημερινότητά μας. Προφανώς γιατί ουδέποτε εκτίμησα την παρουσία του, για να με λυπεί ιδιαιτέρως κι η απουσία του. Αυτό δε σημαίνει πως ευχόμουν δα και τον θάνατό του, αλλά δε σκοπεύω να κατεβάσω πλερέζες εκ των υστέρων, τη στιγμή που η θέση μου ήταν πολύ συγκεκριμένη εδώ και χρόνια. Συνηθίζω μάλιστα να καταθέτω τη λύπη μου για άτομα με τα οποία υπάρχει μια συναισθηματική εγγύτητα και καλώς ή κακώς ο προκαθήμενος δεν ανήκε ποτέ σε αυτό το group.

Ελπίζω κι εύχομαι κάποιος πραγματικά πεφωτισμένος, ανοιχτόμυαλος, πνευματικά καλλιεργημένος και κυρίως ταπεινός και συνετός να "κατακτήσει" το συγκεκριμένο θώκο, μολονότι δεν είμαι κι ιδιαίτερα αισιόδοξος.

Αποσυνδεδεμένος sakman

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • SEX, NO DRUGS AND ROCK N ROLL!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: 28/01/08, 22:00 »
@sakman

Κατά την προσωπική μου άποψη, ξεφτίλα είναι να υποκρίνεσαι και να προσποιείσαι εκφράζοντας τη λύπη σου για ένα άτομο που όσο ζούσε, απολάμβανε της περιφρόνησης και των πλέον αρνητικών σου διαθέσεων. Θα ήταν ασυνεπής αν άξαφνα έριχνε τίποτα κροκοδείλια δάκρυα ή το έριχνε στην αγιοποίηση, ενόσω εξαπόλυε μύδρους εν ζωή. Δε θεωρώ άλλωστε πως ο νεκρός δεδικαίωται, αναγορεύοντας αυθαίρετα το θάνατο σε κολυμπήθρα εξιλέωσης κι απώλειας μνήμης.

Χρησιμοποίησα το ξεφτηλισες όχι για τον τρόπο που αναφέρθηκε στον χριστόδουλο αλλά για το πως χρησιμοποίησε και συνδύασε το κοιμήθηκε - πέσει για ύπνο και κοιμισμένους! (για τα οποία συζητούσαμε πιο πριν)
BE SOMEBODY NOT EVERYBODY...

Αποσυνδεδεμένος Louminis

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: 28/01/08, 23:10 »
χμ... γιατί λέμε εκοιμήθηκε; Γιατί δν λέμε πέθανε, όπως λέμε για όλους τους άλλους ανθρώπους;

Αποσυνδεδεμένος sakman

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: 28/01/08, 23:14 »
χμ... γιατί λέμε εκοιμήθηκε; Γιατί δν λέμε πέθανε, όπως λέμε για όλους τους άλλους ανθρώπους;

Ε ρε Loumini ελεος με αυτή τη βαρεμάρα πια  :P ;D :P
Ρίξε μια ματιά παρα πάνω, το συζητήσαμε αρκετα αυτό....

Αποσυνδεδεμένος giorgos_z

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: 29/01/08, 00:12 »
τωρα τον χριστοδουλο και την εκκλησια των κατηγορουσαμε και ζωντανο ισα ισα που δεν εχει νοημα τωρα που πεθανε...τι παει να πει δειλος κ ανανδρος οποιος το γραψε(δεν θυμαμαι)?δλδ θα βγαιναμε και σε διαλογο με το χριστοδουλο για να παραθεσουμε επιχειρηματα?οπως κατηγορω πολλους ανθρωπους που πινουν το αιμα του κοσμου και τρωνε με χρυσα κουταλια ετσι κατηγορω τον χριστοδουλο και τον καθε χριστοδουλο.
και σιγα τον αγωνα στο κατω κατω.κουτοχορτο τρωμε ρε?πριν απο 3 χρονια και σε διαστημα 2 χρονων πεθαναν 4 ατομα απο την οικογενεια μου απο καρκινους και εγκεφαλικα μετα απο συντομες νοσηλειες,δεν εχει σημασια τελοσπαντων.και μιλανε μερικοι για πονους ανθρωπων?μας κοροιδευετε?ο ανθρωπος πηγαινε στο μαιμι με λεφτα ΜΑΣ(εννοω ολων φυσικα) και μεις γ**ιομασταν να μη μας πεταξουν εξω απο τον ευαγγελισμο και μετα μιλατε για τον παναθρωπινο αγωνα του χριστοδουλου.που μεχρι τα 70 του εφαγε ηπιε και ξερετε καλα και το αλλο και το παρουσιαζουμε σαν τον ταλαιπωρημενο ξεχνωντας τοσες περιπτωσεις φιλων,γνωστων η συγγενικων μας προσωπων που πεθαιναν αργα και βασανιστικα στα σπιτια τους και οχι στο κωλο μαιμι.
ουτως η αλλως δεν εχει διαφορα,καποιος ιδιος η χειροτερος θα παρει τη θεση του και γι αυτο με αφηνει παγερα αδιαφορος ο θανατος του οπως και ο πονος ολων των ''πιστων'' που σταυροκοπιουνται σαν κοροιδα στις καμερες,τοσα μυαλα κουβαλανε και αυτοι.
Κάθε σου ώρα κ'ένα λουλούδι σου τραγουδάει μέσα στην καρδιά
Ο χρόνος σου είναι η μουσική που πηγάζει απο μέσα σου βαθιά

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: 29/01/08, 01:02 »
Τα μνηματα ομως τον πλουσιων και των φτωχων θα τα γνωρισουμε.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Lightstringer

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: 29/01/08, 02:55 »
Εμείς καλά πάμε, για δες λίγο εδώ να μάθεις κάποια πράγματα:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=867804&lngDtrID=244

Δεν εννοουσα οτι δεν το εμαθα...τεσπα...αδιαφορω...o καθενας μπορει ν υποστηριζει οτι θελει...
« Τελευταία τροποποίηση: 29/01/08, 03:12 από GeorgeLynch »

Αποσυνδεδεμένος Korgy

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Q the Filters 2 the F##k!!
    • Skype - korgy-
    • Προφίλ
    • το φάρμακο της περιέργειας..
« Απάντηση #59 στις: 29/01/08, 08:38 »
με τέτοιες εξελίξεις ετοιμαστείτε να δείτε ζαχοπουλέικα δβδ με "κλαρινάτους" και παιδαράδες που πάνε για τη κορώνα....
Λάσπες που παρουσιάζονται σαν μνημεία συμπεριφοράς και τιμής.........και που την πληρώνει ο αδαής και ευκολόπιστος λαός .Πολλοί ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι τέρας κρύβεται απο κάτω και γιατί αντέχει ως τώρα .
Κρίμα στους πιστούς που δίνονται ολόψυχα στη θρησκειά.οχι κρίμα για τη θρησκεία ,κρίμα για τη προδοσία που τρώνε απο τα παχιά ράσα που τους εκμεταλεύονται .Δωρεαν ευέλικτο απερίσκεπτο εργατικό δυναμικό ζητείται για αφορολόγητες εργασίες .Ενσημα ουτε για το γάλα.Γιατί ειναι ωραίο να υπηρετείς ,ειδικά οταν πιστεύεις πως αυτός ειναι το υπόδειγμα!

Υ.Γ

και επιτέλους φορολογείστε την εκκλησία.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα εκτάρια που διαχειρίζεται .

οφ τοπικ ολο αλλα δε μαμιέται......
Ο μουσικος-καυστήρας   . Ότι αφορά ήχο ,αγορά,πρόβα και ηχογραφήσεις εδώ είμαστε!
http://www.myspace.com/korgyatopon  -> project recording studio for the open minded ears <-

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #60 στις: 29/01/08, 10:46 »
Δεν άντεξα να μη σχολιάσω μερικές υπερβολές, όπως οι παρακάτω:

Το διαφορετικο στην προκυμενη εινια οτι πεθανε ενας ανθρωπος και θα τον θαψουν με τιμες αρχηγου κρατους (ακουσον ακουσον). Ο Χριστοδουλος ηταν δηλαδη ανωτερος παπας απο οτι ενας παπας ενος χωριου και χρειαζονται αυτες οι τιμες?

Ναι, ήταν ανώτερος... ιεραρχικά. Όπως πχ. και ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι ανώτερος από εσένα. Οι τιμές είναι εθιμοτυπικό θέμα.
Η ηθική (του καθενός μας) είναι άλλο θέμα, κυρίως φιλοσοφικό, μιας και δεν μπορεί να μετρηθεί/αποδειχθεί εύκολα η ανωτερότητα της μεταξύ ανθρώπων. Τελικός κριτής είναι ο Θεός (για όσους πιστεύουν).

Τα λεφτα δεν θα μπορουσαν να πανε σε εναν ερανο? Γιατι θα ιενια και παρα πολλα λεφτα.

Έχουν πάει κάμποσα λεφτά σε φιλανθρωπίες, πχ. στον Μ.Κ.Ο. "Αλληλεγγύη", κλπ

Επισης ειναι διαφορετικο γιατι καθε παιδακι στην Αφρικη πεθαινει πρωτων κατω απο ΑΠΑΙΣΙΕΣ συνθηκες, δεν εχει ευχαριστηθει ποτε του ζωη, δεν εχει δει τι παει να πει δυτικος κοσμος δεν εχει πιστεψει ποτε σε τιποτα δεν εχει καταφερει να παιξει ποτε στην ζωη του και τελος κανενας ποτε δνε προσπαθησε να το σωσει, ουτε ξοδεψε ενα λεπτο του ευρω για να το σωσει και δεν θα το θαψουν βεβαια με τιμες αρχηγου κρατους αλλα θα το πεταξουν πιθανως σε καποιον σκουπιδοτοπο.

Εσύ πχ. (γενικά μιλάω) τι έχεις προσφέρει; Γιατί πχ. να αγοράσεις ένα παντελόνι μάρκας με 50 ευρώ και όχι ένα φτηνότερο με 25 ευρώ και να δώσεις τα υπόλοιπα 25 στους φτωχούς;

Λυπαμαι για τον ανθρωπο, οπως για καθε ανθρωπο, αλλα πιστευω οτι καιρος ειναι η (ουτως ή αλλως θλιβερη) Ελλαδικη Εκκλησια να εχει επικεφαλης καποιον πιο σοβαροφανη (για τα ματια του κοσμου δλδ οχι τπτ αλλο ετσι κι αλλιως πουλημενοι κοιλαραδες ειναι ολοι).

Έχεις γνωρίσει από κοντά όλους (ή έστω πολλούς) παπάδες και τα λες αυτά με τόση άνεση και σιγουριά;
Αυτή η ισοπέδωση των πάντων είναι που φέρνει τον ατομικισμό, τον ωχαδερφισμό, την αδιαφορία για τα κοινά, κάτι που βέβαια βολεύει τους ήδη διεφθαρμένους να αλωνίζουν και εκκολάπτει νέους διεφθαρμένους, μέσα από τη νεολαία που γαλουχείται με τα τοιαύτα πρότυπα στις δύσοσμες αγκάλες των ΜΜΕ και της πολιτικοκοινωνικής προπαγάνδας.

ο ανθρωπος πηγαινε στο μαιμι με λεφτα ΜΑΣ(εννοω ολων φυσικα) και μεις γ**ιομασταν να μη μας πεταξουν εξω απο τον ευαγγελισμο και μετα μιλατε για τον παναθρωπινο αγωνα του χριστοδουλου.

Το θέμα της αρρώστιας του Χριστόδουλου έχει συζητηθεί εδώ, κι αν θες την άποψή μου, είναι εδώ.

Τέλος πάντων, κάντε κάτι πιο δημιουργικό αν θέλετε να αλλάξετε κάτι σε αυτή τη κοινωνία, αν δηλαδή πιστεύετε ότι υπάρχει ελπίδα και δεν είναι "όλοι σκατά". Ξεκινήστε από κάτι απλό, πχ. μην πετάτε σκουπίδια στο δρόμο και κάντε την παρατήρηση σε αυτόν που δείτε να πετάει. Μετά περάστε σε πιο δύσκολα, πχ. εθελοντισμός και κοινωνική προσφορά. Και αργόοοοτερα, αν θέλετε, ίσως γίνετε κάποιο σημαντικό δημόσιο πρόσωπο που θα αλλάξει την κοινωνία προς το καλύτερο και σας εκθειάζει ο περισσότερος κόσμος (και θα σας θάβουν μερικοί λόγω άγνοιας, καχυποψίας, ή δόλου). Μέχρι τότε, υπομονή και επιμονή στις πανανθρώπινες αξίες.

Με συγχωρείτε για σχετικά εκτός θέματος μήνυμα.
Ας αναπαυθεί (και) ο Χριστόδουλος, όπως όλοι οι νεκροί.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #61 στις: 29/01/08, 10:59 »
Λυπαμαι που τα κορακια της τηλεορασης, οχι μονο μας αντιπροσωπευουν, αλλα αποδεικνυονται λιγοτερα απο τα κορακια που κυκλοφορουν στη καθημερινη μας ζωη.

Αρη, ξερεις πως θα διαφωνησω σε ολα μαζι σου ( εκτος απο ενα που θα αναλυσω πιο κατω ). Λυπαμαι, οταν συνδεετε τοσο ευκολα το προσωπο με τον θανατο ενος ανθρωπου.
Σιγουρα, εναν απλο ιερεα θα τον πενθησει μονο το ποιμνιο του, οπως το ιδιο θα συμβει με εναν ανθρωπο.
Καλως ή κακως, ο Αρχιεπισκοπος ειχε οριστει σε αυτη τη θεση. Ειχε μια δυναμικη διαφορετικη απο του προκατοχου του ( Σεραφειμ ) και επρεπε να παλεψει τοσο με τις εσωτερικες, οσο και τις εξωτερικες υποθεσεις της Εκκλησιας.
Και πιστεψε με Αρη, το να παλευεις με το εσω της Εκκλησιας ( σαν δομη ) ειναι μια απο τις μαχες που κατα 99% δεν κερδιζεις. Ειδες τα μαυρα κορακια που μαζευτηκαν για τη διαδοχη;
Αν κι εμεις απλως προσπερασουμε το θανατο και επικεντρωθουμε στο προσωπο, οπως κανουν κι εκεινοι τωρα, τι μας κανει καλυτερους και διαφορετικους απο αυτους;

Ο Χριστουλης ειπε να συγχωρουμε. Ξερω πως ειναι ουτοπικο, οπως και τοσες αλλες θεωριες πιστευετε Αρη, ομως αν ειναι να το εφαρμοσουμε καπου, ας το κανουμε σε αυτον που δεν μας εκανε και τοσο κακο. Ουτε αυξησε κανενα φορο, ουτε ζητησε τη φυλακιση κανενος, ουτε μπηκε μεσα στο σπιτι σου με καμερες, ουτε απαιτησε να μπεις στην Εκκλησια.

Στο μονο που θα συμφωνησω, ειναι στη προσκυνηση του σορου. Επανειλημενως εχω ερθει σε κοντρα με ανθρωπους απο την εργασια μου ( πιο πιστους ομολογω ), που απο τα ξημερωματα στηθηκαν σημερα για να προσκυνησουν μια σορο.

Συγνωμη, αλλα η ψυχη ( για οσους πιστευουν προφανως ) εχει φυγει απο το σαρκιο.Δεν ειναι αναγκη να προσκυναμε κατι το οποιο θα γινει χωμα..Και ευτυχως η Ελλαδικη Εκκλησια δεν πασχει απο το συνδρομο της αγιοποιησης των ιεραρχων της ( οπως η Καθολικη ).

Οπως και να εχει, οταν ηταν εν ζωη, κανεις δεν ανοιξε το στομα του εδω για να τον κρινει ( κακως ). Τωρα που πεθανε, ολοι θυμηθηκατε τον Χριστοδουλο.

Εαν σας πειραξε τοσο, καντε μηνυση..Αλλα ειμαι σιγουρος πως το μονο προβλημα σας ειναι οτι βλεπετε στο προσωπο του προσωποποιημενο τον υδροκεφαλισμο της Εκκλησιας. Τον κατηγορειτε, χωρις να ξερετε πως για να κανεις εστω και μια μικρη αλλαγη σε ενα χωρο με τοσο σκληροπυρηνικους ανθρωπους ( και μια οργανωση να σε παραμονευει ), θελει αιμα, κοπο και ιδρωτα.

Ξερω πως θα δεχθω αντιλογο, αλλα σε ο,τι πιο ιερο εχετε, καλο ειναι να σκεφτειτε πως θα σας φαινοταν σε εσας εαν καποιο δικο σας προσωπο πεθαινε και συναντουσατε εναν στην κηδεια που τον εθαβε κανονικα, τι θα σκεφτοσασταν...Ποσο "αθλιος" ηταν αυτος που πεθανε ή ποσο αθλιος ειναι αυτος που τον κατηγορει, τωρα που δεν υπαρχει κανεις να τον υπερασπιστει;
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: 29/01/08, 11:28 »
Aπο την στιγμη που καποιος πεθαινει, πρεπει να συγχωρειται τουλαχιστον απο τους ανθρωπους.
Απο κει και περα το αν θα κριθει μετα θανατον και απο ποιον ειναι αλλου παππα ευαγγελιο.
Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι και τοσο καλο να γινεται προσωπικη επιθεση σε καποιον που πεθανε. Νομιζω οτι οι περισσοτεροι εδω που το κανουν, ουσιαστικα δεν το κανουν για να επιτεθουν ή να καυτηριασουν τοσο τον ανθρωπο Χριστοδουλο, οσο τους θεσμους της εκκλησιας και του κρατους γενικοτερα. Απλα πολλες φορες τα ορια μεταξυ ανθρωπου σαν ανθρωπος και ανθρωπου σαν θεσμος ειναι λεπτα και δυσκολα διαχωριζονται.
Το μονο που προσωπικα με ενοχλει με την ολη ιστορια, ειναι οτι η θρησκεια και οι εκπροσωποι αυτης της θρησκειας εχουν απομακρυνθει οι μεν απο την δε. Το μονο που φαινεται να ενδιαφερει τους περισσοτερους κληρικους ειναι το βολεμα, η ισχυς μιας θεσης, το προσωπικο ωφελος...
Θα ηθελα μεσω της θρησκειας (χριστιανισμος) να βλεπω ταπεινοφροσυνη, αγαπη και συμπαρασταση προς ολους (οχι μονο προς ομοθρησκους), αυτοθυσια και ολα αυτα με ταυτοχρονη απομακρυνση απο την πολιτικη σκηνη και φυσικα τα οικονομικα/κοινωνικα συμφεροντα.
Οχι τπτ αλλο, αλλα γιατι απλουστατα αυτα διδαξε ο ιδρυτης της θρησκειας αυτης και τελικα κανεις δεν ακολουθει...
Ολα αυτα ειναι που οδηγουν πολυ κοσμο στο να κοιταει την εκκλησια (εκπροσωπο της θρησκειας ειτε το θελουμε ειτε οχι) με καχυποψια, αδιαφορια, ειρωνια μεχρι και αντιπαθεια. Γιατι οταν στην τελικη το μονο που σου εχει μεινει σε αυτη την ζωη "αμολυντο" ειναι η πιστη σου και οι περισσοτεροι εκπροσωποι αυτης της πιστης, καταφερνουν να την μολυνουν, να την διαστρεβλωνουν, να την χρησιμοποιουν για προσωπικο ωφελος κτλ, τοτε κι εσυ απλα σταματας να ενδιαφερεσαι, τουλαχιστον για τους εκπροσωπους αυτους και στην καλυτερη περιπτωση εξακολουθεις και πιστευεις οτι πιστευεις, χωρις να ασχολεισαι με εκκλησιες κτλ. Στην χειροτερη περιπτωση, αντιδρας τοσο που απορριπτεις το ολο θεμα...
Ξεφυγα, αλλα αυτο που ηθελα να πω με λιγα λογια, ειναι οτι οσο απογοητευμενοι και να ειναι καποιοι, πρεπει καποια στιγμη να καταλαβουν τον διαχωρισμο ανθρωπος σαν ενα μοναδικο ατομο και ανθρωπος σαν θεσμος.
Ο Χριστοδουλος και ο καθε Χριστοδουλος, ηταν ενας θεσμος που σε πολλους (συμπεριλαμβανομενου και του υποφαινομενου) ηταν και ειναι αντιπαθης (ο θεσμος και γενικοτερα η εκπροσωπηση μιας πιστης μεσω καποιων "εκλεκτων"). Ο Χριστοδουλος ομως, περα απο θεσμος ηταν και ανθρωπος, που αν μη τι αλλο ταλαιπωρηθηκε στο τελευταιο σταδιο της ζωης του και απο οσο ξερουμε, κακο δεν ειχε κανει σε καποιον (αλλο αν πιθανων να μην μπορεσε ή να μην ηθελε να κανει το καλο που ισως να μπορουσε να ειχε κανει).
Το να συνδεουμε λοιπον τον θεσμο με τον ανθρωπο, ειδικα στον θανατο ειναι λαθος.
Ενας συνανθρωπος μας πεθανε, τιποτα παραπανω. Ας δουμε μονο αυτο και ας αφησουμε τα σχολια και την κριτικη των οποιοδηποτε θεσμων για τους ζωντανους.
Εξαλλου νομιζω οτι αν ειναι καπου και κοιταει τα καραγκιοζιλικια με τις φανφαρες και τους "κλαψιαρηδες" παντος ειδους στα καναλια και στα ραδιοφωνα, θα ευχεται να μην ειχε γινει ποτε ο θεσμος που ηταν.
Αυτα απο μενα...
« Τελευταία τροποποίηση: 29/01/08, 11:30 από Johnie Darko (Arafinwë) »
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #63 στις: 29/01/08, 11:36 »
Σε ένα νεανικό site όπως είναι το κιθάρα ως επί το πλείστον ,το πιο εύκολο και δημοφιλές είναι να πηγαίνεις με τα νερά των πολλών.Η αντίληψη που έχει ο καθένας για τα πράγματα ειδικά στις νεότερες ηλικίες , συνήθως διαμορφώνετε από τις οικογενειακές αντιλήψεις ,ιδεολογίες και ιδεοληψίες ,από την εφημερίδα που μπαίνει στο σπίτι ,τη τηλεόραση και κάποιες φορές (τα τελευταία χρόνια σπανιότερα ),από την "καθοδήγηση" κάποιας κομματικής ή πολιτικοποιημένης οργάνωσης.Το μόνο που λείπει είναι η προσωπική εμπειρία και επαφή με το οποιοδήποτε αντικείμενο συζήτησης.Όπως εγώ για παράδειγμα που έχω πάει σε τρεις πορείες στη ζωή μου ,μπορώ να αστοχήσω σε θέματα όπως τη συγκέντρωση του Δεκεμβρίου και παραδέχθηκα το λάθος μου ,έτσι και όποιος έχει τόσο "σίγουρες" απόψεις ,γύρω από την Εκκλησία ή το έργο που καλείτε να επιτελέσει ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος , χωρίς να έχει "πατήσει" καν το πόδι του σε μια εκκλησία ,χωρίς να έχει διαβάσει ούτε μια φορά το Ευαγγέλιο ,ή τελικά χωρίς να ξέρει βασικά πράγματα όπως το "κοιμήθηκε" που είναι η πρώτη Δημοτικού των Θρησκευτικών(και που ναι χρησιμοποιείτε για όλους τους ανθρώπους ,αν ακούσετε που δεν το εύχομαι,μια νεκρώσιμη ακολουθία σε μια κηδεία),κινδυνεύει και εκείνος με αστοχίες.Πιστεύω λοιπόν για να κρίνουμε το οποιοδήποτε πρόσωπο, θα πρέπει να έχουμε σφαιρική εικόνα και όχι μονοδιάστατα να λέμε αυτά που μας έχουνε μάθει ,ή αυτά που θα αρέσουν στους φίλους μας. Κάθε καλό κρύβει και λίγο κακό μέσα του ,όπως βέβαια και το αντίθετο.Ας τα γνωρίζουμε και τα δύο και ας αποφανθούμε μετά.
« Τελευταία τροποποίηση: 29/01/08, 12:08 από MACMISIAS »
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Rose of Jericho

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: 29/01/08, 12:01 »
Τελικά ο Μακαριστός όπως και να'χει πρόσφερε στη νεολαία αφού έθεσε και όλους εμάς στο kithara.gr να μιλάμε για αυτόν μετά την κοίμησή του είτε εκφράζοντας απόψεις και ερχόμενοι σε αντιπαραθέσεις ή συμφωνίες, είτε λέγοντας απλά για να λέμε διάφορα...  ;D  Μορφή κοινωνικοποίησης είναι κι αυτό!
Όπως και να έχει ήταν μια δυναμική παρουσία που πολλές φορές μας εκπροσώπησε διεθνώς όπως κανείς δε μπόρεσε γιατί δεν είχε τα κότσια! Η εξουσία φέρει και έπαρση σίγουρα αλλά ποιος από εμάς είναι άξιος κριτής όταν δεν ξέρουμε εάν αυτός ο άνθρωπος κοιμόταν ήσυχος τα βράδια.... Ένας απλός πολίτης εύκολα μπορεί να παραστρατήσει και να μην τον πάρει κανείς χαμπάρι εκτός κι αν είναι βέβαια το παραστράτημα του τόσο σοβαρό που επιβάλλει ποινή φυλάκισης... Ας είχατε από πάνω σας τα ΜΜΕ να σας κατασκοπεύουν και να μην ησυχάζατε αφού όπου και να πηγαίνατε θα σας αναγνώριζαν και μετά θα μιλούσαμε για ταξικές διαφορές... Εάν ο πατέρας του καθενός μας ήταν εφοπλιστής ακόμη και για μια γρατζουνιά στην Αμερική δε μας πήγαινε??? Τότε θα καταδεχόμασταν να πηγαίναμε να περιμένουμε στην ουρά του Ευαγγελισμού?  ???  Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας κι ας μη γινόμαστε κυνικοί για να αποδείξουμε ότι είμαστε έξυπνοι άνθρωποι που μπορούν να έχουν άποψη επί παντός επιστητού..Ας χαλαρώσουμε λιγάκι....
Στην αγάπη δεν πρέπει να υποκείπτεις για τη στιγμή αλλά να διεκδικείς για τη διάρκεια.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: 29/01/08, 13:05 »
Δεν θα ήθελα να επεκταθώ πάνω στην κριτική ως προς το πρόσωπο του εκλιπώντος Αρχιεπισκόπου μας, αυτό θα το αναλάβει η ιστορία. Εξάλλου όπως και χιλιάδες συμπολίτες μας κάθε χρόνο, πέθανε εξ αιτίας καρκίνου και όπως όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας έτσι κι αυτός αντιμετώπισε τα προβλήματα που φέρνει αυτή η ασθένεια με καρτερία, θάρρος και ελπίδα. Μην ξεχνούμε ότι ο άνθρωπος ατσαλώνεται, αλλάζει και ίσως γίνεται καλύτερος στις δυσκολίες. Ας θυμηθούμε επίσης ότι ο συσταυρωμένος με τον Χριστό ληστής αγίασε μερικές ώρες πριν τον θάνατό του.

Θα σταθώ όμως στους όψιμους και κατόπιν εορτής διθυράμβους και εγκώμια που πλέκουν για τις πράξεις του ενόσω ήταν ενεργός οι πρώην εχθροί του και κατακριτές του. Η διαλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τώρα πια τις αντιδράσεις του. Η αναφορά στην λαμπερή και δυναμική προσωπικότητά του. Και η γενικευμένη απαίτηση της αντικατάστασής του με άλλον εξίσου φωτισμένο ηγέτη.

Δεν θα σταθώ πάλι στην αναξιοπιστία και την αμετροέπεια του συστήματος πληροφόρησης, αυτήν την γνωρίζουμε παλαιώθεν. Στέκομαι όμως στην προσπάθεια επιβολής και φωτογράφησης του προτεινόμενου, από το σύστημα, ηγέτη και στην προσπάθεια εδραίωσης, εκ των προτέρων, του προσώπου του μέσα στα μυαλά των πιστών.

Ας θυμήσω όμως σε όλους τους Χριστιανούς -μια και αναφερόμαστε στον Χριστιανισμό - ότι οι φωτισμένοι Εκκλησιαστικοί ηγέτες πεθαίνουν στην εξορία και περιφρονημένοι. (Βλέπε: Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Άγιος Νεκτάριος κλπ). Επίσης ας θυμήσω σε όλους τις ρήσεις: "μηδένα προ του τέλους μακάριζε" και "όλα εδώ πληρώνονται".
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος giorgos_z

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: 29/01/08, 13:40 »
Ας θυμηθούμε επίσης ότι ο συσταυρωμένος με τον Χριστό ληστής αγίασε μερικές ώρες πριν τον θάνατό του.
καλα τα παραμυθια της χριστιανοσυνης αλλα τα αφηνω καλυτερα για τη γιαγια μου η για ανθρωπους που καλως η κακως ειναι ''απαιδευτοι''.
οσον αφορα χριστιανους που πεθαναν στην εξορια ουυουυ εκατομμυρια...μηπως θες να πεις για αυτους που πεθαναν απο χερια ''πιστων χριστιανων''?η για τα παιδακια που στειλανε στις τελευταιες σταυροφοριες γιατι ετσι τους εκμυστυρευτηκε ο θεος? η τι να πουν και οι αριστεροι(η μη) που πεθαιναν στα νταχαου,αουσβιτς  ακομα και στο καθε μικρο νησακι στην ελλαδα που τους πηγαιναν ''διακοπες με επιχορηγηση''.?μη λεμε τωρα οτι οι χριστιανοι τραβηξαν και ζορια που σφαξανε το μισο κοσμο και καταστρεψαν ολοκληρους πολιτισμους γιατι ηταν ειδολωλατρες,αμαρτωλοι η δεν ξερω και γω τι αλλες μλκιες.
 και επι του θεματος:το θεμα για τον χριστοδουλο εχει ως εξης για μενα:τον εβριζα τον κατηγορουσα και τομ μισουσα οπως μισω ολο το υπολοιπο ζαντανο αρχιπαπαδαριο και τωρα απλα πεθανε και αδιαφορω.δεν υπαρχει λογος να ασχοληθω μαζι του η να τον κατηγορησω για κατι.θα παρουν αλλοι τη θεση του καποια στιγμη.ιδιοι η χειροτεροι και θα εχουν την ιδια εκτιμηση μου οπως ο χριστοδουλος.
Κάθε σου ώρα κ'ένα λουλούδι σου τραγουδάει μέσα στην καρδιά
Ο χρόνος σου είναι η μουσική που πηγάζει απο μέσα σου βαθιά

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: 29/01/08, 13:51 »
Ας θυμηθούμε επίσης ότι ο συσταυρωμένος με τον Χριστό ληστής αγίασε μερικές ώρες πριν τον θάνατό του.
καλα τα παραμυθια της χριστιανοσυνης αλλα τα αφηνω καλυτερα για τη γιαγια μου η για ανθρωπους που καλως η κακως ειναι ''απαιδευτοι''.
οσον αφορα χριστιανους που πεθαναν στην εξορια ουυουυ εκατομμυρια...μηπως θες να πεις για αυτους που πεθαναν απο χερια ''πιστων χριστιανων''?η για τα παιδακια που στειλανε στις τελευταιες σταυροφοριες γιατι ετσι τους εκμυστυρευτηκε ο θεος? η τι να πουν και οι αριστεροι(η μη) που πεθαιναν στα νταχαου,αουσβιτς  ακομα και στο καθε μικρο νησακι στην ελλαδα που τους πηγαιναν ''διακοπες με επιχορηγηση''.?μη λεμε τωρα οτι οι χριστιανοι τραβηξαν και ζορια που σφαξανε το μισο κοσμο και καταστρεψαν ολοκληρους πολιτισμους γιατι ηταν ειδολωλατρες,αμαρτωλοι η δεν ξερω και γω τι αλλες μλκιες.
 και επι του θεματος:το θεμα για τον χριστοδουλο εχει ως εξης για μενα:τον εβριζα τον κατηγορουσα και τομ μισουσα οπως μισω ολο το υπολοιπο ζαντανο αρχιπαπαδαριο και τωρα απλα πεθανε και αδιαφορω.δεν υπαρχει λογος να ασχοληθω μαζι του η να τον κατηγορησω για κατι.θα παρουν αλλοι τη θεση του καποια στιγμη.ιδιοι η χειροτεροι και θα εχουν την ιδια εκτιμηση μου οπως ο χριστοδουλος.

Τα παραμύθια της Χριστιανοσύνης ,ασ'τα καλύτερα για μένα που δεν είμαι η γιαγιά σου...Άνοιξε μονάχα κανένα βιβλίο να διαβάσεις για τους διωγμούς από τον 1ο μέχρι τον 4ο αιώνα ,ή για την τουρκοκρατία που βασανίζονταν μέχρι θανάτου ,γιατί δεν αλλάζανε τη πίστη τους(σου θυμίζει κάτι αντίστοιχο με τις δηλώσεις εθνικοφροσύνης άραγε;) και μετά θα τα δεις αλλοιώς τα πράγματα.Και επίσης καλό θα ήταν να μην βρίζουμε στο forum.Λέω εγώ τώρα... :P

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #68 στις: 29/01/08, 13:57 »
..ουτε να πεθανει κανεις δεν μπορει πια...Το δοκιμασε ο Ζαχοπουλος και τα εκανε μανταρα..Αναγκαστικα το δεχτηκε ο Χριστοδουλος, παλι αρχισαμε...Αν δεν σεβομαστε και τους νεκρους, τοτε δεν προκειται να σεβαστουμε τιποτα που βρισκεται εν ζωη.
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος sakman

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: 29/01/08, 14:26 »
..ουτε να πεθανει κανεις δεν μπορει πια...Το δοκιμασε ο Ζαχοπουλος και τα εκανε μανταρα..Αναγκαστικα το δεχτηκε ο Χριστοδουλος, παλι αρχισαμε...Αν δεν σεβομαστε και τους νεκρους, τοτε δεν προκειται να σεβαστουμε τιποτα που βρισκεται εν ζωη.

Ρε συ freemind δεν σχολιάζουμε τον άνθρωπο χριστόδουλο (γι αυτόν είπαμε καλό "ταξίδι" και τέλος ) σχολιάζουμε τον αρχιεπίσκοπο χριστόδουλο αυτά που έκανε και αυτά που δεν έκανε σαν αρχιεπίσκοπος και μια τέτοια κουβέντα δεν γίνεται να μην πάει στους θεσμους της εκκλησίας!
Δεν έχει να κάνει με θέμα σεβασμού ζωντανών και νεκρών...
Τι περίμενες δηλαδή να γραφουμε σε αυτό το θέμα μόνο πόσο λυπούμαστε και φράσεις του στυλ ας αναπαυθεί η ψυχή του?

Αποσυνδεδεμένος SneakySneaky

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: 29/01/08, 18:40 »
"Δεν πρέπει να μιλάμε για νεκρό,  είναι ασέβεια".  Όπως είπαν κι άλλοι,  θεωρείτε ασεβές να μιλάμε αρνητικά για τον Χίτλερ???  Ή ακόμα καλύτερα.  Ας υποθέσουμε ότι πεθαίνει (ή κοιμάται,  όπως θέλετε πείτε το  :P) ο Μπους.  Να δω πόσοι θα πουν "ας αναπαυτεί εν ειρήνη".  Και επειδή σίγουρα θα γινόταν δημόσια κηδεία,  πολλοί δεν θα το κατέκριναν λέγοντας:  "καλά,  με όσα έκανε,  τον τιμούν κι όλας"???  Εξάλλου γιατί άνανδρο?  Τον κρίναμε και πριν,  τον κρίνουμε και τώρα.  Ντακς,  ομολογώ ότι κάποιους ενδοιασμούς τους έχω να πω άσχημα λόγια μιας και πέθανε πρόσφατα,  αλλά δεν θα κατηγορήσω όποιον το κάνει.  Ειδικά όταν παραθέτει και επιχειρήματα.

Έτσι κι αλλιώς εγώ δεν υπήρξα ποτέ υποστηρικτής του Χριστόδουλου.  Δεν μπορώ να πω ότι αδιαφορώ για τον θάνατό του,  αυτό φαίνεται αφού αφιερώνω χρόνο για ν'απαντήσω στο thread.  Όπως είπαν και άλλοι,  δεν μου αρέσει καθόλου όλος ο ντόρος που γίνεται απ'τα ΜΜΕ.  Βέβαια δεν έχει νόημα να το αναλύσω αυτό περαιτέρω,  διότι όλοι γνωρίζουμε πόσο υπερβολικά είναι τα ΜΜΕ (εμο,  Ζαχόπουλος κλπ κλπ)...

Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι οποιαδήποτε είδους γενίκευση του είναι λάθος.  Το να λέμε ότι "οι παπάδες κάνουν αυτό και τ'άλλο" κλπ,  είναι απλά λάθος διότι δεν ισχύει για όλους.  Προτιμούμε απλά να βλέπουμε τις αρνητικές πλευρές,  ή μόνο αυτές μας δείχνουν.  Από κει και πέρα όμως,  το να θεωρήσεις ότι ο Χριστόδουλος αποτελούσε εξαίρεση στον κανόνα είναι αφέλεια.  Αν θεωρείτε ότι συμβαδίζει με το χριστιανικό πνεύμα η ενδυμασία του (και άλλων κληρικών),  το ταξίδι του στην Αμερική με όλες τις ανέσεις,  τα έξοδα της κηδείας ή αλλων εκδηλώσεων του παρελθόντος,  ε τότε τι να πω. 

Και όσον αφορά αυτό που είπε κάποιος: "ενώ εσύ έχεις κάνει τίποτα το χριστιανικό?  Έχεις δώσει αντί 50 Ευρώ για τζιν 25 και τα υπόλοιπα σε κάποιο φτωχό?".  Είτε το έχει κάνει,  είτε όχι δεν έχει σημασία.  Το θέμα είναι αν πρεσβεύει κάποιος αυτά (προφανώς όταν είναι κληρικός) και τα εφαρμόζει.  Γιατί αν δεν το κάνει είναι υποκριτής.  Όπως υποκριτής είναι και όποιος λέει ότι είναι Χριστιανός και το μόνο που κάνει είναι να σταυροκοπιέται και να φιλάει τα χέρια των ιερέων στην Εκκλησία.

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #71 στις: 29/01/08, 18:48 »
ρε παιδια ελεος πια......ο καθενας μιλαει με μια τετοια απολυτοτητα....λες και εχει διαβασει εστω και μια φορα
την αγια γραφη...λες και ειναι γνωστης της ιστοριας της εκκλησιας της Ελλαδος.....
λοιπον αν απορρητε γιατι λενε μονο τα καλα του μακαριστου Χριστοδουλου αυτες τις μερες, η απαντηση ειναι οι διανυουμε μερες πενθους και κανενας δεν προτιθεται να βγαλει ολα του τα απλητα στην φορα...και καποιος σεβασμος δλδ....γιατι πιστευω πως το προσωπο του εμπνεει καποιο σεβασμο....αδιαμφησβητητα...
μην ανησυχητε θα βγουν και αλλα ασχημα που ειχε πραξει....αλλα μαλλον απο οτι νομιζω εκεινη την μερα θα ευχομαστε να ηταν παλι ο Χριστοδουλος.....
ας αναπαυτει εν ειρηνη

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: 29/01/08, 19:08 »
Μα δεν μπορουμε να κανουμε κριτικη πανω στην ζωη ενος ανθρωπου? ??? Ηταν σχεδον δεδομενο οτι θα πεθανει καιρο τωρα, και οσο καναμε κριτικη οσο ηταν αρρωστος λεγατε οτι να σεβαστουμε την κατασταση του και την μαχη που δινει, τωρα που πεθανε δεν μπορουμ ενα τον κρινουμε γιατι δεν τον σεβομαστε. Δηλαδη μονο οταν εινια εν ζωη καποιος μπορει να δεχτει κριτικη? Να ξερω τοτε να μην κρινω κανενα ιστορικο προσωπο διοτι ολοι εχουν πεθανει.

Αρχικα να πω οτι εχω περασει αρκετα χρονια απο την ζωη μου μεσα στην εκκλησια και ξερω αρκετα πραγματα για να μπορω να μιλαω πιο ανετα απο οτι καποιοι υποθετουν.

Τωρα Θαναση για το αν παλεψε ο αρχιεπισκοπος. Εφοσον και μονος σου παραδεχεσαι την κατασταση της εκκλησιας χωρις καν να χρειαστει να το αναφερω εγω και αφου ειναι προφανες πλεον ποσο κυριολεκτικα σκατα ειναι η κατασταση ειδικα με τους μητροπολιτες και τα συμφεροντα που παιζονται εκει τοτε σχεδον αυτοματα και ο Χριστοδουλος εχει μπλεχτει μεσα σε αυτα τα σκανδαλα τα οποια εντεχνα καλυπτονται στο ευκολοπιστο ποιμνιο του εκαστοτε μητροπολιτη. Δεν χρειαζεται να επεκταθω περισσοτερο, απλα ο Χριστοδουλος δεν ηταν ουτε θα μπορουσε να γινει ο σωτηρας της εκκλησιας μας ουτε προσπαθεισε να την εξαγνισει. Και με τις περισσοτερες αν οχι με ολες του τις φιλοδοξιες, κυριως με το να βαλει την εκκλησια μεσα στο κρατος διαφωνω καθετα.

Για τον Βασιλη. Το οτι ειναι πρωτος ιεραρχικα σε μια εκκλησια δεν τον κανει αρχηγο κρατους. Αν πεθανει ο αρχηγος της εκκλησιας της καθολικης εκκλησιας ουτε που θα το παρουμε πρεφα. Ας τον θαψουν με τις τιμες που θελουν αλλα το γεγονος οτι λεγεται οτι θα ταφει ως αρχηγος κρατους του δινει μια τετοια αξια, οχι τοσο στο προσωπο οσο στην θεση και αυτο ειναι που με ενοχλει, και μια τετοια εξουσια που αργοτερα θα ειναι δυσκολο να αμφισβητησουμε οτνα θα χρειαστει.
 Επειδη η Ελλαδα εχει επισημο θρησκευμα εμενα δνε μου λεει κατι, ας ταφει με οτι τιμες θελει, εμενα με πειραζει η αξια που δινουμε στην θεση.

Πιστεψε με μονο αν πουλαγε ο Χριστοδουλος και ο εκαστοτε μητροπολιτης 1 απο τα ρασα του ο καθενας θα μαζευονταν πολυ περισσοτερα λεφτα απο οσα δινει η εκκλησια καθε χρονο σε ερανους.

Αρχικα ποιος σου ειπε οτι εγω δεν το κανω? Εισαι σε θεση να το γνωριζεις? Σιγουρα οχι. Ο Χριστοδουλος ειναι ενα δημοσιο προσωπο και σε καποια πραγματα κρινεται ανοιχτα για τις πραξεις του και τις επιλογες του οπως καθε δημοσιο προσωπο τετοιας εξουσιας και θεσης.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #73 στις: 29/01/08, 19:11 »
Αν πεθανει ο αρχηγος της εκκλησιας της καθολικης εκκλησιας ουτε που θα το παρουμε πρεφα

Ορίστε?? Δεν θα πάρουμε πρέφα αν πεθάνει ο Πάπας?
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: 29/01/08, 19:55 »
Αν πεθανει ο αρχηγος της εκκλησιας της καθολικης εκκλησιας ουτε που θα το παρουμε πρεφα

Ορίστε?? Δεν θα πάρουμε πρέφα αν πεθάνει ο Πάπας?
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D +1000