Αποστολέας Θέμα: ''Γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων''  (Αναγνώστηκε 113714 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
Απ: ''Γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων''
« Απάντηση #125 στις: 09/06/08, 15:37 »
Ο γάμος ούτως ή άλλως είναι ένα χαρτί και μερικά διαδικαστικά θέματα. Το θέμα της εκκλησίας είναι απλά το κερασάκι. Άρα, βρίσκω την άποψή σου περί κατάργησης του πολιτικού γάμου κάπως άκυρη. Ούτως ή άλλως το όλο θέμα περί συμφώνου συμβίωσης είναι ο πολιτικός γάμος για τους ομοφυλόφιλους. Ελάχιστες διαφορές βρίσκω.
Φυσικά, γιατί λες ότι είναι ένα χαρτί και διαδικαστικά θέματα.Για μένα όμως δεν είναι αυτό...Είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό...Και αφού το σύμφωνο συμβίωσης θα μπορούσε να είναι ο πολιτικός "γάμος" των ομοφύλων ,γιατί να μην είναι και των ετεροφύλλων;
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος GreekDudeCovers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • GreekDudeCovers on YouTube
« Απάντηση #126 στις: 09/06/08, 15:43 »
Γιατί ο εκκλησιαστικός γάμος είναι κάτι παραπάνω για σένα και για άλλους που μοιράζονται την ίδια ιδεολογία και άποψη, αλλά όχι για μένα και για άλλους που μοιράζονται τη δική μου άποψη. Εγώ ας πούμε αν "προσβάλλομαι" από μια χριστιανική τελετή που λέγεται γάμος, και προσωπικά δεν αποδέχομαι, πρέπει να επιβληθώ στον άλλον καταργώντας τη κι επιβάλλοντας μόνο τον πολιτικό?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: 09/06/08, 15:52 »
Για την επιβολή που λες ,δεν μπορώ να επιβληθώ σε κανέναν,προσωπική άποψη εκφράζω, ή οποία μάλιστα γνωρίζω εκ των προτέρων ότι είναι και εντελώς "αιρετική" και ανεφάρμοστη σήμερα.Οπότε συμφωνώ ,ούτε εγώ μπορώ να επιβάλλω κάτι ,ούτε και εσύ...Τώρα ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να θεωρεί σημαντικότερο το ένα ή το άλλο.Απλά και εγώ έχω δικαίωμα να μην θεωρώ γάμο τον πολιτικό.Δεν θα μ'έφταναν δυό ώρες να σου εξηγήσω το γιατί,οπότε δέξου απλά σε παρακαλώ ,ότι είναι απλά η άποψή μου.Όσοι έχουνε κάνει πολιτικό γάμο ,για εμένα δεν είναι παντρεμένοι...Χωρίς αυτό να είναι καθόλου κακό.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: 09/06/08, 15:59 »
Δεκτή από μένα είναι κάθε άποψη, δεν έχω κανένα πρόβλημα, απλά όπως εσύ δεν θεωρείς ότι ο πολιτικός γάμος είναι "γάμος" έτσι κι εγώ δεν θεωρώ πως μια χριστιανική τελετή θεωρείται "γάμος". Και ακριβώς γι'αυτό κι εγώ θεωρούμαι αιρετικός, επειδή ζούμε σε μια χώρα όπου η άποψή σου είναι η άποψη των περισσοτέρων, και προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα για το ποιός θεωρεί τι σωστό εφόσον για μένα λειτουργεί μια χαρά. Τώρα για τους ομοφυλόφιλους, αν αισθάνονται πως πρέπει να παντρευτούν ας παντρευτούν, το πως θα το κάνουν δεν μ'ενδιαφέρει, και πιστεύω δεν θα'πρεπε να ενδιαφέρει κανέναν, χριστιανό ή μη, μια και δεν πιστεύω πως ενοχλούν κάποιον. Εννοείται πως καραγκιοζιλίκια τύπου άντρες με νυφικό δεν τα γουστάρω ούτε εγώ, και προσωπικά μου φαίνεται όλο το πανηγύρι άκυρο, είτε με gay είτε με straight άτομα, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας εδώ.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: 09/06/08, 16:06 »
Εντάξει δεν θα τσακωθούμε κιόλας για το ποιός είναι "αιρετικός" ;)Από εκεί και πέρα και για όλα τα άλλα, respect! 8)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: 09/06/08, 16:07 »
Εντάξει δεν θα τσακωθούμε κιόλας για το ποιός είναι "αιρετικός" ;)Από εκεί και πέρα και για όλα τα άλλα, respect! 8)

Μα δεν μαλώνουμε...  ???

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: 09/06/08, 16:46 »
Λοιπόν, θα παρακαλούσα εκείνους που είναι αντίθετοι με τον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων να δώσει τους ακριβείς λόγους που το υποστηρίζει αυτό. Αφήστε τα ζώα, τις εκκλησίες , τα ''φυσικά'' και τα ''αφύσικα'' και τις λοιπές υπεκφυγές και πείτε ποιό είναι το πρόβλημα σας να ενωθούν 2 άνθρωποι και ''νομικά'' μαζί. Άντε γιατί σαν πολύ μου φαίνεται χαλαρώσαμε και λεει ο καθένας ό,τι θέλει, μπερδεύει τις συζητήσεις, εκφράζονται παραδοξολογίες...
 Το θέμα το τόπικ που 'εβαλα μιλάει για τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Παρακαλώ με τεκμηριωμένα επιχειρήματα λοιπόν να πείτε γιατί  είστε αντίθετοι του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: 09/06/08, 18:26 »

Μα δεν μαλώνουμε...  ???
Όχι βρε δεν μαλώνουμε,πλάκα κάνω... Αφού έβαλα και  ;)

Αποσυνδεδεμένος sakman

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • SEX, NO DRUGS AND ROCK N ROLL!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: 09/06/08, 19:23 »
Εγω θα ξαναπώ ότι κολλάμε στις λέξεις!!!
Τι είναι τελικα ο γάμος? Για μένα είναι η επικείρωση κάποιων δικαιωμάτων απέναντι κυρίως στο κρατος και για λίγους απέναντι στο θεο.

Φίλε MACMISIAS δεν παρακολούθησα ιδιαίτερα τις συζητήσεις με τους αντιπροσώπους των ομοφυλόφιλων για να ξέρω τι διεκδικούν σχετικά με τη λέξη γάμος αλλά δεν πιστεύω ότι αν εγκριθεί το σύμφωνο και ισχύει και για αυτούς να ζητήσουν και κάτι παραπάνω ( εκτός από το θέμα της υιοθεσίας που θέλει πολύ συζήτηση )...

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου σχετικα με την κατάργιση του πολιτικού γάμου όταν εγκριθεί το σύμφωνο αφού στην ουσία και τα δυο καλύπτουν τα ίδια δικαιώματα δυο ανθρώπων στην κοινωνία αλλά επειδή μου άρεσε πάρα πολύ η τοποθέτηση σου στην απάντηση 125 θέλω να μου απαντήσεις με το χέρι στην καρδιά ποιο πιστεύεις οτι είναι το ποσοστό των ανθρώπων που παντρεύοντε με θρησκευτικό γάμο και πιστεύουν πραγματικά στο μυστήριο και δεν το κάνουν για άλλους λόγους!!!
Για μένα δυστηχώς ούτε το 1 από τα 10 ζευγάρια δεν το κάνει λόγο πίστης!!!

Και το ερώτημα που θέλω να θέσω γενικότερα είναι αν θα γινόταν τέτοια φασαρία αν το θέμα ήταν "Σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης ομοφυλίφιλων" και όχι "Γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων" Δεν μιλάω μόνο για το φόρουμ αλλά γενικότερα....
BE SOMEBODY NOT EVERYBODY...

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #134 στις: 09/06/08, 19:45 »
Τι είναι τελικα ο γάμος? Για μένα είναι η επικείρωση κάποιων δικαιωμάτων απέναντι κυρίως στο κρατος και για λίγους απέναντι στο θεο.

ποιο πιστεύεις οτι είναι το ποσοστό των ανθρώπων που παντρεύοντε με θρησκευτικό γάμο και πιστεύουν πραγματικά στο μυστήριο και δεν το κάνουν για άλλους λόγους!!!

Ποιο λογο εχεις να κανεις θρησκευτικο γαμο???σε πιεζει κανενας?????ειναι καθαρα τελετουργια

επισης ''επικυρωση δικαιωματων απεναντι στο θεο''????
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: 09/06/08, 20:20 »

Φίλε MACMISIAS δεν παρακολούθησα ιδιαίτερα τις συζητήσεις με τους αντιπροσώπους των ομοφυλόφιλων για να ξέρω τι διεκδικούν σχετικά με τη λέξη γάμος αλλά δεν πιστεύω ότι αν εγκριθεί το σύμφωνο και ισχύει και για αυτούς να ζητήσουν και κάτι παραπάνω ( εκτός από το θέμα της υιοθεσίας που θέλει πολύ συζήτηση )...

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου σχετικα με την κατάργιση του πολιτικού γάμου όταν εγκριθεί το σύμφωνο αφού στην ουσία και τα δυο καλύπτουν τα ίδια δικαιώματα δυο ανθρώπων στην κοινωνία αλλά επειδή μου άρεσε πάρα πολύ η τοποθέτηση σου στην απάντηση 125 θέλω να μου απαντήσεις με το χέρι στην καρδιά ποιο πιστεύεις οτι είναι το ποσοστό των ανθρώπων που παντρεύοντε με θρησκευτικό γάμο και πιστεύουν πραγματικά στο μυστήριο και δεν το κάνουν για άλλους λόγους!!!

Και το ερώτημα που θέλω να θέσω γενικότερα είναι αν θα γινόταν τέτοια φασαρία αν το θέμα ήταν "Σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης ομοφυλίφιλων" και όχι "Γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων" Δεν μιλάω μόνο για το φόρουμ αλλά γενικότερα....

Με το χέρι στη καρδιά λοιπόν σου απαντάω όχι το 1 αλλά ούτε το 0,5 στα 10 ζευγάρια.Τι να κάνουμε όμως,πρέπει να λέμε και αυτά που θα θέλαμε να ισχύουν...Όσο για την τελευταία σου ερώτηση,φυσικά και θα γινότανε πολύ λιγότερος ντόρος,οπότε άλλη μια βλακεία χρεώνετε στους κρατούντες...

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: 09/06/08, 21:02 »
Η άποψή μου είναι ότι ο γάμος είναι πράξη που έχει αφετηρία την δημιουργία οικογένειας και απογόνων, έχει καθαρά θρησκευτική προέλευση κι έτσι πρέπει να μείνει.
ενα μαθημα ιστοριας και ενα θρησκευτικων
1) ο γαμος υπαρχει πριν καν δημιουργηθει η θρησκεια "μας", ειναι θεμα δλδ τoυ οτι το ζευγαρι θελει διαχρονικα να επικυρωνει την σχεση του...με ενα χαρτι βεβαια που ουτε καν φαινεται στους ανθρωπους
2)στο βιβλιο θρησκευτικων δευτερας λυκειου (αν δεν κανω λαθος) αναφερει οτι ειναι λαθος να πιστευουμε οτι παντρευομαστε για την τεκνοποιηση...σκοπος του γαμου ειναι η θεοποιηση του ανθρωπου..το να φτασει δλδ το πνευμα του ανθρωπου κοντα στον θεο....αυτα τα γραφει το υπουργειο παιδειας και θρησκευματων ;) ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 09/06/08, 22:13 από Amylo »
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος sakman

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • SEX, NO DRUGS AND ROCK N ROLL!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: 09/06/08, 21:21 »
Ποιο λογο εχεις να κανεις θρησκευτικο γαμο???σε πιεζει κανενας?????ειναι καθαρα τελετουργια

επισης ''επικυρωση δικαιωματων απεναντι στο θεο''????

Δεν σε πιέζει κανένας άμεσα αλλά έμμεσα όμως ναι... Ο κοινωνικός ρατσισμος είναι μια σημαντική πίεση (περισσότερο ίσως σε πιο μικρές κοινωνίες) όπως επίσης και η πίεση της οικογέννειας...

Όσο για το δεύτερο ίσως δεν το έθεσα σωστά αλλά αυτό που εννοώ είναι η "φιλοσοφία" του θρησκευτικού γάμου που είναι η ένωση των ψυχών του ζευγαριού, το ότι θεωρούντε ζευγάρι στα μάτια του θεού και κάτι τέτοια που δεν είμαι ο καταλληλότερος να στα αναλύσω....
BE SOMEBODY NOT EVERYBODY...

Αποσυνδεδεμένος studio54

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • SeatNet
« Απάντηση #138 στις: 10/06/08, 06:17 »
Η άποψή μου είναι ότι ο γάμος είναι πράξη που έχει αφετηρία την δημιουργία οικογένειας και απογόνων, έχει καθαρά θρησκευτική προέλευση κι έτσι πρέπει να μείνει.
ενα μαθημα ιστοριας και ενα θρησκευτικων
1) ο γαμος υπαρχει πριν καν δημιουργηθει η θρησκεια "μας", ειναι θεμα δλδ τoυ οτι το ζευγαρι θελει διαχρονικα να επικυρωνει την σχεση του...με ενα χαρτι βεβαια που ουτε καν φαινεται στους ανθρωπους
2)στο βιβλιο θρησκευτικων δευτερας λυκειου (αν δεν κανω λαθος) αναφερει οτι ειναι λαθος να πιστευουμε οτι παντρευομαστε για την τεκνοποιηση...σκοπος του γαμου ειναι η θεοποιηση του ανθρωπου..το να φτασει δλδ το πνευμα του ανθρωπου κοντα στον θεο....αυτα τα γραφει το υπουργειο παιδειας και θρησκευματων ;) ;D

Να ξέρουμε τι διαβάζουμε, μίλησα για θρησκευτική τελετή και όχι αποκλειστικά της δικής μας θρησκείας.
Στο βιβλίο ιστορίας της έκτης γράφει ότι υπήρξε συνωστισμός και αναταραχή στην Σμύρνη το 1922.....

Εγώ ένα θέλω να πώ και δεν απευθύνεται στον  χρήστη Amylo.....
o σοφός λαός λέει: "όμοιος τον όμοιο και κοπριά στα λάχανα"

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #139 στις: 10/06/08, 11:35 »
Δεκτή από μένα είναι κάθε άποψη, δεν έχω κανένα πρόβλημα, απλά όπως εσύ δεν θεωρείς ότι ο πολιτικός γάμος είναι "γάμος" έτσι κι εγώ δεν θεωρώ πως μια χριστιανική τελετή θεωρείται "γάμος". Και ακριβώς γι'αυτό κι εγώ θεωρούμαι αιρετικός, επειδή ζούμε σε μια χώρα όπου η άποψή σου είναι η άποψη των περισσοτέρων,
συμφωνω απολυτα

αν ειναι να καταργηθει ενας τυπος γαμου αυτος σε καμια περιπτωση δεν θα ειναι ο πολιτικος.
εφοσον ο γαμος ειναι μια συμβαση,ενα νομικο γεγονος δεν καταλαβαινω γιατι ειναι τοσο σημαντικη η θρησκεια.

υπαρχει και υπηρχε η αποψη να κανουμε ολοι πολιτικο γαμο και οσοι κολλημενοι με την θρησκεια να κανουν μετα και εναν θρησκευτικο ετσι για να τους φυγει η καουρα.

ο θρησκευτικος γαμος υπαρχει μονο για παραδοσιακους λογους,και υπαρχει ταση να καταργηθει

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #140 στις: 10/06/08, 11:52 »
Απο τη στιγμη που υπαρχει κοσμος που θελει να κανει θρησκευτικο γαμο καλως δεν καταργειται...βεβαια, με λυπει το γεγονος πως, όπως προανερθηκε, ουτε 1/10 ζευγαρια που κανουν θρησκευτικο γαμο το κανει γιατι τον πιστευει σα θεσμο και σαν ευλογια...δυστυχως οι περισσοτεροι το κανουν για εφε..

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: 10/06/08, 12:18 »
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το που βρίσκετε τα στοιχεία για να κάνετε αυτές τις εκτιμήσεις και γενικεύσεις σχετικά με τις προτιμήσεις του καθενός μας.

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι η τηλεοπτική φιλοσοφία και λογική έχει περάσει στο πετσί σας τόσο βαθειά που δεν το καταλαβαίνετε πλέον.
Πχ. ο sakman ανέφερε χθες ότι, κατά την γνώμη του, μόνο το 1/10 ζευγάρια γαμεύεται θρησκευτικά λόγω πίστης, και σήμερα ο KAMELOT (...σκέτο!) το θεώρησε ως δεδομένο.

Συμπέρασμα: Μια άποψη που προωθείται από πλήθος αποκτά εγκυρότητα.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: 10/06/08, 12:21 »
Δεκτή από μένα είναι κάθε άποψη, δεν έχω κανένα πρόβλημα, απλά όπως εσύ δεν θεωρείς ότι ο πολιτικός γάμος είναι "γάμος" έτσι κι εγώ δεν θεωρώ πως μια χριστιανική τελετή θεωρείται "γάμος". Και ακριβώς γι'αυτό κι εγώ θεωρούμαι αιρετικός, επειδή ζούμε σε μια χώρα όπου η άποψή σου είναι η άποψη των περισσοτέρων,
συμφωνω απολυτα

αν ειναι να καταργηθει ενας τυπος γαμου αυτος σε καμια περιπτωση δεν θα ειναι ο πολιτικος.
εφοσον ο γαμος ειναι μια συμβαση,ενα νομικο γεγονος δεν καταλαβαινω γιατι ειναι τοσο σημαντικη η θρησκεια.

υπαρχει και υπηρχε η αποψη να κανουμε ολοι πολιτικο γαμο και οσοι κολλημενοι με την θρησκεια να κανουν μετα και εναν θρησκευτικο ετσι για να τους φυγει η καουρα.

ο θρησκευτικος γαμος υπαρχει μονο για παραδοσιακους λογους,και υπαρχει ταση να καταργηθει
Ας εξηγήσω πρώτα το "αιρετικός".Για την πλειοψηφία του λαού δεν είμαι αιρετικός,αλλά για το κατεστημένο,που έχει επιβάλλει τους δικούς του όρους ,είμαι και παραείμαι.
Για τον πολιτικό "γάμο",επιμένω ότι δεν είναι γάμος αλλά μια νομική πράξη.Η ελεύθερη αγορά και ο καπιταλισμός κατάφεραν τεράστιο πλήγμα στις ανθρώπινες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα και ένα από αυτά είναι η οικογένεια.Κάποιος θα πει γιατί το λέω αυτό,αφού και οι γάμοι ,πολιτικοί ή θρησκευτικοί,ενισχύουν την οικονομία και την κατανάλωση(ειδικά ο θρησκευτικός έτσι όπως έχει γίνει...).Αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό όμως μπροστά στην αγοραστική δύναμη που έχει ο δυστυχισμένος άνθρωπος.Τον δυστυχισμένο με τα ψυχολογικά, τον έχεις "πελάτη" μια ζωή.Αντίθετα αυτός που είναι ήρεμος και ευτυχισμένος ,ξοδεύει ελάχιστα για "υλικές μπουρδίτσες".Όταν η γραμμή είναι ,"μακρυά από την πνευματικότητα","γίνετε πλούσιοι μέχρι τα 30 σας","κάντε χλιδάτες διακοπές","αγοράστε,δανειστείτε",ποιά θέση έχει στον σύγχρονο κόσμο η "Επί του Όρους ομιλία" για παράδειγμα;Η "μόδα" του να είναι προαιρετικός ο θρησκευτικός γάμος,σε συνδυασμό με τα σκάνδαλα των παπάδων και γενικά το "κράξιμο" του οτιδήποτε έχει να κάνει με τη θρησκεία και τελικά ,με την ανάγκη του ανθρώπου να έχει λίγο χρόνο να σκεφτεί και άλλα πράγματα ,εκτός από τις κάρτες και το δάνειο που χρωστάει στη τράπεζα,είναι το πολύ καλά στημένο σχέδιο της "ελεύθερης αγοράς".Η΄όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Αυλωνίτης "Φάτε,φάτε,φάτε"."Δεν αξίζει τίποτε άλλο".Αφήστε που όλα αυτά τα παρουσιάζουν και ως "ανθρώπινα δικαιώματα".Είναι ανθρώπινο δικαίωμα δηλαδή,τα παιδιά να βλέπουν τους γονείς τους ένα Σαββατοκύριακο και αυτό τις πιο πολλές ώρες να παίζουνε playstation ,με τις "ευλογίες" κιόλας των γονιών που τα έχουνε "παίξει" όλη τη βδομάδα και ψάχνουν για λίγη ξεκούραση.πΟ ευτελισμός κάποιων πραγμάτων ,που λειτούργησαν για αιώνες όπως η οικογένεια και ο γάμος το μόνο στόχο που έχουνε ,είναι να μας μετατρέψουνε σε δυστυχισμένα πλάσματα,που μέσα από την κατανάλωση ,θα προσπαθούν να πάρουν λίγη "πρέζα" ευτυχίας.Μια ζωή εξαρτημένη δηλαδή.Οπότε ας τα καταργήσουμε όλα ρε παιδιά και ας παντρευτούμε την Eurobank ή την Alpha bank ,που τόσο μας προσέχει.Αυτά είναι για μένα τα "κρυμμένα" μηνύματα αυτής της ιστορίας.Και ας μην αρχίσουν μερικοί ,ειρωνικά σχόλια περί "Πατρίδας,θρησκείας ,οικογένειας",γιατί  αποκρούω οτιδήποτε απολυταρχικό και φασιστικό μετά βδελυγμίας...
« Τελευταία τροποποίηση: 10/06/08, 12:24 από MACMISIAS »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: 10/06/08, 12:40 »
To πως συνδέθηκε ο γάμος, η θρησκεία και ο καπιταλισμός είναι απλά απίστευτο...

Τέλος πάντων, πάμε στην πραγματικότητα. Ο κόσμος δουλεύει με χρήμα. Από τότε που πρωτουπήρξε ο άνθρωπος υπήρχε και ο καταναλωτισμός. Ο άνθρωπος χρειάζεται πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να πληρώσει, και άλλα τόσα τα οποία ΘΕΛΕΙ και πρέπει να πληρώσει. Η ευτυχία πολλές φορές προέρχεται ΚΑΙ από υλικά αγαθά, και δεν βρίσκω τίποτα κακό με αυτό, ίσα ίσα, το βρίσκω εντελώς normal. Τώρα το κατά πόσον είναι ευτυχισμένος κάποιος πολύ αμφιβάλλω αν έχει να κάνει με την αγοραστική του ικανότητα. Όσο ευτυχισμένος και να'σαι, αν θες να πάρεις μια κιθάρα (γιατί είμαστε και σε μουσικό forum) θα την πάρεις, απλά (το G.A.S. φυγείν αδύνατον, θα το λέω μια ζωή).

Πέραν αυτού, το όλο θέμα σνομπισμού ουσιαστικά των υλικών αγαθών, σε όποια μορφή κι αν είναι αυτά, μου φέρνει πολύ σε amish φάση. Τουτέστιν, όχι ηλεκτρισμός, όχι τηλέφωνα, μόνο αγνή απλή ευτυχία. Συγγνώμη κιόλας αλλά αυτά για μένα είναι μπούρδες. Όταν κάτι κάνει τη ζωή μου πιο εύκολη θα το πάρω, και δεν πά' να με χαρακτηρίζει ο χριστιανός απέναντι ως έναν υπερκαταναλωτικό δυστυχισμένο παγανιστή.

Τώρα για την όλη παραπάνω σύνδεση διαφορετικών εννοιών δεν έχω να πώ κάτι άλλο.

Θα πώ όμως ένα πράγμα ακόμα. Εφόσον η τελετή του γάμου είναι "υπεράνω αγαθών" και "καθαρά πνευματιστική" και θεωρείται ως "λόγος μπροστά στο θεό", γιατί συμπεριλαμβάνει ένα κάρο υλικά αγαθά, κι ένα μεγαλύτερο κάρο φράγκα? Για μένα είναι απλά ένα υπερτιμημένο, εφφετζίδικο, υλιστικό, και σε πολλές φάσεις εξαιρετικά υποκριτικό πανηγύρι, απ'όλες τις πλευρές.

Συγγνώμη αν προσβάλλω κάποιους, αλλά πριν αρχίσουν οι φλαμπέ απαντήσεις (με τις οποίες είμαι οκ βέβαια  :-* ) να πώ πως ο ΚΑΘΕΝΑΣ έχει την άποψή του, κι ανάθεμα αν δεν μπορούμε να την εκφράσουμε. Αυτό ως μομφή στο θέμα "αιρετικός".

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #144 στις: 10/06/08, 12:42 »
macmisia κατανοω οτι για σενα ο γαμος ειναι αξια

αλλα μηπως μεγαλυτερη αξια ειναι η οικογενεια?και δεν βλεπω ο θεσμος της οικογενειας να επηρεαζεται επειδη οι γονεις κανουν πολιτικο και οχι θρησκευτικο γαμο.

δυστυχισμενους μας κανουν αλλα πραγματα και οχι μια νομικη πραξη
δεν ειναι κακο να απομακρυνεσαι απο την παραδοση,κακο ειναι να πλαθεις κατι καινουριο πανω σε σαθρα θεμελια.και ξερεις τι θεμελια εννοω(μμε,καθιστικη ζωη,κυνηγι εξουσιας)οποτε αλλου ειναι το προβλημα και οχι στο πως θα τελειται ενας γαμος.

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: 10/06/08, 12:49 »
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το που βρίσκετε τα στοιχεία για να κάνετε αυτές τις εκτιμήσεις και γενικεύσεις σχετικά με τις προτιμήσεις του καθενός μας.

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι η τηλεοπτική φιλοσοφία και λογική έχει περάσει στο πετσί σας τόσο βαθειά που δεν το καταλαβαίνετε πλέον.
Πχ. ο sakman ανέφερε χθες ότι, κατά την γνώμη του, μόνο το 1/10 ζευγάρια γαμεύεται θρησκευτικά λόγω πίστης, και σήμερα ο KAMELOT (...σκέτο!) το θεώρησε ως δεδομένο.

Συμπέρασμα: Μια άποψη που προωθείται από πλήθος αποκτά εγκυρότητα.
Δε το θεωρησα δεδομενο...κι εγω αυτο πιστευω pappou...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #146 στις: 10/06/08, 12:49 »

Τώρα το κατά πόσον είναι ευτυχισμένος κάποιος πολύ αμφιβάλλω αν έχει να κάνει με την αγοραστική του ικανότητα. Όσο ευτυχισμένος και να'σαι, αν θες να πάρεις μια κιθάρα (γιατί είμαστε και σε μουσικό forum) θα την πάρεις, απλά (το G.A.S. φυγείν αδύνατον, θα το λέω μια ζωή).

η ευτυχια ειναι ισορροπια

ακομα και τπτ να μην εχεις αμα εισαι ισορροπημενος εισαι και ευτυχισμενος.αν ειναι ευτυχισμενος καποιος ειναι καθαρα το πως το αντιλαμβανεται στο μυαλο του και κατα ποσον υπαρχει αρμονια στις πραξεις του στα λογια του και στις σκεψεις του.

οι αρχαιοι δεν ελεγαν το σοφο:''φτωχος δεν ειναι αυτος που εχει λιγα αλλα αυτος που ζηταει πολλα''?

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: 10/06/08, 12:52 »
Μαζι σου Bairn of mosul σε αυτο...η ισορροπια ειναι αυτο που σε κανει πιο ευτυχισμενο, γιατι απολυτη ευτυχια δεν υπαρχει παρα μονο σε στιγμες...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: 10/06/08, 12:54 »

Τώρα το κατά πόσον είναι ευτυχισμένος κάποιος πολύ αμφιβάλλω αν έχει να κάνει με την αγοραστική του ικανότητα. Όσο ευτυχισμένος και να'σαι, αν θες να πάρεις μια κιθάρα (γιατί είμαστε και σε μουσικό forum) θα την πάρεις, απλά (το G.A.S. φυγείν αδύνατον, θα το λέω μια ζωή).

η ευτυχια ειναι ισορροπια

ακομα και τπτ να μην εχεις αμα εισαι ισορροπημενος εισαι και ευτυχισμενος.αν ειναι ευτυχισμενος καποιος ειναι καθαρα το πως το αντιλαμβανεται στο μυαλο του και κατα ποσον υπαρχει αρμονια στις πραξεις του στα λογια του και στις σκεψεις του.

οι αρχαιοι δεν ελεγαν το σοφο:''φτωχος δεν ειναι αυτος που εχει λιγα αλλα αυτος που ζηταει πολλα''?

Άρα εγώ θεωρούμαι ένα μίζερο κάθαρμα που θέλω κάθε μέρα κι άλλο μπάσσο... Nice!

edit: Και ανισόρροπος! Ακόμα καλύτερα!  ;D

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: 10/06/08, 14:07 »
Ειλικρινά δυσκολεύομαι όταν πρέπει να εξηγήσω τα αυτονόητα.Και ειδικά όταν αυτός που μου απαντάει δεν παίρνει σαν δεδομένα αυτά που λέω ,αλλά αυτά που φαντάζετε ή αυτά που έχει μάθει ότι ισχύουν για ανθρώπους με τις δικές μου ιδέες.Για μένα και τελειώνω εδώ,ο Χριστιανισμός είναι η μοναδική πραγματικά επαναστατική φιλοσοφία, που έχει μείνει για τον άνθρωπο.Γι αυτό κιόλας βάλλεται από παντού.Τους λόγους τους εξήγησα παραπάνω.Από εκεί και πέρα όταν ο Χριστός λέει "Τα του Καίσαρος ,τω Καίσαρι" ,εγώ τι να πω τώρα για amish, κομμένα ηλεκτρικά και τα ρέστα...Αυτά με μένα ,είμαι υπέρ της νομικής κάλυψης ενός ζευγαριού ομοφυλοφίλων,κατά του "γάμου" τους, end of story,the end!