Άποψη μου ότι στο στρατό καταλαβαίνεις τη μοναδική διαφορά μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άντρα.. Ότι ο άνδρας δεν μπορεί να κάνει παιδιά.. Όλα τα άλλα είναι κοινά

..
Στο στρατό σκουπίζεις/σφουγγαρίζεις το θάλαμο σου, καθαρίζεις και στρώνεις το κρεβάτι σου, ξεσκονίζεις και γυαλίζεις (το όπλο σου), πηγαίνεις στο supermarket (όνια)...α, και κάνεις και καμία άσκηση, πυρ και κίνηση και βολή όταν είναι..
Κατά τη γνώμη μου, ο στρατός θα έπρεπε να είναι 3 μήνες.. Τόσο χρειάζεται για να μάθεις τα πάντα γύρω από την ειδικότητα σου, να μάθεις κάποιες βασικές τεχνικές πολέμου, να μάθεις να βάζεις το εγώ σου μετά το σύνολο, να μην τσακώνεσαι για βλακείες με τους άλλους στρατιώτες, και άλλα συναφή.. Οι άλλοι μήνες είναι όλοι επειδή δεν υπάρχει κόσμος και κάποιος πρέπει να φυλάει σκοπιές και να κάνει περιπόλους..
Τώρα για την υποχρεωτική στράτευση στα 18.. Μακάρι η ποιότητα των ΕΠΟΠ (Επαγγελματίες Οπλίτες) να ήταν τέτοια που να μην χρειαζόντουσαν οι έφεδροι (δηλαδή εμείς).. Πραγματικά είναι χαμένος χρόνος αλλά ας υποθέσουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς..
Πλεονεκτήματα: Σε αναγκάζει να "ξεμπερδέψεις" με το στρατό μια ώρα νωρίτερα.. Μετά, στα 19 σου μπορείς να κάνεις ότι έχεις σχεδιάσει, χωρίς να ξέρεις εκ των προτέρων ότι κάποιο από τα σχέδια σου θα διακοπεί.. Σωστό και αυτό που ανέφερε ο Fteo με την φοιτητική άδεια και την δυνατότητα να δώσεις κάποια μαθήματα ενώ είσαι στρατιώτης.. Δεν ευνοεί το κλίμα βέβαια, αλλά από το τίποτα..
Μειονεκτήματα: Δεν ξέρω για άλλα παιδιά, αλλά εγώ δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος από τους 18χρονους συνστρατιώτες μου.. Δεν βοηθούσαν καθόλου (δεν σκούπιζαν τον θάλαμο όταν ήταν η σειρά τους, δεν βοηθούσαν στο "γόπινγκ" ακόμα και αν κάπνιζαν, αν είχαν υπηρεσία 12-2 δεν έκαναν ησυχία για να κοιμηθούμε αλλά από τις 9 μέχρι την υπηρεσία τους προκαλούσαν απίστευτη βαβούρα με τις βλακείες τους, κ.α.).. Εν τω μεταξύ εγώ οταν μπήκα ήμουν 23 (δηλαδή ηλικιακά ήμασταν πολύ κοντά), αλλά παρόλα αυτά καταλάβαινα διαφορά νοοτροπίας.. Σε μερικά πόστα που έχουν κάποιες αρμοδιότητες (1ο, 2ο,3ο,4ο γραφείο, γραφείο κίνησης, σιτισμός) δεν έβαζαν ποτέ στρατιώτες 18 χρονών για τον λόγο ότι δεν έδειχναν την κατάλληλη προσοχή που χρειαζόταν.. Με όλα αυτά θέλω να πω ότι αν ο στρατός αποτελείται μόνο από 18χρονα παιδιά, δεν ξέρω αν θα μπορούσε να "τρέξει" όπως τρέχει σήμερα..
Ακόμα, η ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που η στράτευση είναι υποχρεωτικη. Στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες και στην Αμερική εθελοντικά κάποιος πηγαίνει και γίνεται μισθορφόρος. Και εδω συμβαίνει αυτό με την ύπαρξη των ΣΣΑΣ αλλα΄συνεχίζουμε ως ''προοδευτική'' χώρα να έχουμε ακόμα υποχρεωτική στράτευση γιατί στην ουσία ο μιλιταρισμός έχει ριζώσει βαθιά μέσα όχι μόνο στην ιστορία της Ελλάδας αλλά και στις ψυχές των ανθρώπων...
Δεν συμφωνώ.. Δεν υπάρχει κανένας μιλιταρισμός ριζωμένος στην καρδιά του Έλληνα.. Αρκεί να δει κάποιος πως αντιμετωπίζουν το στρατό όλοι οι στρατιώτες (συμπεριλαμβανομένου και εμένα).. Σαν αναγκαίο κακό και τίποτα παραπάνω.. Αν δει κάποιος τους Ρώσους στρατιώτες (στα φυλάκια στη Σιβηρία και στο πόσο "προβλεπέ" είναι στα στρατόπεδα τους) θα καταλάβει τι σημαίνει μιλιταρισμός σε όλο του το μεγαλείο.. Η υποχρεωτική στράτευση θα υπάρχει για 2 λόγους.. Πρώτον επειδή δεν υπάρχουν "μισθοφόροι" όπως τους αναφέρεις σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να μην χρειαζόμαστε εμείς και δεύτερον επειδή πολλά στρατόπεδα βρίσκονται σε χωριουδάκια όπου το μόνο εισόδημα τους προέρχεται από τις εξόδους των φαντάρων.. Αν κοπεί και αυτό το εισόδημα τα χωριουδάκια θα "πεθάνουν"..