αυτο με τα παιδια του ωδειου ελπιζω να μην ηταν ειρωνικο... (οχι πως φανηκε κατι τετοιο) απλα θελω να επισημανω πως δεν μπορεις να μαθεις πιανο ή αντιστοιχα αρμονιο μονος σου.... ο δασκαλος ειναι απαραιτητος και φυσικα η συνεχης πρακτικη.... με λιγα λογια θελω να πω πως ειναι αδιανοητο (για τα δικα μου τα ματια) να παιξει καποιος απο deep purple εως nightwish ή in flames (που πατας δυο πληκτρα οποτε θυμηθεις) χωρις να κανεις αρκετα μαθηματα με καποιον δασκαλο....
Aμα θες να μάθεις κάτι ΣΟΒΑΡΑ και ΣΩΣΤΑ και στις κλακέτες, δάσκαλο θες. Τώρα απο την άλλη η κιθάρα είναι πιο προσεγγίσημο όργανο. Κυκλοφορούν δίσκοι όπου ακούς απο Malmsteen μέχρι Πλιάτσικα, οπότε δεν έχει τη βιρτουοζιά του πιάνου, που όταν ακούς κάποιον σε δίσκο, μένεις μαλ**ας...
Αμ το άλλο? Που το πάτε? Θέλει ο τύπος να ρίξει το γκομενάκι. Θα το πάει παραλία, να του παίξει μουσική... "Περίμενε καρδούλα μου, έχω το πιάνο στο κοντέινερ, φέρε το γρύλο μια στιγμή....ΟΧΙ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΩΡ...Εεεε...Αγαπούλα μου!!!"
Πιανίστες υπάρχουν πολλοί... Οπως είπα είναι θέμα ανοιχτομυαλιάς, η οποία έχει τις ρίζες της στο δάσκαλο του πιάνου... Και όταν ο δάσκαλος του πιάνου, δεν θέλει κάτι πέρα απο τους κλασσικούς,τότε έχουμε πρόβλημα...