Βέβαια λόγω του τεφλόν που έχουν οι έλιξιρ πάνω, σε μένα τουλάχιστο ακούγονται πιο πριμαριστές από οποιαδήποτε άλλη μάρκα μετά απο μια βδομάδα. Προσωπικά δεν ξέρω πως ζούσα χωρίς αυτές, αν ήταν να έχω το ίδιο bright ήχο κατα μέσο όρο που έχω αλλάζοντάς τες κάθε 2 μήνες, θα έπρεπε να παίρνω χορδές κάθε 2 βδομάδες. Είναι πάντως άπειρες φορές που επειδή μου έσπασε κάποια έλιξιρ μετά τον πρώτο μήνα, έβαλα πχ κάποια ghs και 4-5 μέρες μετά ακουγόταν πιο παλιά απο τις 5 έλιξιρ που είχα πάνω.
Ακόμα παλιά που έβαζα διάφορες άλλες χορδές, περνούσαν 3 μέρες στις οποίες ο ήχος ήταν υπερβολικά μεταλλικός και δεν μπορούσα να κάνω ούτε σήκωμα ούτε τίποτα.
Τις προάλλες που πήρα την κιθάρα από το σέρβις με ghs πάνω, μου έσπασε μία την ίδια μέρα στην πρόβα και μία ακόμα μετά στο σπίτι. Τις πέταξα αμέσως.
Τέλος, καλές χορδές είναι οι χορδές που δεν έχουν σκουριάσει. Οι περισσότερες είναι αποθηκευμένες σε μή-αεροστεγείς συσκευασίες και αρκετές φορές έχω βάλει χορδές που ήταν ήδη για άλλαγμα. Γι'αυτό δεν είναι τόσο καλή ιδέα να παίρνετε πέντε-πέντε τα σετς εκτός κι αν είναι κλεισμένες σε αεροστεγές σακουλάκι. Πάντως νομίζω ότι απο γυμνές χορδές οι καλύτερες είναι οι ernie ball.